• Sites

Gefileerd

Programma over de herkomst van voedsel. Weet de consument wat hij eet? Vijf foodies reizen naar Thailand om te ondervinden hoe kip, garnalen, rijst en vis worden geproduceerd.

Garnalen in het chloor

  • 44:26
  • Aflevering
  • 23 jan 2020, 21:00

Onze vijf foodies gaan aan de slag in een garnalenkwekerij en een garnalenfabriek. Wat vinden ze ervan als blijkt dat onze vraag naar garnalen enorme gevolgen heeft voor mens, dier en milieu?

Kip, het meest 'mishandelde' stukje vlees

  • 44:55
  • Aflevering
  • 16 jan 2020, 21:00

Onze vijf amateurkoks gaan werken in de kippenindustrie in Thailand. Hoe kijken ze voortaan naar hun kipnuggets en -burgers als ze worden geconfronteerd met de rauwe realiteit van het slachthuis?

Fastfood en takeaways

  • 45:07
  • Aflevering
  • 9 jan 2020, 20:55

Vijf 'foodies' gaan naar Thailand. Kijken zij anders aan tegen hun goedkope bezorgmaaltijden aan als ze zien hoe, en onder welke omstandigheden, voedsel wordt gemaakt?

Sam 'de sparerib-koningin'
  • 0:30

Sam 'de sparerib-koningin'

40(!) kilo verspild voedsel per persoon
  • 0:42

40(!) kilo verspild voedsel per persoon

"...IK STA OP Z'N VOET"
  • 1:47

"...IK STA OP Z'N VOET"

Gefileerd: Wat is de échte prijs van al je eten?

  • 0
  • Artikel

De vraag naar lekker en goedkoop voedsel neemt toe. Maar wie betaalt hiervoor de echte prijs? Vijf foodies gaan op zoek naar de echte prijs van eten.