• Sites

Gefileerd

Het duurzame alternatief

  • 45:33
  • Aflevering
  • 20 feb 2020, 21:00

Onze foodies moeten hun ervaringen in de Thaise voedingsindustrie gaan verwerken in een haute cuisine-diner in een Amsterdams toprestaurant. En slaat de duurzame campagne die ze willen lanceren aan?

Rijst en 't rode licht

  • 44:30
  • Aflevering
  • 6 feb 2020, 21:00

Onze vijf amateurkoks volgen het spoor van de mensen in de rijstindustrie die in armoede leven. Ze leren wat de ingrijpende gevolgen zijn van onze vraag naar goedkope rijst.

De vis wordt duur betaald

  • 43:48
  • Aflevering
  • 30 jan 2020, 21:00

Onze foodies gaan werken in de visindustrie en vernemen de schokkende realiteit van moderne ronselpraktijken op boten. Hoe kijken ze tegen hun broodje tonijn aan als blijkt dat daar bloed aan kleeft?

Garnalen in het chloor

  • 44:26
  • Aflevering
  • 23 jan 2020, 21:00

Onze vijf foodies gaan aan de slag in een garnalenkwekerij en een garnalenfabriek. Wat vinden ze ervan als blijkt dat onze vraag naar garnalen enorme gevolgen heeft voor mens, dier en milieu?

Kip, het meest 'mishandelde' stukje vlees

  • 44:55
  • Aflevering
  • 16 jan 2020, 21:00

Onze vijf amateurkoks gaan werken in kippenindustrie in Thailand. Hoe kijken ze voortaan naar hun kipnuggets en -burgers als ze worden geconfronteerd met de rauwe realiteit van het slachthuis?

Fastfood en takeaways

  • 45:07
  • Aflevering
  • 9 jan 2020, 20:55

Vijf 'foodies' worden door Jennifer Hoffman op sleeptouw genomen naar Thailand, om te werken en wonen zoals de mensen die ons voedsel produceren.

Sam 'de sparerib-koningin'
  • 0:30

Sam 'de sparerib-koningin'

40(!) kilo verspild voedsel per persoon
  • 0:42

40(!) kilo verspild voedsel per persoon

"...IK STA OP Z'N VOET"
  • 1:47

"...IK STA OP Z'N VOET"

Gefileerd: Wat is de échte prijs van al je eten?

  • 0
  • Artikel

De vraag naar lekker en goedkoop voedsel neemt toe. Maar wie betaalt hiervoor de echte prijs? Vijf foodies gaan op zoek naar de echte prijs van eten.