Geen zin in de Olympics? Streetlab biedt het alternatief

Echte topsport bedrijf je namelijk op straat. In een sociaal onderzoek. Met nietsvermoedende mensen. De sociolympics dus!

Je kunt de komende weken niet om de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heen. De kranten gaan groots uitpakken, tv's zullen overuren draaien in de nacht en het gesprek bij de koffieautomaat zal gedomineerd worden door de meningen over 'onze jongens'.

Supertopsport
Een hoop mensen zullen dat terecht vinden. Misschien jij ook wel. Die Olympische Spelen blijven natuurlijk een bijeenkomst van de beste topsporters van dit moment op een evenement waar duizendmiljoen camera's op gericht zijn. Waar miljoenen, misschien wel miljarden in om gaan. Dus terecht dat het aandacht krijgt. Maar dat wil niet zeggen dat je het ook leuk moet vinden.

Daarom hebben wij een alternatief voor je gezocht en gevonden. Streetlabs Sociolympicssociale experimenten, met nietsvermoedende passanten, voorzien van deskundig sportcommentaar. En laten wij daar nou de leukste drie edities van gevonden hebben:

GOUD
Sociolympics: Verstoppertje spelen met bezorgers


ZILVER
Sociolympics: Straattwister

BRONS
Sociolympics: Dancebattle

Terwijl de helft van de wereld naar het synchroon estafette-snelwandelen zit te kijken, klap jij gewoon deze topsport aan. Ongeacht wie er wint: Streetlab is altijd goud waard.

(stiekem tóch genieten van de Olympische Spelen? Kijk dan op npo.nl/rio2016 of kijk de Olympische portretten in de online special: Sporters van Oranje)


Streetlab: binnenkort weer een nieuw seizoen bij de KRO-NCRV op NPO 3