Geen politiek en vallende danser bij Show Gaga

In de rust van de Super Bowl geeft Lady Gaga afgelopen nacht een zinderend optreden.

Zoals te verwachten bij de finale van American Football-competitie, word je werkelijk bedolven onder Amerikaanse symbolen. Gaga begint haar show met 'God Bless America' terwijl lichtjes achter haar de Amerikaanse vlag vormen. Daarna springt ze letterlijk het diepe in en begint de show met haar grootste hits. 

Je vraagt je toch altijd af hoe dit er in Nederland uit zou zien. Nick en Simon die voor Feyenoord-Ajax die op het dak van de Kuip het Wilhelmus a capella zingen. Vervolgens met een acrobatische sprong op een Nederlandse vlag duik en heel hard 'Rozanne, je weet dat er heel veel mannen zijn...' gaan zingen. Misschien moeten we dit soort dingen maar niet buiten de VS gaan proberen. 

Geen politiek en een vallende danser
Het is bijna niet meer voor te stellen: een artiest die even niets zegt over president Trump. Toch gebeurde het. De Super Bowl is een miljoenenoperatie en er is de organisatoren een hoop aan gelegen niemand boos, of ontevreden te maken. Daarom zong Gaga gewoon haar liedjes en deed haar dansje. Ze zei geen ander statement te maken dan wat ze altijd doet: haar geloof in liefde en saamhorigheid. 

Hihi. Er viel een danser. Dit is toch altijd wel een hoogtepuntje. De dansers en danseressen trainen zich helemaal de tandjes, en dan gaat er toch iemand onderuit (tijd: 2:56). Het is flauw. Maar je moet er toch om lachen. Net als die man die aan het einde van de Titanic van het achterdek afvalt en tegen het roer aankomt. 

Ga nu maar kijken:
 Doe anders nog even de Super Bowl Halftime-Quiz!