Gaat Daft Punk weer optreden?

Bij aflevering Daft Punk Unchained

Wie zitten eronder de robothelmen van Daft Punk? En belangrijker nog: gaan ze weer optreden?!

Al jaren is Daft Punk een fenomeen in de popmuziek. Wie heeft niet op de nummers ‘Get Lucky’ en 'One More Time' gedanst? Het duo met helmen bestaat uit: Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo. Hoe is het allemaal begonnen? Hebben ze altijd robothelmen opgehad? De documentaire Daft Punk: Unchained vertelt het verhaal van het invloedrijke house- en elektroduo vanaf hun eerste single in 1994 tot aan 2014.

Zonder Robothelmen?!
Daft Punk Unchained belooft je in de eerste minuten dat de helmen af zullen gaan. Dit klopt voor een deel. Zo zie je het jonge duo, dat dan nog in rockband Darlin’ speelt zonder helm. Op 1 januari 2000 is het allemaal begonnen, ze hebben genoeg van het publieke leven en besluiten om de rest van hun dj-bestaan met helm door te gaan. Of het nu een Grammy-uitreiking, een fotoshoot of deze documentaire betreft: hun helmen blijven op. (Jammer joh, geen kiekjes van de boys nu). Gelukkig zitten er wel genoeg andere artiesten als Giorgio Moroder, Nile Rodgers en Pharrell Williams zonder helm in de docu. 

Toch benieuwd hoe het duo eruitziet? Het gerucht gaat dat ze in het publiek van de Grammy-uitreikingen in 2014 te zien zijn geweest, naast de twee Daft Punk-robots die hun vijf Grammy’s in ontvangst namen.