Gaan mensen switchen naar de Nintendo Switch?

Vanaf vandaag kan je de Nintendo Switch kopen. Maar kan de nieuwe spelcomputer zich meten met de succesvolle Playstation 4 en Xbox One?

De nieuwe console van Nintendo bestaat uit een tablet, twee kleine controllers en een dock. Hierdoor kan je op verschillende manieren ermee spelen: in de trein, bij vrienden aan tafel of thuis voor de tv. Moeten Microsoft en Sony oppassen voor de flexibiliteit van Nintendo's nieuwe speeltje? 

NOS op 3 sprak met gamejournalist Jurjen Tiersma om het antwoord daarop te vinden. "Nintendo doet nooit wat concurrenten doen. Met de Wii lukte dat goed, hoewel hun laatste spelcomputer Wii U dan weer een flop was. Je scherm werd daar opgedeeld in twee schermen. Wie wil dat nou? De flexibiliteit van de Switch is uniek, waardoor hij meer potentie heeft om succesvol te worden."

Eva van FunX blikte vorig jaar al vooruit op de komst van de Nintendo Switch met Martin van InsideGamer. Die was ook positief. "Maar waar we wel rekening mee moeten houden, is dat het een mobiel apparaat is, dus qua grafisch geweld moet je er niet al te veel van verwachten."

Shelly van Gamekings is sceptischer. Zij hing in januari aan de telefoon in de 3FM-show van Domien. Als Nintendo-fan hoopt ze dat de Switch een succes wordt, maar ze vreest het ergste. Een van haar kritiekpunten: te weinig games voor het apparaat.

De Switch kost in Nederland 329 euro. Bij early birds die 'm al eerder hadden besteld, komt-ie als het goed is vandaag in huis. Andere gamers moeten door de grote vraag waarschijnlijk nog even wachten.