Ga zelf op Downtown Dinner!

Downtown Dinner is de tv-sensatie van vorige week: jongeren met een beperking koken voor elkaar de sterren van de hemel.

De vijftien duo's vanuit het hele land koken voor hun mede-kandidaten en beoordelen elkaar. Bovendien komt er in ieder restaurant nog een BN'er langs om een hapje mee te prikken. Deze serie is een absolute aanrader, omdat de kandidaten zich totaal niet laten beperken door hun beperking. Hun enthousiasme en betrokkenheid is aanstekelijk en soms ontwapenend mooi. Zoals Gerard Joling die in Amsterdam bij Deirdre en Emre langskwam en door een stukje te zingen Deirdre tot tranen roerde. 

 

De naam 'Downtown Dinner' is natuurlijk een verwijzing naar het Syndroom van Down, maar dit is niet op iedere kandidaat van toepassing. Zo is bijvoorbeeld Martijn geboren met de ziekte van Noonan. Maar deze man heeft naar eigen zeggen "ongelooflijk naar zijn zin" in de keuken, en spat er overduidelijk vanaf! De kandidaten nemen hun werk serieus en zijn super kritisch op elkaar. Zo laat Auke er bepaald geen gras over groeien als hij een kopje koffie krijgt: "Dat oortje moet aan de linkerkant, dat is gewoon netjeser." Wat je vooral moet weten is hoe mooi de kandidaten in het leven staan en zwoegen om mooi eten te maken. Er wordt keihard gewerkt maar ook heel veel gelachen. Kijk eens op de onderstaande kaart of er een restaurant bij jou in de buurt is. Ga langs en beloon de inzet van de Downtown Dinner-helden terwijl je zelf kan genieten van heerlijk eten!Enthousiast geworden? Kijk Downtown Dinner terug.