Fun Fact Friday: Vier op de tien jongeren hebben weleens een foto in bikini of zwembroek gedeeld op sociale media

Bij serie 3vraagt

Als je lekker op het strand ligt te bakken, is een bikinifoto zo gemaakt. Veel jongeren hebben er geen problemen mee om zo’n plaatje te delen op bijvoorbeeld Insta of Snapchat, blijkt uit onderzoek van 3Vraagt.

Bijna de helft van de jonge vrouwen (47%) en een derde (34%) van de jonge mannen heeft weleens  foto's geplaatst op sociale media waarop ze schaars gekleed zijn, bijvoorbeeld in badkleding. Bekijk het hele onderzoek hier!

Alles voor de likes?

Waarom geven veel jongeren zich – letterlijk – zo bloot op sociale media? In de serie Nettiquette vertellen Falcke, Pilar en Minnie eerlijk hoe belangrijk ze het vinden om veel volgers en reacties te krijgen. Ze verwijderen ook weleens foto’s van Instagram als het aantal likes een beetje tegenvalt, en plaatsen ze dan later opnieuw.


Wat kan er eigenlijk allemaal gebeuren met de foto’s die je post op sociale media? In dit artikel van NPO Focus lees je meer over online privacy.


In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren (16-34 jaar) geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel. Bij NPO Focus vind je achtergronden over allerlei onderwerpen, van gezondheid tot tech en cultuur.