Fun Fact Friday: meeste jongeren bespreken bedblunders met vrienden

Bij serie 3vraagt

Bespreek jij je bedblunders en favoriete standjes weleens met je vrienden? Veel jonge mensen hebben daar helemaal geen moeite mee, blijkt uit onderzoek van 3Vraagt.

Van de deelnemers aan het onderzoek geeft 69% aan dat ze makkelijk met hun vrienden over seks praten. Ruim een kwart doet dat liever niet, en de rest weet het niet. Ook al zijn jongeren dus redelijk open over hun seksleven, volgens de zusjes Krista en Marcelle zijn er best nog wat taboes te doorbreken. In hun webserie Sekszusjes TV bespreken ze hun eigen ervaringen en onzekerheden in bed. Van zelfbevrediging tot hoe hard je moet kreunen, alles komt voorbij.

Waarom hebben we seks?

We vinden bijna niks zo fascinerend als seks. We praten er vaak over, doen het graag, en daarna praten we er het liefst nóg meer over. Wat maakt seks voor veel mensen nou zo interessant? Waarom vinden we seks lekker? En waarom hebben we eigenlijk seks? Lees meer in dit artikel van NPO Focus.


In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren (16-34 jaar) geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel.