Fun Fact Friday: kwart van de jongeren vindt dat ze niet gezond eten

Bij serie 3vraagt

Staan bloemkoolrijst of en buddhabowl vol groente niet vaak bij jou op het menu? Dan ben je niet de enige: een kwart (25%) van de jonge mensen vindt dat ze niet gezond eten, blijkt uit onderzoek van 3Vraagt.

Wel zegt 40% dat ze de afgelopen twee jaar gezonder zijn gaan eten, door beter na te denken wat ze allemaal naar binnen proppen

Dat gezond eten goed voor je is, weten we allemaal wel. Toch kun je daar ook in doorslaan. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij kookboekenschrijfster en presentatrice Jet van Nieuwkerk, die er het programma Niet gezond meer over maakte. “Op mijn dieptepunt at ik alleen nog maar groente en fruit”, vertelt ze. “Ik sportte elke dag en durfde niet meer met mijn vriendinnen uit eten.”

Wat is orthorexia?

Als de focus op een gezonde lifestyle zo ver gaat dat het een obsessie wordt, spreken we soms van orthorexia. Maar is orthorexia een echte eetstoornis, of toch vooral een hype? En wat is precies het verschil met anorexia? Daar lees je meer over in dit artikel van NPO Focus.


In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren (16-34 jaar) geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel.