FUN FACT FRIDAY: vrouwen hebben liever seks in het donker

Bij serie 3vraagt

Elkaar goed kunnen bekijken of in het donker (be)tasten? Meer vrouwen dan mannen doen het licht uit tijdens de seks.

In Fun Fact Friday wordt er een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje uit de enquêtes gevist die jongerenpanel 3vraagt houdt onder duizenden jongeren. Zo blijkt nu uit een onderzoek van 3vraagt dat meer vrouwen dan mannen liever het licht uit doen tijdens de seks. 12 procent van de jongeren heeft liever het licht uit, maar vrouwen (19 procent) dus meer dan mannen (6 procent).

Uit een Brits onderzoek blijkt dat veel mensen het licht uit doen tijdens de seks, omdat, vooral vrouwen, zich zouden schamen voor hun lichaam. Zelfs voor hun partner. Dit is niet de enige reden om het licht uit te doen. De site Amayzine laat ons juist even alle voordelen van seks in het donker weten. 

WORDEN WE PREUTSER?

Toch vinden veel mensen het maar preuts, dat licht uit. Ergens hebben ze misschien ook wel gelijk. Veel jongeren geven aan dat ze het geen big deal vinden als anderen zich blootgeven, maar dat ze zich er zelf niet prettig bij voelen en het daarom niet doen. "Als naaktlopen morgen normaal wordt, vind ik dat helemaal prima, moet iedereen lekker doen, maar ik nog steeds liever niet."

Een derde van de jongeren zichzelf bestempelt als preuts. Metro bevestigd dat de jeugd van nu preutser is dan een aantal jaren geleden. Ze treuzelen met hun 'neukprimeur'. 

MEER LEUKE FEITJES 

Uit het onderzoek van EenVandaag komen meer opvallende feitjes. Zo heeft 41 procent van de ondervraagden heel veel moeite met het idee om samen met vader of moeder naar een naaktsauna te gaan. Mannen doen vaker de badkamerdeur op slot dan vrouwen (27 procent tegenover 13 procent) en bijna de helft van de jongeren wandelt wel eens naakt door het huis terwijl er ook anderen thuis zijn.