Fun Fact Friday: Een op de vijf jongeren denkt dat de Oranje Leeuwinnen wereldkampioen worden

Bij serie 3vraagt

Zit jij al klaar met oranje slingers en rood-wit-blauw op je wangen? Vandaag gaat het WK-vrouwenvoetbal van start. Jonge mensen verwachten dat er flink gejuicht kan worden dit toernooi, zo blijkt uit onderzoek van 3Vraagt.

Het vertrouwen in de Oranjevrouwen is groot: de helft (54%) van de deelnemers aan het onderzoek verwacht dat de dames minimaal bij de laatste vier zullen eindigen en 20% denkt zelfs dat ze wereldkampioen worden.

Sinds wanneer kunnen vrouwen voetballen?

In ons land is vrouwenvoetbal pas sinds het EK van 2017 echt populair bij het grote publiek, maar het bestaat al veel langer. Bijna honderd jaar geleden werden in Nederland de eerste clubs voor vrouwenvoetbal opgericht.

Toch duurde het nog tot de jaren 70 voordat de dames officiële interlands mochten spelen. Voetbal is niks voor die tere wezentjes, werd lang gedacht. Vrouwen zouden te zwakke enkels en knieën hebben om over het veld te rennen en de bal te schieten.

Gelukkig denken we daar tegenwoordig heel anders over. 


Meer weten over de opkomst van vrouwenvoetbal in Nederland? Lees dan dit artikel van NPO Focus! 


In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren (16-34 jaar) geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel.