Fun Fact Friday: Driekwart van de jongeren haalt de meeste informatie over seks van het internet

Bij serie 3vraagt

Leren over seks tijdens voorlichting op school of via awkward gesprekken met je ouders aan de keukentafel? Nee hoor, de meeste jonge mensen (75%) zoeken gewoon online naar informatie om meer te weten te komen over seks. Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt.

Naast surfen op het internet leren jongeren vooral over seks via vrienden, ouders, de media en uit de schoolboeken. Over die seksuele voorlichting op school zijn jonge mensen trouwens niet echt te spreken: gemiddeld geven ze de lessen een 5,8.

fun fact friday voorlichting


#Kutvoorlichting

Dat kan beter, dachten seksvloggers Linda de Munck en 3FM-DJ Eva Koreman. In hun webserie #kutvoorlichting geven ze de seksuele voorlichting die je op school waarschijnlijk nooit hebt gehad. Masturberen, porno en seksuele diversiteit, alles komt voorbij. Toch wel leuker dan die droge lessen over soa's en condooms.

Waarom zijn we zo gek op seks?

Seks, we kunnen er geen genoeg van krijgen. We doen het graag, willen er alles over weten en praten er ook nog eens vaak over. Waarom vinden veel mensen seks zo interessant? En wat gebeurt er eigenlijk in je hersenen als je een orgasme hebt? Je leest er meer over in dit artikel van NPO Focus.


In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren (16 -34 jaar) geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel. Bij NPO Focus vind je achtergronden over allerlei onderwerpen, van gezondheid tot tech en cultuur.