Fun Fact Friday: De meeste jongeren maakt het niks uit of het licht aan is tijdens de seks

Bij serie 3vraagt

Hou jij een lamp aan als je met je lover in de slaapkamer bent, of doe je het juist liever in het donker? Zes op de tien (58%) jonge mensen kan het eigenlijk niks schelen, blijkt uit onderzoek van 3Vraagt.

Sommige jongeren hebben wel een duidelijke voorkeur: 15% houdt het licht het liefst aan, 12% voelt zich juist prettiger in het donker. Meer jonge vrouwen dan jonge mannen doen liever het licht uit tijdens de seks.


Sauna en naaktstrand

Ook buiten de slaapkamer hebben veel jonge mensen er geen moeite mee om in hun (half)nakie te worden gezien. Denk bijvoorbeeld aan topless zonnen, of een bezoekje aan de sauna. Toch lijkt het erop dat we in de loop van de tijd wel wat preutser zijn geworden.

De generatie van je ouders deed niets liever dan poedelnaakt een tentje opzetten op een nudistencamping, maar tegenwoordig zijn er steeds minder jonge naaktrecreanten. Misschien komt dat ook wel doordat de druk om een perfect lichaam te hebben nu groter is door sociale media.

Do’s en don’ts

Mag je eigenlijk zomaar overal zonder kleren rondlopen? En wat zijn de do’s en don’ts als je op een naaktstrand bent? Je leest er alles over in dit artikel van NPO Focus


In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel.