Fun Fact Friday: De meeste jongeren die datingapps gebruiken, zijn op zoek naar een relatie

Bij serie 3vraagt

Even naar rechts swipen om een one night stand te scoren? Nee hoor, de meeste jonge gebruikers van datingapps (71 procent) zijn vooral op zoek naar blijvende liefde.

Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt onder jonge mensen tussen de 18 en 34 jaar oud. Een veel kleiner percentage van de deelnemers, 12 procent, is vooral op zoek naar seks. Datingapps als Tinder zijn dus echt niet alleen maar een vleeskeuring.

Internet in plaats van de kroeg 

Ben jij ook weleens verliefd geworden via datingapps of sociale media? Dan ben je zeker niet de enige. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat 35 procent van de stellen die tussen 2005 en 2012 zijn getrouwd, elkaar hebben leren kennen via het internet. En in Nederland schat het CBS dat zo’n 13 procent van de stellen elkaar online heeft ontmoet.

Het kan ook misgaan 

Maar natuurlijk is online daten niet helemaal zonder gevaren. Wat kan er bijvoorbeeld gebeuren met naaktfoto’s die je verstuurt? En wat is een catfish? Daar lees je meer over op NPO Focus

In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel.