Fun Fact Friday: ben jij gezelliger met drank op?

Bij serie 3vraagt

"There ain't no party like an alcoholic party" is niet alleen een top hitje van DJ Kicken, veel jongeren lijken zich hierin te kunnen vinden. Bijna de helft van de jongeren (48 procent) vindt zichzelf namelijk gezelliger met alcohol op

In Fun Fact Friday duikelt het jongerenpanel 3vraagt (doe mee!) een grappig, verbazingwekkend of anderszins opvallend feitje op uit enquetes die zij onder duizenden jongeren houdt. Zo blijkt dat men zichzelf niet alleen gezelliger vindt met alcohol, niet drinken maakt je volgens 39 procent zelfs een sociale paria.

"Ook al zeggen mensen dat ze het wel oké vinden, ze kijken toch met een schuin oog naar je alsof je niet gezellig wil zijn."

"Ook al zeggen mensen dat ze het wel oké vinden, ze kijken toch met een schuin oog naar je alsof je niet gezellig wil zijn", zegt een van de ondervraagden. De kurk op de fles doen kost je vrienden en levert je het stempel 'ongezellig' op. Lees vooral verder over dit onderzoek naar bingedrinken en de alcoholische sociale acceptatie.

Ben jíj gezelliger met drank op?

Alles leuk en aardig, maar de hamvraag luidt natuurlijk of jij met een slok op gezelliger bent. Met deze quiz vind je het definitieve antwoord.