Fun Fact Friday: 7 op de 10 jongeren vinden het moeilijk om iemand de liefde te verklaren

Slapeloze nachten, kriebels in je buik: als je verliefd bent, kun je alleen nog maar aan HEM of HAAR denken. Maar die gevoelens met de ander delen, dat is voor de meeste jonge mensen nog wel een dingetje.

Uit onderzoek van 3Vraagt blijkt dat 69% van de jongeren het lastig vindt om hun verliefdheid op te biechten aan die ene persoon.


Soms valt het mee

Het is natuurlijk best eng om je kwetsbaar op te stellen in de liefde. Maar het kan ook heel erg meevallen, want misschien is die ander wel net zo gek op jou. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij Sander en Fenna in The Dateables:


Vlinders of amfetamines?

Wist je dat je hart écht sneller gaat kloppen als je verliefd bent? En dat die vlinders in je buik eigenlijk veroorzaakt worden door amfetamines? In dit artikel van NPO Focus lees je meer over de stofjes die je hersenen aanmaken als je gek op iemand bent: https://www.npofocus.nl/artikel/7538/waarom-worden-we-verliefd

 


In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren (16-34 jaar) geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel. Bij NPO Focus vind je achtergronden over allerlei onderwerpen, van gezondheid tot tech en cultuur.