Fun Fact Friday: 66% van de jonge mannen vindt het niet belangrijk dat een meisje make-up draagt tijdens een eerste date

Bij serie 3vraagt

Poedertje hier, eyelinertje daar: de meeste meiden doffen zich extra op als ze op een eerste date gaan. Toch vindt tweederde van de jonge mannen dat niet belangrijk, blijkt uit onderzoek van 3Vraagt.

18% van de ondervraagde mannen vindt make-up wél belangrijk tijdens een eerste date, en 16% weet het niet. Lees hier meer over het onderzoek.

De meeste jonge vrouwen (61%) doffen zich wel degelijk extra op voor een eerste date. Zeven op de tien (69%) geven aan zich zelfverzekerder te voelen met make-up op tijdens een eerste afspraakje.

make up

Veel jonge vrouwen moeten er niet aan denken om helemaal zonder make-up naar een date te gaan. Maar is dat terecht, of valt het eigenlijk allemaal wel mee? In het tv-programma Pretty & Single proberen zes single dames het uit:

Wie wordt verliefd op wie?

Uiterlijk is natuurlijk maar één van de vele factoren die een rol spelen in wie we leuk en aantrekkelijk vinden. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat ook intelligentie en het delen van dezelfde normen en waarden een belangrijke rol spelen in onze partnerkeuze.

Wil je meer weten over hoe en waarom we verliefd worden? Lees dan dit artikel van NPO Focus.


In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizend antwoorden die de jongeren (16-34 jaar) geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel. Bij NPO Focus vind je achtergronden over allerlei onderwerpen, van gezondheid tot tech en cultuur.