Fun Fact Friday: 64% van de jongeren zou er moeite mee hebben om met collega's naar een naaktsauna te gaan

Bij serie 3vraagt

Lekker een dagje naar de sauna met collega's, in je blote kont? Twee derde van de jonge mensen moet er niet aan denken. Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt.

Behalve met collega's lijkt het de meeste jongeren (60%) ook ongemakkelijk om met hun ouders naar de naaktsauna te gaan. Met hun geliefde bloot in een stoomcabine zitten vindt de helft (54%) dan weer wel prima. Lees hier meer over het onderzoek.

'Ik kijk alleen maar naar piemels'

Katja Schuurman vindt sauna's vreselijk, vertelt ze in tv-programma Echt niet OK. En dat terwijl ze thuis juist graag naakt rondloopt. Ook actrice Marlijn Weerdenburg voelt zich in de naaktsauna niet echt op haar gemak: ''Ik kijk alleen maar naar piemels en vagina's.''

Veel naaktrecreatie in Nederland

Toch zijn er heel wat mensen die wél graag naar de sauna of het naaktstrand gaan. Ruim 700.000 Nederlanders tussen de 15 en 70 jaar recreëren wel eens naakt. Waarom doen we dat zo graag? En wat is het verschil tussen naturisme en nudisme? Je leest er meer over in dit artikel van NPO Focus.


In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren (16-34 jaar) geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel. Bij NPO Focus vind je achtergronden over allerlei onderwerpen, van gezondheid tot tech tot cultuur.