Fun Fact Friday: 5% van de jongeren is nog nooit verliefd geweest

Bij serie 3vraagt

Vlinders in je buik, niet kunnen slapen en alleen nog maar aan die ene persoon denken: bijna iedereen heeft het weleens meegemaakt. Toch zegt één op de twintig jonge mensen dat ze nog nooit echt gek op iemand zijn geweest.

Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt onder jongeren tussen de 18 en 34 jaar oud. 18% van de deelnemers is één keer verliefd geweest, driekwart (75%) zelfs meerdere keren. En 2% weet het eigenlijk niet.

Liefde maakt gek

Als je verliefd bent, komen er allerlei stofjes vrij in je hersenen. Daardoor word je blind voor iemands minder goede eigenschappen en ga je soms gekke dingen doen. Bijvoorbeeld een enorme tattoo laten zetten, of naar de andere kant van de wereld reizen voor iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Lauren zocht uit hoe dat precies zit:

Hoe blijf je verliefd?

Bij de meeste stellen ebt de verliefdheid na een tijdje weg en gaat het over in ‘houden van’. Maar sommige mensen blijven voor altijd verliefd. Hoe doen ze dat? Je leest er meer over in dit artikel van NPO Focus.


In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel.