Fun Fact Friday: 4 op de 10 jongeren zijn weleens op dieet geweest

Bij serie 3vraagt

Volg jij weleens een sapkuurtje om je bikini body klaar te stomen voor het strand? Dan ben je niet de enige: 38% van de jonge mensen heeft weleens een dieet gevolgd, blijkt uit onderzoek van 3Vraagt.

Het zijn vooral de dames die weleens hun eetpatroon aanpassen: 47% van de jonge vrouwen, tegenover 29% van de jonge mannen. Bekijk hier het hele rapport! 

Wie wil afvallen, komt in een doolhof van diëten en methodes terecht: van Paleo tot Pioppi, en van detoxen tot glutenvrij eten. Maar wat werkt nou echt? Veel ideeën over gezonde voeding zijn eigenlijk vooral een hype.

Ook meer bewegen

Voor een blijvend resultaat is het vooral belangrijk dat je naast gezond te eten ook je leefpatroon aanpast. Dus niet alleen minder pizza snacken, maar ook wat vaker sporten of met de fiets naar je werk. 

Hoe komt het precies dat de kilo’s er na een dieet vaak in no time weer aan vliegen? En heeft diëten eigenlijk überhaupt wel zin? Dat lees je in dit artikel van NPO Focus.


In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren (16-34 jaar) geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel.