Fun Fact Friday: 27% van de jongeren vindt het moeilijk om aan te geven wat ze willen in bed

Bij serie 3vraagt

Vind jij het lastig om tegen je sekspartner te zeggen waar je het meest opgewonden van raakt of welke standjes je lekker vindt? Dan ben je niet alleen. Een kwart van de jonge mensen vindt het moeilijk om dat soort gesprekken te voeren, blijkt uit onderzoek van 3Vraagt.

Iets meer dan de helft van de jongeren (56%) heeft er juist geen moeite mee om te zeggen wat ze willen op het gebied van seks, en 17% weet het niet. Lees hier meer over het onderzoek.

‘Dan verbreek je de illusie’

Marcelle van Sekszusjes TV heeft nog nooit aangegeven dat ze iets niet lekker vond in bed. Daar baalt ze zelf ook wel een beetje van, vertelt ze: “Tijdens de seks denk ik ook wel van: ik zou hier wel meer van kunnen genieten dan nu gebeurt.” Ze heeft ook wel een idee wat het zo moeilijk maakt om er iets van te zeggen: “Dan verbreek je een beetje die illusie die je met elkaar hooghoudt, dat je het allemaal heel geil en sexy vindt.” 

Verschil tussen mannen en vrouwen

Seks is voor iedereen anders. Wat de een ontzettend opwindend vindt, daar wordt de ander niet warm of koud van. En ook tussen mannen en vrouwen zijn er verschillen in hoe we seks beleven. Wil je daar meer over weten? Lees dan dit artikel van NPO Focus.

In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren (16-34 jaar) geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel. Bij NPO Focus vind je achtergronden over allerlei onderwerpen, van gezondheid tot tech en cultuur.