Fun Fact Friday: 1 op de 5 vindt het awkward als vrouwen topless zonnen

Bij serie 3vraagt

De zomer is weer begonnen, en voor veel mensen betekent dat lekker naar het strand om bruin te bakken. Sommige vrouwen trekken daarbij hun bovenstukje uit om tan lines te voorkomen, maar niet iedereen vindt dat kunnen.

Uit onderzoek van 3Vraagt blijkt dat 19% van de jonge mensen zich er ongemakkelijk bij voelt als ze vrouwen topless op het strand of bij het zwembad zien liggen. Topless zonnen doe je maar op het naaktstrand of in je eigen tuin, zeggen sommige jongeren. Ze vinden die blote borsten aanstootgevend en willen er liever niet mee worden geconfronteerd.


‘50% van de bevolking heeft tieten’

Maar de meeste jonge mensen denken daar anders over: 78% heeft totaal geen moeite met blote borsten op het strand. “50% van de bevolking heeft tieten. 100% van de mensheid heeft tepels.”, zegt een van de deelnemers aan het onderzoek. “Ze horen bij het lichaam en mogen gezien worden.” Zijn we tegenwoordig preutser dan vroeger? En mag je eigenlijk overal in je (half)nakie rondlopen? Daar lees je meer over op NPO Focus. 


In Fun Fact Friday brengen we een grappig, verbazingwekkend of opvallend feitje aan het licht. Dit feitje komt uit de duizenden antwoorden die de jongeren (16-34 jaar) geven in de onderzoeken van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel.