Foodweken: de hoogtepunten

Bij serie Broodje Gezond

Dat waren ze dan! De Foodweken 2018 van NPO3 zitten erop. Check hier de smakelijke hoogtepunten van de afgelopen weken.

Elke week stond tijdens de foodweken in het teken van een ander thema. Van Kracht tot Vegan en van Allergieën tot Suikervrij. Interviews, recepten, video’s en zelfs een live kookprogramma, het kwam allemaal voorbij deze weken. En omdat de ramadan tegelijk met de Foodweken viel, hebben we dit thema doorlopend gevuld met toffe content.  Kijk je mee naar de hoogtepunten? 

Welcome to my fridge?

Altijd al willen weten wat BN’ers in hun koelkast hebben liggen? In Welcome To My Fridge namen we een kijkje in de koelkast van bekende Nederlanders. Wist je bijvoorbeeld dat je in de koelkast van artiest Dio alleen veganistisch voedsel kunt vinden? En dat presentatrice Tess Milne obssesed is met speciaalbier? En wat eet Expeditie Robinson-winnaar Carlos Platier Luna eigenlijk om zulke spierballen te krijgen?

Meer zien? Kijk hier voor alle afleveringen van Welcome to my fridge.


Live Social Cooking

Allemaal leuk en aardig, al die foodcontent en recepten per thema, maar hoe ziet het eruit als je het daadwerkelijk klaarmaakt? Dat beleven Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris van het programma Broodje Gezond tijdens de Live Social Cooking. Het concept? Samen met een ervaringsdeskundige over het thema een gerecht koken, live op Facebook. De ideale plek om ook als kijker vragen en opmerkingen in te sturen. Voor het thema Kracht schoof niemand minder dan Remy Bonjasky aan om samen met Marlijn een gezonde krachtpatser-maaltijd te bereiden. En wat dacht je van actrice Stijn Fransen, die tijdens de Allergieën week aan de slag ging met een kokossoep zonder lactose en hazelnoten? Hoe dat eruit ziet, zie je hier:

Meer zien? Kijk hier voor alle afleveringen van de Live Social Cooking.


Mukbang

De ultieme smaaktest. In de mukbang proeft de presentator van de week allerlei lekkere (maar ook smerige!) producten en gerechten op het gebied van veganisme, suikervrij, allergieën en sportvoeding. Aan tafel schuiven: Eke 'Snackspert' Bosman, Joy Bouwmeester, Tom Barten en Jonneke de Zeeuw. Welk cijfer geven onze proefkonijnen aan de bijzondere gerechten?

Meer zien? Kijk hier voor alle afleveringen van Mukbang.


Ramadan

'Mag je zelfs geen water drinken?' is zo'n beetje de meest gestelde vraag aan mensen die vasten. Krik je Ramadan-kennis op door deze FAQ voor eens en voor altijd op te slaan. Meer weten over de vastenmaand? Kickbokser Jamal Ben Saddik vertelt hoe je al sportend fit de Ramadan door komt en de super lekkere recepten van ‘’Kookhoekje van Xfaatje’’ zorgen er juist weer voor dat je niet al TE fit wordt. Balans is alles!

Meer zien? Kijk hier voor alle Ramadan-content