• Sites

Food CIA

Rauwe eieren, regenboogham en pareloesters
  • Bekijk op NPO Start

Gelatine, tonijn en ijsklontjes

  • 22:13
  • NPO Start
  • 9 jan 2020, 22:40

Op instructies voor gelatinepoeder wordt afgeraden gelatine te maken met papaja. Waarom bevat sommige vis kwik en andere niet? Waarom zijn ijsklontjes uit eigen vriezer troebel en in de winkel niet?

  • Bekijk op NPO Start

Rauwe eieren, regenboogham en pareloesters

  • 21:54
  • NPO Start
  • 12 dec 2019, 22:40

Matt vraagt zich af waarom je in oesters nooit een parel vindt. Kate ziet vaak een veelkleurige glans op de ham in haar koelkast. En Jimmy ontdekt meer over de grote salmonellacrisis.

  • Bekijk op NPO Start

Gin, macadamianoten en dubbeldippen

  • 22:09
  • NPO Start
  • 7 okt 2019, 23:40

Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.

  • Bekijk op NPO Start

Special: Zomerdieet

  • 46:15
  • NPO Start
  • 26 sep 2019, 22:40

Jimmy Doherty ontdekt de waarheid over crashdiëten, Kate Quilton verdiept zich in de miljoenenhandel in collageendrankjes en Matt Tebbutt reist af naar Valencia om te proeven van tijgernootjesmelk.

  • Bekijk op NPO Start

Special 2: China

  • 46:15
  • NPO Start
  • 19 sep 2019, 22:35

Het team onderzoekt hoe culinaire supermacht China zijn 1,4 miljard mensen voedt en welke gevolgen dat heeft voor wat wij op bord krijgen.

  • Bekijk op NPO Start

Special 1: Prijzen

  • 46:56
  • NPO Start
  • 12 sep 2019, 22:35

Het team onderzoekt waarom de prijzen van sommige supermarktartikelen de laatste jaren astronomisch zijn gestegen.

  • Bekijk op NPO Start

Pepers, recycling en yoghurt

  • 22:17
  • NPO Start
  • 16 aug 2019, 20:00

Ditmaal wagen Jimmy en Matt zich aan een onderzoek naar chilipepers, waaronder een paar van de scherpste ter wereld. Jimmy gaat in Zuid-Afrika op zoek naar zoetpikante pepers.

  • Bekijk op NPO Start

Chocola, rustgevende thee en Edammer kaas

  • 22:29
  • NPO Start
  • 15 aug 2019, 19:55

Jimmy Doherty vraagt zich af wat dat witte spul toch is dat zich soms op chocolade vormt. Hij schakelt de hulp in van het grootste röntgenapparaat ter wereld.