• Sites

Food CIA

Vitamine D, Wagyuvlees en gatenkaas Food CIA

Logo van KRO-NCRV

Vitamine D, Wagyuvlees en gatenkaas

Jimmy onderzoekt de gevolgen van een gebrek aan vitamine D en Matt gaat naar Zwitserland om te vragen waarom er gaten in Zwitserse kaas zitten.

Chocola, rustgevende thee en Edammer kaas

  • 22:47
  • Aflevering
  • 30 jan 2023, 15:03

Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.

Vanille-ijs, koffiecapsules en geschrapte worteltjes

  • 22:38
  • Aflevering
  • 27 jan 2023, 15:00

Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.

Bier, blauwe bessen en de vorm van ons eten

  • 22:45
  • Aflevering
  • 26 jan 2023, 14:58

Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.

Shredded wheat, appelsap en reuzel

  • 22:39
  • Aflevering
  • 25 jan 2023, 15:05

Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.

Crumpets, babyvoeding en mascarpone

  • 22:39
  • Aflevering
  • 24 jan 2023, 15:05

Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.

  • Niet beschikbaar

Chunks in je ijsje, olijfolie en bloody mary's

  • 22:42
  • Aflevering
  • 23 jan 2023, 15:00

Jimmy vliegt naar Amerika om uit te zoeken hoe die grote brokken koek of chocola in Amerikaans ijs zo stevig blijven. Matt komt te weten waarom er in vliegtuigen zo vaak bloody mary's worden besteld.

  • Niet beschikbaar

Whisky, halloumi en suikermais

  • 23:11
  • Aflevering
  • 20 jan 2023, 14:55

Jimmy hoort in Schotland hoe whisky aan zijn rokerige smaak komt. Matt onderzoekt in Cyprus waarom halloumi niet smelt en Kate ziet in Frankrijk hoe ze in de fabriek de maiskorrels van de kolf krijgen

  • Niet beschikbaar

Kurk, okra en honing

  • 22:29
  • Aflevering
  • 19 jan 2023, 15:00

Jimmy Doherty krijgt in Portugal alles te horen over de strijd om te voorkomen dat wijn soms naar kurk smaakt. Matt Tebbutt ontdekt waarom okra zo'n slijmerig goedje wordt als je het kookt.