Floor deed mee aan het WK vouwfietsen

En de Rotterdamse won ook nog eens een prijs voor haar outfit.

Het klinkt als een grap, maar dat is het zeker niet. Op het WK vouwfietsen in Londen werd dit weekend de kunst van het vouwen en fietsen tot topsport verheven. 

Dit is het idee: de deelnemers rennen naar hun fiets, vouwen deze uit en leggen daarna een parcours van 17 kilometer af. Zo'n 500 mensen van over de hele wereld deden daar aan mee, waaronder Floor (31) uit Rotterdam. 


De 31-jarige is niet onbekend met wedstrijden op de compacte tweewieler. In 2010 won ze nog het WK in Barcelona. Dit jaar hoopte ze in Londen een plekje in de top 10 te bemachtigen. Dat lukte helaas niet (Floor werd zestiende), maar de fietsenmaker sleepte wel een prijs in de wacht voor haar fleurige outfit. De mode-opleiding die Floor eerder deed kwam daarmee toch nog van pas. 

NOS op 3 ging vlak voor de race in Londen langs bij Floor in Rotterdam:

Volgens Floor heeft de vouwfiets In Nederland nog een wat sullig imago, maar is dat niet terecht. "Het zijn niet alleen goede fietsen, maar je kunt ze ook nog eens overal meenemen. Dat is toch ideaal", zegt ze. "Je kunt hem in de auto stoppen, maar ook in de trein meenemen. Bovendien kunnen mensen die geen schuur hebben hem gewoon onder de kapstok zetten."

Met haar outfit won Floor trouwens een fles gin en een nieuwe jas en tas voor op de (vouw)fiets.