Vandaag delen we het recept Fishy Quinoaburgers van Janine Abbring
Ingredienten (voor ongeveer acht burgers)
100 gram (al gekookte, dus niet het droge gewicht!) quinoa
50 gram boekweitmeel
30 gram geraspte oude vegetarische kaas
1 rode ui
1 klein blikje tomatenpuree
handje gehakte peterselie
2 teentjes knoflook
1 biologisch ei
1 doosje vegetarische tonijn (Vegetarische slager)
theelepeltje komijnpoeder
theelepeltje korianderpoeder
flinke theelepel gerookt paprikapoeder
flinke snuf peper en zout
sap van een halve citroen
diep bord met laag paneermeel
Ontdooi de vegetarische tonijn door m in het plastic in lauwwarm water te leggen.
Fruit het uitje een beetje aan. Meng alle ingredienten in een kom. Let wel goed op dat de quinoa en het gefruite uitje voldoende zijn afgekoeld voordat je het ei erbij doet! Laat het mengsel even rusten in de koelkast als het te plakkerig is (of voeg extra meel toe).
Maak van het mengsel balletjes ter grootte van een golfbal, druk ze plat en wentel de burgertjes in het paneermeel. Bak op hoog vuur in kokosolie tot ze diepbruin en krokant zijn. Bak ze eerder iets te lang dan te kort, hoe krokanter hoe lekkerder.
Maak er bijvoorbeeld een mierikswortelsausje bij, of meng wat yoghurt, mayonaise, citroensap, knoflook en zout & peper.
Serveer met een salade of groente naar keuze.