Filmavond op NPO3

Liefhebbers van films zitten vrijdag 30 september goed bij NPO3!

Films: wij van NPO3 lieven het. Vandaar dat we vrijdagavond 30 september groots uitpakken met een hele avond vol Nederlandse film. Zowel kort als lang!

Gouden Kalveren Gala
Herman van der Zandt en Eva Cleven presenteren dit jaar het Gouden Kalveren Gala waar onder meer de Gouden Kalveren worden uitgereikt. De uitreiking is live te zien vanuit het Beatrix Theater in Utrecht. Het Gouden Kalveren Gala is de afsluiting van het Nederlands Film Festival, dat plaatsvindt van 21 tot en met 30 september. De Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film, worden onder andere uitgereikt aan de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices.

Avond van de Korte Film
Direct na de live uitzending vanaf het Gouden Kalf-Gala beleven de tien KORT!-films die vorig jaar tijdens het festival in première gingen, hun televisie-première in De Avond van de Korte Film. Tussen de films door gaat Eva Cleven in gesprek met de makers achter de vijftiende reeks korte films. KORT! biedt talentvolle makers van eigen bodem de kans om films van maximaal tien minuten te produceren. Met als resultaat jaarlijks tien films die nationaal en internationaal succes behalen.
We krijgen de volgende films te zien: Ballone di Cannone, Crooked 180 (Otto), Thanatos, Een vrije dag, Spoetnik, Je vriendin koopt een vis op de markt, Zwanger, Lockbuster en Gips.


Gouden Kalveren Gala: vrijdag 30 september 20:30u op NPO3
De Avond van de Korte Filmvrijdag 30 september 22:05u op NPO3