• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  De 10 smerigste films ooit

  In Popcorntijd bespreekt André Nientied wekelijks het leukste filmnieuws en de beste kijktips. Deze week: Vochtige Streken.

  Deze week zendt de NPO Vochtige Streken (Feughtgebiete) uit, over een meisje dat opgewonden raakt van haar eigen bloed, poep en andere lichaamssappen. Dat leek Popcorntijd een mooie aanleiding voor een lijstje Vieze Films.

  1. Feuchtgebiete (2014)
  Helen Memel (leuke rol van krullenbol Carla Juri) vindt hygiëne overschat en knoeit graag met haar bloed, slijm en pus. Ongetwijfeld is het puberaal verzet tegen de smetvrees van haar moeder, maar ondertussen ligt ze wel met een ingescheurde anus in het ziekenhuis. Daar droomt ze van pizza’s vol sperma, terwijl ze er evenmin voor terugdeinst een gebruikte tampon te ruilen met een vriendin of een uitgekotste xtc-pil doodleuk opnieuw te slikken. Weinig verbazend is Helen ook dol op seks, op welke manier dan ook, dus probeert ze in het ziekenhuis verpleger Robin te verleiden. Deze surrealistische komedie is duidelijk voor een sterke maag. Feuchtgebiete, naar de gelijknamige schandaalroman van Charlotte Roche, werd overigens verfilmd door een man, David Wnendt, die ook de Hitlerkomedie Er ist wieder da maakte. Een man met een aparte smaak dus.

  Donderdag 17 augustus om 23.55 op NPO 3 

  2. The Human Centipede I, II en III (2010-2015)
  Nederland spreekt ook een smerig woordje mee dankzij de onfrisse trilogie van Tom Six. Een gestoorde Duitse wetenschapper (Dieter Laser) ontvoert gestrande reizigers en naait ze aan elkaar, kop op kont, om zo een menselijke duizendpoot te creëren, met één lang spijsverteringskanaal. ‘Your flesh is his fantasy’ luidde de tagline van de film, die in Groot-Brittannië werd verboden. Er verschenen vele parodieën op, van porn-spoofs tot afleveringen van South Park.

  3. Pink Flamingos (1972)
  De meest beruchte film van John Waters, bijgenaamd The Pope of Trash en The Prince of Puke. De zwaarlijvige travestiet Divine, die in een camper woont met haar geflipte zoon en haar nog dikkere moeder, dreigt haar dubieuze eretitel van Filthiest Person Alive kwijt te raken aan en stel dat heroïne verkoopt aan schoolkinderen en verder vrouwelijke lifters verkracht en hun baby’s verkoopt aan lesbiennes. Door het eten van een verse hondendrol in een scène zonder trucage weet Divine haar eretitel weer terug te winnen in deze smerige satire.

  4. Neon Demon (2016)
  Modern sprookje over onschuldig meisje (Elle Fanning) dat carrière maakt in de keiharde modellenwereld van Los Angeles. Dat daar het motto luidt ‘eten of gegeten worden’ neemt regisseur Nicolas Winding Refn zeer letterlijk, getuige de beruchte scène waarin een opgegeten oogbal van een concurrente wordt uitgekotst en weer door een ander model opnieuw wordt opgegeten. Ook de scène met lesbische necrofilie viel menigeen zwaar op de maag.

  5. Salo o le 120 giornate di Sodoma (1975)
  Beruchte film van de controversiële Italiaanse regisseur Pier Paolo Pasolini over Italiaanse fascisten die zich in een villa 120 dagen lang op weerzinwekkende wijze vermaken met hun jonge gevangenen. Ze laten ze naakt als honden op handen voeten rondlopen, geven ze eten met spijkers erin of laten ze poep eten. Laatste film van Pasolini: kort na de première werd hij vermoord, naar verluid door een 17-jarige jongen die hem drie keer overreed, maar die zaak is nooit helemaal opgelost.

  6. Cannibal Holocaust (1980)
  Een van de grondleggers van de fake footage film, ook wel mockumentary genoemd. Een cameraploeg gaat in de jungle van de Amazone op zoek naar een nog onontdekte stam maar keert niet meer terug. Hun opnames worden later gevonden en betreffen een aaneenschakeling van martelingen van mensen en dieren. Was in Japan in 1983 de best bezochte film na E.T.


  7. Teeth (2007) 
  Geestige horrorfilm over een timide tienermeisje met tandjes in haar vagina. Het eerste slachtoffer is een dokter die haar onderzoekt met de geruststellende woorden: ‘ontspan je maar, ik zal je heus niet bijten!’ Daarna gaan al snel meer mannen voor de bijl, of beter gezegd: de tandjes.

  8. Killer Condom (1996) 
  Duitse komedie over een condoom met tandjes en de daarbij behorende castratie- en moordneigingen. Werd in Duitsland uitgebracht onder de tot de verbeelding sprekende naam Kondom des Grauens. Uit de stal van Troma, de studio die grossiert in wansmaak als The Toxic Avenger en Surf Nazis Must Die.

  9. Poultrygeist: Night of the Chicken Dead (2006) 
  Nog meer hardcore Troma in deze gore satire op de fastfoodindustrie. Een naar Kentucky Fried Chicken gemodelleerd fastfood restaurant blijkt gebouwd op een Indiaanse begraafplaats. De verstoorde geesten nemen de gedaante aan van zombie-kippen die de klanten aanvallen en opeten.

  10. Hated: GG Allin & the Murder Junkies (1993)
  Voordat hij stinkend rijk werd met de Hangover-films maakte regisseur Todd Phillips deze geruchtmakende documentaire over punkrocker GG Allin, die zijn publiek graag trakteerde op zijn eigen poep. De leadzanger van The Murder Junkies overleed in de jaren negentig aan een overdosis heroïne.