• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe Series In September

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Het is weer zover: nieuwe maand, nieuwe series. Het nieuwe televisieseizoen gaat beginnen en dat zullen we weten ook! Er zitten niet genoeg uren in de week om dit allemaal weg gekeken te krijgen. Wat doen ze ons aan?!

                                                

  A Confession

  A Confession (ITV, 2 september)

  Martin Freeman. Hij was de ideale sidekick in Sherlock, de perfecte loser in Fargo, de gehate bad guy in Startup en nu gaat hij voor ITV zes afleveringen lang met zijn politiebadge in de rondte zwaaien. In een typisch Britse detective lapt hij - in een poging een gewetenloze moordenaar in te rekenen - alle regels aan zijn laars. Zo zien we het 't liefst. Toch? Ik wel in ieder geval.

  Trailer

  Capture

  The Capture (BBC1, 3 september)

  Shaun vocht in Afghanistan niet alleen tegen de Taliban, hij vocht ook voor zijn vrijheid. Hij werd daar in het Midden-Oosten namelijk beschuldigd van moord, maar werd uiteindelijk vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs. Maar was hij wel zo onschuldig of probeerde iemand hem er gewoon in te luizen? Dat tweede lijkt het meest waarschijnlijke, want eenmaal thuis in Londen raakt Shaun opnieuw betrokken bij een incident dat rammelt aan alle kanten.

  Trailer


  Wu Tang an american saga

  Wu-Tang: An American Saga (Hulu, 4 september)

  Begin dit jaar kregen we met de docureeks Of Mics And Men al een bloemlezing van 25 jaar Wu-Tang Clan en Hulu doet dat nu nog eens dunnetjes over met Wu-Tang: An American Saga. In tegenstelling tot zijn voorganger is dit een gedramatiseerde vertelling die je misschien het beste kunt vergelijken met Unsolved: The Murders Of Tupac And Notorious B.I.G. Hopelijk ontstijgt deze nieuwste van Hulu wel het niveau van Unsolved, want dat was echt om te janken zo slecht. De trailer stemt in ieder geval hoopvol.

  Trailer


  p17043427 b v8 aa

  Beecham House (NPO Start Plus, 6 september)

  Liefhebbers van kostuumdrama's opgelet! Een welgestelde Britse familie koopt een huis in het Delhi van eind 18de eeuw en probeert daar een beetje wortel te schieten. Verwacht niet alleen lekkere outfitjes, maar ook verpletterende beelden van Indiase landschappen.

  Trailer
  Couples Therapy

  Couples Therapy (Showtime, 6 september)

  In Couples Therapy maken we kennis met vier koppels die op camera de vuile was buiten hangen. Je moet er maar zin in hebben. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een echtgenoot die beschikt over het libido van een stadsbus vol testosteron gutsende tieners? Of wat doe je als je elkaars gebruiksaanwijzing kwijt bent geraakt? Therapeute Onra Guralnik zit iedere week tegenover twee uitgebrande kaarsen, in een ultieme poging het vlammetje weer een beetje aan te wakkeren.

  Trailer  The Spy

  The Spy (Canal+/Netflix, 6 september)

  Als je al moeite had om Frank Lammers serieus te nemen in zijn rol als de gewetenloze crimineel Ferry Bouman, dan gaat je inlevingsvermogen met The Spy helemaal op de proef gesteld worden. Ga maar eens naar Sacha Baron Cohen kijken zónder direct naar typetjes als Ali G en Borat te pavloven. Knappe jongen die dat lukt. Speelde hij in zijn sketchshow Who Is America? nog een karikatuur van een Israëlische Mossad-spion, in The Spy probeert bij dit te doen zonder op je lachspieren te werken. Over uitdagingen gesproken.

  Trailer  The I-Land

  The I-Land (Netflix, 12 september)

  Een soort Expeditie Robinson, maar dan met tien mensen die wakker worden op een eiland en geen idee hebben hoe ze daar terecht zijn gekomen. Wanneer ze proberen de bewoonde wereld te bereiken, komen ze er al snel achter dat ze niet vastzitten op een doorsnee bounty island. In tegendeel. De postzegel in de oceaan fokt niet alleen met hun fysiek, ook mentaal krijgen ze het vuur aan de schenen gelegd. Wat dat betreft lijkt deze wel een beetje op Lost. De vraag is nu alleen: Lost seizoen één tot en met vijf of Lost seizoen 6? Mijn woede over de verschrikking van dat laatste hoofdstuk is - ruim tien jaar na dato - namelijk nog steeds niet bekoeld.

  Trailer


  Unbelievable

  Unbelievable (Netflix, 13 september)

  Dat series niet altijd gezellig hoeven te zijn, wordt wel bewezen door Unbelievable. Kijk de trailer en ga mij dan maar eens vertellen dat je daar niet hartstikke naar van wordt. Gebaseerd op het Pulitzer Prize winnende artikel An Unbelievable Story Of Rape vertelt deze Netflix Original het verhaal van een serieverkrachter die jarenlang zijn gang kon gaan, omdat de verhalen van zijn slachtoffers niet geloofd werden. Als #metoo ons iets heeft geleerd, is het wel dat de wereld nogal achteloos omspringt met de veiligheid van haar vrouwen en daar is deze serie het (zoveelste) pijnlijke bewijs van.

  Trailer


  Undone

  Undone (Amazon, 13 september)

  Bob Odenkirk. Hij speelde Saul Goodman in Breaking Bad en Better Call Saul en is nu te zien in een serie die visueel nog het meeste weg heeft van Keanu Reeves z'n Scanner Darkly. Lees: tering wat ziet dit er verschrikkelijk vet uit! Undone gaat over de ietwat neerslachtige Alma. Nadat ze ternauwernood een verschrikkelijk auto-ongeluk overleeft heeft ze opeens een ander besef van tijd en ruimte. Ze gebruikt haar nieuwe skills om te onderzoeken wat er precies is gebeurd rondom de mysterieuze dood van haar vader.

  Trailer  marianne-photo-1095621

  Marianne (Netflix, 13 september)

  Vorig jaar bracht Netflix met The Haunting Of Hill House het horrorgenre naar je televisie en met het Franse Marianne doen ze daar nog even een schepje bovenop. Ik moest na het zien van de trailer met een dweil in de weer, want het liep me dun door de broek. Ik ben gewoon niet bestand tegen dit soort werk. Het is confronterend, maar waar. Emma is een begenadigd schrijfster van horrorboeken. Leuk voor Emma, het probleem is alleen dat haar karakters op de één of andere manier ook daadwerkelijk tot leven komen. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, Emma!

  Trailer


  Murder In Bayou

  Murder In The Bayou (Showtime, 13 september)

  In de docureeks Murder In The Bayou duikt Showtime in de onopgeloste moorden van acht vrouwen. Hun levenloze lichamen werden allemaal aangetroffen rondom het kleine stadje Jennings in Louisiana. Het onderzoek leidt al snel naar een gewelddadige wereld van seks en drugs. Gezellig! Jennings blijkt gebukt te gaan onder verstikkende geheimen, corruptie en institutionele ongelijkheid. De perfecte potgrond voor welig tierende ellende.

  Trailer  Temple

  Temple (Sky1, 13 september)

  Nu Game Of Thrones is afgelopen heeft Carice van Houten weer tijd voor andere dingen. Meespelen in een serie over een illegaal ziekenhuis in een ongebruikt metrostation bijvoorbeeld. Ver onder de grond is chirurg Daniel op zoek naar een geneesmiddel voor zijn zieke vrouw. Nadat het reguliere ziekenhuis haar behandelingen heeft gestaakt, experimenteert hij in het diepste geheim op hulpbehoevende criminelen en vluchtelingen. Alles voor de liefde van je leven, zullen we maar zeggen.

  Trailer  Cheat

  Cheat (NPO Start Plus, 20 september)

  Leah Dale leidt een comfortabel leven als docent aan de prestigieuze universiteit van Cambridge. Als haar studente Rose Vaughan een essay inlevert dat verdacht goed geschreven is en ze haar van fraude beschuldigt, laat de diep beledigde Rose zich al snel van haar meest manipulatieve kant zien. Cat fight!

  Trailer
  Criminal

  Criminal (Netflix, 20 september)

  Als David Tennant in een serie zit, dan kijk je. Dat zijn nou eenmaal de regels. Dat was zo voor Broadchurch, dat was zo voor Jessica Jones en Good Omens en nu is dat zo voor het nieuwe Netflix experiment Criminal. Deze nieuwe Original speelt zich af in vier verhoorkamers verspreid over Europa: Engeland, Duitsland, Spanje, Frankrijk. Dat is de setting. Vier muren, twee stoelen, één tafel en verder niks. Less is more in haar puurste vorm.

  Trailer  Bob hearts Abishola

  Bob Hearts Abishola (CBS, 23 september)

  Wanneer hij na een hartaanval in het ziekenhuis belandt, wordt sokkenverkopen Bob hopeloos verliefd op Abishola, zijn verpleegster. De Nigeriaanse is in eerste instantie niet echt onder de indruk, dus moet Bob al zijn charmes in de strijd gooien voor die eerste date bij kaarslicht. Voor mensen die - net als ik - chronische last hebben van een lachbandallergie, het is weer zover. Ik waarschuw maar alvast even.

  Trailer
  Prodigal Son

  Prodigal Son (Fox, 23 september)

  Zo vader, zo zoon. Dit spreekwoord gaat niet helemaal op voor de familie Bright. Papa Bright is namelijk een gewetenloze seriemoordenaar en zijn zoon doet er juist alles aan om mensen zoals hij achter slot en grendel te krijgen. Malcolm Bright is crimineel psycholoog en gebruikt de ervaringen met zijn vader om andere moordenaars te doorgronden en een halt toe te roepen. Wat een gezellige familie! Dat moeten echt hele leuke kerstavonden geweest zijn!

  Trailer  All Rise

  All Rise (CBS, 23 september)

  Een kijkje achter de schermen van de rechtbank in Los Angeles. Ik blijf me soms verbazen over het complete gebrek aan fantasie van sommige televisiezenders. Je zou toch denken dat we hier na Suits, The Practice, Law & Order, Chicago Justice, Ally McBeal, Proven Innocent en Damages wel genoeg van hebben gezien, maar blijkbaar niet.

  Trailer
  Bluff City Law

  Bluff City Law (NBC, 23 september)

  Scroll even vijf centimeter naar boven.

  Trailer


  Mixed-ish

  Mixed-ish (ABC, 24 september)

  Eerst was er Black-ish, toen kwam Grown-ish en nu heeft de familie Johnson met Mixed-Ish opnieuw een spin-off te pakken. Ditmaal is het matriarch Rainbow die haar levensverhaal mag vertellen. Na een aantal jaren in een commune te hebben gewoond, verhuizen haar ouders eind jaren '80 richting de stad. Dat is even aanpassen geblazen.

  Trailer
  Emergence

  Emergence (ABC, 24 september)

  Sinds Fargo en Good Girls ben ik fan van Allison Tolman. Ik weet niet precies wat het is, maar ik vind haar een hele prettige actrice om naar te kijken. Zo moeten ze er bij ABC ook over gedacht hebben, want ze speelt de hoofdrol in hun nieuwe mysterieuze drama, Emergence. Op de plek van een vliegtuigramp wordt een getraumatiseerd meisje gevonden die niet lijkt te weten wie ze is. Agent Jo Evans neemt haar onder haar hoede en komt er al snel achter dat ze niet de eerste de beste in huis heeft genomen.

  Trailer  Stumptown

  Stumptown (ABC, 25 september)

  Een sociaal gehandicapte, vrouwelijke detective met wat problemen in de persoonlijke sfeer, waar hebben we dat eerder gezien? Waar niet, zou je beter kunnen zeggen. Het is inmiddels een beproefd recept en ook ABC probeert met deze ingrediënten alle kijkcijferrecords te verbreken. Dat gaat natuurlijk niet lukken, maar Stumptown zou - afgaande op de trailer - best eens een lekker, pretentieloos tussendoortje kunnen zijn. Zou kunnen. Ik geef hier geen garanties af.

  Trailer  Creepshow

  Creepshow (Shudder, 26 september)

  Dit is er waarschijnlijk één voor mensen die houden van obscure series als Blood Drive, Ash vs Evil Dead en The Shivering Truth. Een acquired taste, in goed Nederlands. Grimmige horrorverhalen, onder andere gebaseerd op het werk van Stephen King. Je moet er maar van houden.

  Trailer

  The Unicorn

  The Unicorn (CBS, 26 september)

  Wade is al een tijdje weduwnaar en begeeft zich - na lichte druk van zijn omgeving - langzaam weer op de vrijgezellenmarkt. Dat is even schrikken. De wereld van het swipen en liken is een ware culture shock. Al snel komt hij er achter dat hij vrij goed in de markt ligt en dat is natuurlijk een prettige opsteker na twintig jaar huwelijk.

  Trailer
  Perfect Harmony

  Perfect Harmony (NBC, 26 september)

  Gast moet van een zooitje ongeregeld een enigszins fatsoenlijk kerkkoor zien te knutselen. Ik wou heel erg hard gaan haten op deze serie, maar naarmate de trailer vorderde leek er zich voor mijn ogen langzaam een guilty pleasure te ontpoppen. Natuurlijk is dit geen hoogvlieger en natuurlijk ga in het openbaar niet zeggen dat je dit kijkt, maar achter gesloten deuren...

  Trailer
  SUnnyside

  Sunnyside (NBC, 26 september)

  Iets met zes immigranten die hun plekje in Amerika proberen te vinden. Kan NBC series als dit van de belasting aftrekken ofzo, want anders zou ik echt niet weten waarom je dit zou willen maken. Laat staan er naar kijken. Dus.

  Trailer

  Carol's second act

  Carol's Second Act (CBS, 26 september)

  Mannen met een midlifecrisis kopen een cabrio of hijsen hun dikke pens in een net iets te strak fietspakje, Carol besluit op vijftigjarige leeftijd dat er nog voldoende tijd is om arts te worden. Go, Carol! Verder ga ik deze natuurlijk niet kijken, want het leven is te kort voor tenenkrommende komedies als dit.

  Trailer
  Evil

  Evil (CBS, 26 september)

  Hé, is dat niet Luke Cage?! Ja, dat klopt. Alleen deze keer luistert Luke naar de naam David en is hij geen superheld, maar een priester-in-opleiding die 'het kwaad' een beetje in kaart probeert te brengen. Samen met Kristen - een nogal sceptische forensisch psycholoog - onderzoekt hij bovennatuurlijke krachten die niet richting aarde zijn gekomen voor de gezelligheid.

  Trailer
  Fearless

  Fearless (NPO Start Plus, 26 september)

  Kevin Russell zit al veertien jaar vast vanwege de moord op een schoolmeisje. Redelijk frustrerend, want Kevin is onschuldig. Althans, dat zegt ie. Mensenrechtenadvocaat Emma Banville is niet vies van een goeie uitdaging en besluit Kevin de helpende hand te bieden. Samen duiken ze in het verleden in een poging Kevin's onschuld te bewijzen.

  Trailer
  The Politician

  The Politician (Netflix, 27 september)

  Vorig jaar stapte regisseur Ryan Murphy - geestelijk vader van onder andere Glee en Pose - over van Fox naar Netflix. Verandering van spijs, zullen we maar zeggen. Murphy is niet bang voor een gezonde dosis hysterie en dat zien we ook terug in The Politician. Al sinds zijn zevende weet rijkeluiszoon Payton Hobart het zeker, hij wordt ooit de president van Amerika. Nobel streven, maar eerst maar eens wat ervaring opdoen in het verraderlijke politieke landschap van Saint Sebastian High School. Earn those stripes!

  Trailer  Bard Of Blood

  Bard Of Blood (Netflix, 27 september)

  Wanneer vier agenten van de Indiase inlichtingendienst RAW worden gekidnapt in één of andere woestijn, is het aan oud-agent Kabir om hen tijdens een geheime missie te bevrijden. Wat is dat toch met veteranen die het opeens weer op hun heupen krijgen? Geniet gewoon lekker van die geraniums en je kopje thee.

  Trailer
  skylines-keyart

  Skylines (Netflix, 27 september)

  4 Blocks. Bad Banks. The Same Sky. Als het op series aankomt zijn de Duitsers de laatste tijd echt in topvorm. Ook Netflix deed afgelopen jaar met Dogs of Berlin een stevige duit in het zakje en ze zijn nu terug met Skylines. In hun nieuwste Original belandt Jinn - een getalenteerde hiphopproducer - in een nogal schemerig wereldje wanneer hij een contract tekent bij een label dat gerund wordt vrij dubieuze figuren. Hoe ver is hij bereid te gaan om in één adem genoemd te worden met Kendrick Lamar en Travis Scott, dat is de vraag.

  Trailer  Godfather of Harlem

  Godfather Of Harlem (Epix, 29 september)

  Met Perpetual Grace, LTD en Pennyworth is 2019 een beetje het jaar van Epix. De kleine zender liet de afgelopen maanden haar spierballen zien en doet dat in z'n geheel niet onverdienstelijk. Ook Godfather of Harlem zou zomaar eens een lekkere smuller kunnen worden. Wat is er nou niet vet aan een meedogenloze gangster die na een jarenlange gevangenisstraf even het Harlem van de jaren '60 naar zijn hand komt zetten?

  Trailer
  En terug van weggeweest...

   3 september: Mayans MC FX (seizoen 2)
                             Greenleaf OWN (seizoen 4)

   5 september: Callboys VIER (seizoen 2)

   6 september: Elite Netflix (seizoen 2)
                             Titans DC Universe (seizoen 2)

   7 september: Find Me In Paris Hulu (seizoen 2)

   9 september: The Deuce HBO (seizoen 3)

  10 september: Mr Mercedes Audience (seizoen 3)

  12 september: This Close Sundance (seizoen 2)
                              Mr Inbetween FX (seizoen 2)

  13 september: The Ranch Netflix (seizoen 4)
                              Top Boy Netflix (seizoen 3)
                              Room 104 HBO (seizoen 3)

  14 september: Unforgotten NPO2 (seizoen 3)

  18 september: American Horror Story FX (seizoen 9)

  22 september: Anne With An E CBC (seizoen 3)

  23 september: The Neighborhoord CBS (seizoen 2)
                              9-1-1 FOX (seizoen 3)
                              Bull CBS (seizoen 4)
                              The Good Doctor ABC (seizoen 3)

  24 september: NCIS CBS (seizoen 17)
                              The Resident Fox (seizoen 3)
                              The Conners ABC (seizoen 2)
                              Bless This Mess ABC (seizoen 2)
                              FBI CBS (seizoen 2)
                              This Is Us CBS (seizoen 4)
                              Empire FOX (seizoen 6)
                              Black-ish ABC (seizoen 6)
                              New Amsterdam NBC (seizoen 2)

  25 september: Abstract: The Art Of Design Netflix (seizoen 2)
                              Chicago Med NBC (seizoen 5)
                              The Goldbergs ABC (seizoen 7)
                              Schooled ABC (seizoen 2)
                              Modern Family ABC (seizoen 11)
                              Chicago Fire NBC (seizoen 8)
                              Single Parents ABC (seizoen 2)
                              Chicago PD NBC (seizoen 7)
                              It's Always Sunny In Philadelphia FX (seizoen 14)

  26 september: Young Sheldon CBS (seizoen 3)
                              Superstore NBC (seizoen 5)
                              Grey's Anatomy ABC (seizoen 16)
                              The Good Place NBC (seizoen 4)
                              A Million Little Things ABC (seizoen 2)
                              Mom CBS (seizoen 7)
                              How To Get Away With Murder ABC (seizoen 6)

  27 september: Hawaii Five-0 CBS (seizoen 10)
                              American Housewife ABC (seizoen 4)
                              Fresh Off The Boat ABC (seizoen 6)
                              Magnum, P.I. CBS (seizoen 2)
                              Blue Bloods CBS (seizoen 10)
                              Van Helsing SyFy (seizoen 4)

  29 september: God Friended Me CBS (seizoen 2)
                              The Rookie ABC (seizoen 2)

  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10

  The Last Dance: de beste sportdocumentaire ooit

  • Serie
  • The Last Dance
  • 9/10