• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe Series In Oktober

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Nieuwe maand, nieuwe series! Zie hier een flinke lijst met redenen, waarom jij je deze herfst en winter niet hoeft te vervelen. Genoeg te doen! Je zou er bijna stress van krijgen.

  The Neighborhood


  The Neighborhood

  (CBS, 1 oktober)

  Schmidt – je weet wel, de man die eigenhandig verantwoordelijk was voor het succes van New Girl – is terug op de buis. Dat lijkt me in principe goed nieuws. Hij komt met zijn witte gezin in een zwarte wijk wonen en dat is even wennen voor zijn buurman, Cedric the Entertainer. The Neighborhood gaat niet alleen op zoek naar de lach, het lijkt Amerika ook op subtiele wijze een spiegel voor te willen houden. Nobel in de opzet, maar of The Neighborhood een tweede seizoen bij CBS los gaat peuteren, ik moet het nog zien.

  Trailer

  Happy Together


  Happy Together

  (CBS, 1 oktober)

  Heb jij, voor in de categorie: series-die-ik-waarschijnlijk-never-nooit-niet-ga-kijken, Happy Together? Het leven is te kort voor de zoveelste sitcom. Ook als Damon Wayans Jr. er in speelt. Misschien zelfs wel, helemáál als Damon Wayans Jr. er in speelt. Er zullen vast mensen zijn die blij worden van dit soort niemendalletjes, maar ik denk dat ik deze even aan mij voorbij laat gaan.

  Trailer


  Into the dark


  Into The Dark

  (Hulu, 5 oktober)

  Griezelen gaat het beste, wanneer er op de bank iemand naast je zit om stevig vast te grijpen. Wanneer is de kans het grootst dat je mensen over de vloer hebt? Precies, met de feestdagen. Daarom vertelt Hulu een jaar lang, iedere maand, een horrorverhaal. Met Halloween. Met Thanksgiving. Met oudjaaravond. Twaalf maanden, twaalf losse verhalen. Prima insteek. Nu nog hopen dat dit ook een prima serie wordt.

  Trailer  5b8e28ca4f03b


  Elite

  (Netflix, 5 oktober)

  Nadat hun school is verwoest door een aardbeving, worden drie pubers uit een arbeidersbuurt tijdelijk op één van de meest gerenommeerde scholen van Spanje geplaatst. De clash van culturen begint al direct in de schoolgangen en eindigt in een bloederige moord. Dat is blijkbaar hoe de jeugd van tegenwoordig rolt. Oog om oog. De guardia civil probeert te achterhalen wie er achter de moord zit(ten), maar dat valt allemaal nog niet mee.

  Trailer


  All American


  All American

  (The CW, 10 oktober)

  The CW maakt series voor giechelende tienermeisjes, maar dit zou er één kunnen zijn waar ik stiekem ook best lekker op ga. Een guilty pleasure, maar toch. De talentvolle Spencer James footballt in Crenshaw iedereen de moeder en speelt zich daarmee in de kijker van een Beverly Hills high school. James’ oude en nieuwe wereld kunnen niet meer van elkaar verschillen en dat zorgt voor de nodige problemen. Taye Diggs speelt in deze. Leek me goed om te vermelden. Menig vrouw én man gutst van de bank bij het zien van zijn amandelbruine kijkers. En terecht.

  Trailer


  Mocro Maffia


  Mocro Maffia

  (Videoland, 11 oktober)

  Ik ben geen uitgesproken liefhebber van Nederlands drama - integendeel zelfs - maar de eerste beelden van Mocro Maffia zien er wel echt heel erg dik uit. Hebben we met de verfilming van het gelijknamige boek dan eindelijk een serie die serieus kan wedijveren met de eerste seizoenen van Penoza? Zou mooi zijn. Aan de sfeer en de cast zal het in ieder geval niet liggen. Kom maar door met deze!

  Trailer  The Romanoffs


  The Romanoffs

  (Amazon Prime, 12 oktober)

  Deze komt uit de koker van de maker van Mad Men. Dat op zichzelf lijkt mij voldoende om gierend enthousiast te worden. Er zitten ook wat bekende Mad Men gezichten in. Ook leuk. Het zijn afzonderlijke verhalen over mensen die denken dat ze afstammen van de Russische koninklijke familie, de Romanoffs. Kijk de trailer en ga mij dan maar eens met droge ogen vertellen dat jij geen zin hebt in dit huzarenstukje.

  Trailer  light as a feather


  Light As A Feather

  (Hulu, 12 oktober)

  Na een uit de hand gelopen gezelschapsspelletje gaan een aantal van de deelneemsters de pijp uit, precies op de manier die het spel voorspeld had. Lekker spelletje. Misschien iets voor een avondje met je schoonmoeder? De overlevers zijn niet alleen bang dat zij de volgende zijn, ze beginnen zich ook af te vragen of één van hen niet achter de mysterieuze sterfgevallen zit. Van je vrienden moet je het hebben, zeg maar.

  Trailer


  The haunting


  The Haunting Of Hill House

  (Netflix, 12 oktober)

  Je kunt wel merken dat de donkere dagen er aan zitten te komen, want bijna iedere zender komt wel met een serie die je het liefst met een dekentje wil kijken. Een dekentje over je hoofd, omdat je anders bang bent dat je dikke trauma's oploopt van al die enge beelden. The Haunting Of Hill House is wat dat betreft geen uitzondering. Na het zien van deze wil je waarschijnlijk alleen nog maar naar bed met loeiende tl-verlichting in de slaapkamer. Laat die vingernagels nog maar even groeien, want er gaat 12 oktober gebeten worden. Oh, en Michiel Huisman zit hier in. Leuk!

  Trailer


  Titans


  Titans

  (DC Universe, 12 oktober)

  DC heeft ergens in een hoekje een paar superhelden gevonden die nog niet hun eigen serie hadden. Waarschijnlijk met een reden, maar goed... Deze keer is het aan Raven, Starfire, Beast Boy en Robin - je weet wel, die van Batman - om de wereld te redden van de ondergang. Vooralsnog halen DC- en Marvel-series niet echt het niveau van hun grote broers en zussen in de bios, maar misschien dat Titans daar verandering in gaat brengen. Ik denk het overigens niet, maar ik wil hier ook niet die zure gast zijn die op voorhand altijd maar alles afkraakt.

  Trailer


  Camping


  Camping

  (HBO, 14 oktober)

  2018 is vooralsnog niet helemaal het jaar van HBO en de vraag is of deze remake van de Britse Camping daar verandering in gaat brengen. Lena Dunham, die van Girls, heeft het schrijfwerk voor haar rekening genomen en Jennifer Garner siert samen met David Tennant de poster. Op zich wel allemaal mensen die iets kunnen. Dus. Camping is in ieder geval een mooie opsomming van redenen waarom je mij nog niet dood in een tent terug zult vinden.

  Trailer  Charmed


  Charmed

  (The CW, 14 oktober)

  Iedereen die lekker gaat op paranormale chick flicks moet even deze reanimatie van Charmed in de gaten houden. Ondanks de iets andere aanpak gaat het nog steeds over zussen met buitenaardse krachten. Liefhebbers van het origineel zullen zich waarschijnlijk groen en geel ergeren aan de verschillen, maar aangezien de versie met Alyssa Milano alweer twaalf jaar geleden tot een einde kwam, zijn er vast en zeker genoeg jonge kijkers die hier met een frisse blik naar kunnen kijken. Dat komt goed uit, want dat is volgens mij ook een beetje de doelgroep.

  Trailer


  The Conners


  The Conners

  (ABC, 16 oktober)

  Begin dit jaar werd de reanimatie van Roseanne al na een paar afleveringen van de buis gehaald. Roseanne Barr had zich op Twitter racistisch uitgelaten en dat was voor ABC reden genoeg om de stekker te trekken. Beetje dubbel, want Barr hield er al jaren nogal dubieuze opvatting op na, maar goed. Beter ten halve gekeerd… Nu komen de Conners terug zonder hun leading lady. De vraag is of het matriarchaat kan overleven zonder haar kopstuk.

  Trailer  The Kids Are Alright


  The Kids Are Alright

  (ABC, 16 oktober)

  Met de melancholische voice-over en de focus op een Amerikaans gezin in de jaren ’70, voelt The Kids Are Alright als een soort 2018 versie van The Wonder Years. De avonturen van Kevin Arnold waren vroeger mijn lievelings en ik vrees dat The Kids Are Alright dat niet gaat overtoepen.

  Trailer
  The Rookie


  The Rookie

  (ABC, 16 oktober)

  Mannen en hun midlifecrisis, het is een dodelijke combinatie. Daar waar de meeste hun vrouw verlaten voor een piepjonge secretaresse of hun bankrekening stuk slaan op een 7-serie cabrio, besluit John Nolan zich in te schrijven voor de politieacademie. Een beetje met die ouwe gewrichten achter boeven aan rennen, John heeft daar wel oren naar. Als ouwe rot kan hij zijn jongere collega’s ook van de nodige levenslessen voorzien en dat laatste is precies waarom ik een beetje moet overgeven in mijn mond van deze.

  Trailer


  Nightflyers


  Nightflyers

  (Netflix, 21 oktober)

  Als je dacht dat George R. R. Martin alleen maar schreef over Westeros en Khaleesi met d'r draken, dan heb je het mis. George is niet te beroerd om zo nu en dan een klein uitstapje te maken, een uitstapje in outer space bijvoorbeeld. Zelf noemt hij Nightflyers een haunted house show, met het enige verschil dat het spookhuis deze keer een ruimteschip is. Prima serie voor mensen met lichte claustrofobie dus.

  Trailer
  Legacies

  (The CW, 25 oktober)

  Eerst had je The Vampire Diaries, daarna kwam The Originals en nu is met Legacies weer een nieuwe generatie vampieren opgestaan. Mijn wekelijkse dosis weerwolven en bloedzuigers werd rond 2010 al voorzien door True Blood, dus ik heb The Vampire Diaries even gelaten voor wat ze zijn. Neemt niet weg dat ik zeker weet dat er in menig meidenkamer een klein vreugdedansje gemaakt is toen Legacies werd aangekondigd. Nog een klein maandje wachten en dan kun je er eindelijk aan beginnen.

  Trailer  Chilling Adventures Of Sabrina

  (Netflix, 26 oktober)

  Gebaseerd op de comicreeks met dezelfde naam, vertelt Chilling Adventures het verhaal van Sabrina, een jonge heks die de 'normale' wereld probeert te behoeden van al het kwaad dat er 's avonds laat onder je bed schuil gaat. Ben jij niet vies van een beetje horror en hekserij, dan is dit er misschien eentje voor jou.

  Trailer
  En terug van weggeweest....

   3 oktober: Criminal Minds CBS (seizoen 14)

   4 oktober: Superstore NBC (seizoen 4)
                        Will & Grace NBC (seizoen 10)
                        Station 19 ABC (seizoen 2)

   5 oktober: The Man In The High Castle Amazon (seizoen 3)
                        Big Mouth Netflix (seizoen 2)
                        Fresh Off The Boat ABC (seizoen 5)
                        Speechless ABC (seizoen 3)
                        Van Helsing SyFy (seizoen 3)
                        Z Nation Syfy (seizoen 5)

   7 oktober: Dr Who BBC (seizoen 11)
                        The Walking Dead AMC (seizoen 9)
                        Madame Secretary CBS (seizoen 5)

   9 oktober: The Flash The CW (seizoen 5)
                        Black Lightning The CW (seizoen 2)

  10 oktober: Riverdale The CW (seizoen 3)

  11 oktober: Supernatural The CW (seizoen 14)
                        4 Blocks TNT (seizoen 2)

  12 oktober: Blindspot NBC (seizoen 4)
                         Dynasty The CW (seizoen 2)
                         Crazy Ex-Girlfriend The CW (seizoen 4)

  14 oktober: Supergirl The CW (seizoen 4)

  15 oktober: Arrow The CW (seizoen 7)

  16 oktober: Black-ish ABC (seizoen 5)
                         Splitting Up Together ABC (seizoen 2)
                         Loudermilk Audience Network (seizoen 2)

  19 oktober: Daredevil Netflix (seizoen 3)
                         Lore Amazon (seizoen 2)
                         Deutschland 83 RTL (seizoen 2)
                         Making A Murderer Netflix (seizoen 2)

  20 oktober: Vanity Fair NPO2 (seizoen 1)
                         Advokaten A.K.A. The Lawyer NPO3 (seizoen 1)

  22 oktober: DC's Legends Of Tomorrow The CW (seizoen 4)

  23 oktober: The Guest Book TBS (seizoen 2)  

  26 oktober: Castlevania Netflix (seizoen 2)  
                         Midnight, Texas NBC (seizoen 2)     
                         Channel Zero Syfy (seizoen 4)    

  28 oktober: Ray Donovan Showtime (seizoen 6)  

  31 oktober: Stan Against Evil IFC (seizoen 3)  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10

  The Last Dance: de beste sportdocumentaire ooit

  • Serie
  • The Last Dance
  • 9/10