• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • #Corontaine
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • Spuiten & Slikken
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • Spuiten & Slikken

  Film & Serie

  Nieuwe series in oktober

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Nieuwe maand, nieuwe series. Hier een rijtje met al het lekkers dat de komende maand de wereld in geslingerd gaat worden.


  Het duurt niet lang meer of je staat 's ochtend in het donker op en je rijdt 's middags weer in het donker terug naar huis. Dat zou een enorm deprimerende bedoening kunnen zijn, ware het niet dat je al die extra uren in de schemering prima kunt gebruiken om er allemaal nieuwe series doorheen te timmeren. De onderstaande bijvoorbeeld...

  170718-ghostedposter2

  Ghosted (FOX, 1 oktober)

  Een onwaarschijnlijk duo wordt L.A. ingestuurd om buitenaardse gebeurtenissen nader te onderzoeken en dit leidt tot allerlei hilarische situaties. In deze zin staan best wel veel dingen die ik licht problematisch acht, maar iedere serie verdient een kans. Het kan zomaar de verrassing van het jaar blijken te zijn. Kan. Ik verwacht het niet, maar het kan.

  Trailer


  328685-1

  Wisdom Of The Crowd (CBS, 1 oktober)

  Crowd-sourcing. Samen een shitload aan informatie verzamelen en daar dan problemen mee oplossen. Moorden bijvoorbeeld. Uitvinder Jeffrey Tanner besluit de hulp van het publiek in te roepen om zo de moordenaar van zijn dochter in de kladden te grijpen. Al snel blijkt zijn technologie ook bruikbaar voor het oplossen van andere criminele activiteiten in San Francisco en daar heeft CBS een serie van gemaakt. Voor de liefhebbers van makkelijk verteerbare politieseries.

  Trailer

  328639-1

  Ten Days In The Valley (ABC, 1 oktober)

  Scenarioschrijfster komt zelf in een hele slechte Hollywood-film terecht wanneer iemand er met haar dochter vandoor gaat. ABC is een beetje de boeketreeks van serieland, dus verwacht geen The Bridge of The Killing perikelen. 

  Trailer


   gifted s1 keyart vertical f4-embed 2017

  The Gifted (FOX, 2 oktober)

  Met Heroes Reborn is het vorig jaar wel geprobeerd, maar een fatsoenlijke opvolger van Heroes hebben we nooit gekregen EN DAAR HEBBEN WIJ DUS WEL RECHT OP. FOX gaat het vanaf 2 oktober proberen en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen. Mensen met bovennatuurlijke super powers, what’s not to like?! Hoop zo dat dit heerlijk hersenloos bingemateriaal wordt!

  Trailer


  328692-2

  9JKL (CBS, 2 oktober)

  Je kunt als volwassen man heel veel domme beslissingen nemen, maar je laten sandwichen tussen je ouders en het gezin van je broer spant toch wel de kroon. Na zijn scheiding besluit Josh zijn intrek te nemen in het lege appartement dat aan weerszijde wordt bewoond door familieleden. Vergeet privacy, vergeet ontspannen in je eentje de New York Knicks kijken, Josh woont op z'n veertigste gewoon weer thuis. Een soort van.

  Trailer

  a8afc307d2b17ba83cfa3171f3801e16

  The Mayor (ABC, 3 oktober)

  Na een uit de hand gelopen publiciteitsstunt is de struggelende rapper, Courtney Rose, opeens de burgemeester van zijn woonplaats. Het kan raar lopen in de Amerikaanse politiek, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Elke zender heeft ook series nodig die ze na tegenvallende kijkcijfers kunnen cancellen en ik nomineer The Mayor alvast voor die twijfelachtige eer.  

  Trailer


  7717-the-gospel-of-kevin

  Kevin Probably Saves The World (ABC, 3 oktober)

  Kevin is een egocentrische eikel, zo'n gast die denkt dat de hele wereld om hem draait. Als God hoogstpersoonlijk uit den hemelen nederdaalt en hem verantwoordelijk maakt voor het redden van de wereld, moet Kevin een aantal van zijn narcistische denkbeelden eerst even tegen het licht houden. Is om te lachen. Althans, dat is de bedoeling.

  Trailer


  59aaa29bc1893-Suburra 27x40 1Sheet Italian2

  Suburra (Netflix, 6 oktober)

  Gebaseerd op de gelijknamige film en de eerste Netflix Original van Italiaanse bodem. Please, laat dit Netflix’ antwoord op Gomorra zijn. Please, laat dit Netflix’ antwoord op Gomorra zijn. Please, laat dit Netflix’ antwoord op Gomorra zijn. Please, laat dit Netflix’ antwoord op Gomorra zijn. Please, laat dit Netflix’ antwoord op Gomorra zijn. Please, laat dit Netflix’ antwoord op Gomorra zijn.

  Trailer


  328708-4

  Mindhunter (Netflix, 13 oktober)

  Om de meest gevaarlijke figuren ter wereld op te kunnen sporen moet je in hun hoofd kunnen kruipen. Ze proberen te doorgronden, hoe krankzinnig ze ook zijn. Een kijkje in de koppen van de Marc Dutroux’s, Jeffrey Dahmers en Anders Breivikken van deze wereld. Als dat niet turbogezellig wordt, dan weet ik het ook niet meer.

  Trailer


  334147-1

  Lore (Amazon, 13 oktober)

  Folklore, volkskunst. Alles wat we als mens gecreëerd hebben om de wereld om ons heen een beetje beter te begrijpen. Sprookjes, sagen en nagelbijtende overleveringen, ze zijn de voedingsbodem voor deze nieuwe van Amazon. Ging je goed op series als American Horror Story en Penny Dreadful, dan is dit waarschijnlijk verplicht huiswerk.

  Trailer

  white-famous-showtime-267x400

  White Famous (Showtime, 15 oktober)

  Weet je nog dat de wereld te klein was toen Beyonce, gekleed als Black Panther, in de rust van de Super Bowl even vakkundig het Levi’s Stadium in Californië afbrak? Dat er barsten in de white fragility schoten als scheuren in gitzwart natuurijs? Wil je als zwarte artiest wel wereldberoemd worden, white famous, als een groot deel van je fans eigenlijk niet eens je achtergrond respecteren? Losjes gebaseerd op het leven van Jamie Foxx.

  Trailer


  britannia-2018-season-1-poster

  Britannia (Sky Atlantic, 16 oktober)

  Mocht je nog een serie zoeken waar je mee aan de slag kunt zolang er geen nieuw seizoen Vikings is, dan is dit er misschien wel één voor jou. Vikingen, opgefokte Romeinen en veldslagen zover als het oog kan zien, het zit er allemaal in.

  Trailer

  Loudermilk-761x1024

  Loudermilk (Audience, 17 oktober)

  Komedies blijven lastig. Niks moeilijker dan humor. Zelf ga ik voor de zwartgallige, ietwat cynische variant en die lijkt voldoende aanwezig in deze grinniker over een afkickende AA-begeleider. Voor de liefhebbers van de wat pijnlijkere grappen. Denk ik. Hoop ik.

  Trailer


  Benieuwd of één van jouw lievelings weer toe is aan een nieuw seizoen? Dit zijn de gouwe ouwe die de komende maand aan een volgende ronde beginnen.

   1 oktober: The Simpsons FOX (seizoen 29)
                    Family Guy FOX (seizoen 15)
                    The Last Man On Earth FOX (seizoen 4)
                    NCIS: Los Angeles CBS (seizoen 9)
                    Curb Your Enthusiasm HBO (seizoen 9)

   2 oktober: Lucifer FOX (seizoen 3)

   3 oktober: Fresh Off The Boat ABC (seizoen 4)
                    Black-ish ABC (seizoen 4)

   5 oktober: Scandal ABC (seizoen 7)
                    Van Helsing SyFy (seizoen 2)

   6 oktober: Once Upon A Time ABC (seizoen 7)

   8 oktober: Madam Secretary CBS (seizoen 4)

   9 oktober: Supergirl The CW (seizoen 3)

  10 oktober: The Flash The CW (seizoen 4)
                     DC's Legends of Tomorrow The CW (seizoen 3)

  11 oktober: Chance Hulu (seizoen 2)
                     Riverdale The CW (seizoen 2)
                     Mr. Robot USA Network (seizoen 3)

   12 oktober: Supernatural The CW (seizoen 13)
                      Arrow The CW (seizoen 6)

  13 oktober: Crazy Ex-Girlfriend The CW (seizoen 3)
                     Jane the Virgin The CW (seizoen 4)

  18 oktober: Freakish Hulu (seizoen 2)

  22 oktober: The Walking Dead AMC (seizoen 8)
                     Graves EPIX (seizoen 2)

  27 oktober: Stranger Things Netflix (seizoen 2)
                     Blindspot NBC (seizoen 3)

  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Dit is de nieuwe streamingdienst Quibi.

  Achtste en laatste seizoen Homeland exclusief op NPO3.

  • Serie
  • Homeland

  Maltese: Il Romanzo el Commissario: Italiaanse maffiadrama op NPO Plus

  • Serie
  • Maltese: Il Romanzo Del Commissario
  • 8/10

  Nieuwe Series In April

  • Serie
  • Toplijst