• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe Series In November

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Nieuwe maand, nieuwe series, nieuwe streamingdiensten. Apple TV+ en Disney+ schieten deze maand uit de startblokken met een shitload aan eigen Originals. Hoe lekker is dat?! En dat is nog lang niet alles, er is nog veel meer. Kijk maar!

  See

  See (Apple TV+, 1 november)

  In de wereld der blinden is de ziende man koning. Wat gebeurt er als onze samenleving al 600 jaar in het donker leeft en er opeens een tweeling wordt geboren die wél kan zien? Als we de trailer moeten geloven, worden een aantal mensen daar nogal nerveus van. Kijken voor het originele verhaal óf voor de ingeoliede sixpack van Jason Momoa. Of allebei. De keuze is aan jou.

  Trailer

  The Morning Show

  The Morning Show (Apple TV+, 1 november)

  Vijftien jaar lang zijn Alex en Mitch hét nieuwskoppel in de vroege morgen. Als Mitch vanwege een metoo-schandaal aan de kant wordt gezet, komt ook de positie van Alex zwaar onder druk te staan. Zie deze Apple Original als een lekkere mix tussen The Newsroom en The Loudest Voice. Aan de cast zal het met Jennifer Aniston, Steve Carell en Reese Witherspoon in ieder geval niet liggen.

  Trailer

  For All Mankind

  For All Mankind (Apple TV+, 1 november)

  Wat als niet Neil Armstrong en Buzz Aldrin, maar Smirnov Pavlov als eerste voet had gezet op de maan? Was NASA het verlies van die kosmische verplaswedstrijd ooit te boven gekomen? Had dat gekrenkte Amerikaanse ego ervoor gezorgd dat er ruimtewedloop was ontketend die tot de dag van vandaag had geduurd? We gaan het zien in dit stukje alternatieve geschiedenis, gecreëerd door het brein achter series als Star Trek en Battlestar Galactica.

  Trailer
  Dickinson

  Dickinson (Apple TV+, 1 november)

  Zonder een lekker kostuumdrama kun je jezelf als streamingdienst natuurlijk niet serieus nemen. Emily Dickinson was een dichter die halverwege de 19de eeuw al meer woke was dan alle hedendaagse (toetsenbord)activisten bij elkaar. Verwacht naast hoepelrokken en korstten ook veel gegrinnik, want Dickinson is om te lachen. Althans, dat zegt Apple.

  Trailer

  Ghost Writer

  Ghost Writer (Apple TV+, 1 november)

  Waarschijnlijk meer een serie voor je kleine neefje of nichtje. Iets met een geest die rondspookt in een muffe boekenwinkel en daar allerlei mysterieuze figuren de wereld in begint te spugen. Een soort Jumanji, maar dan anders.

  Trailer

  Disparue

  Disparue a.k.a. The Disappearance (NPO Start Plus, 1 november)

  Na een avondje stappen in het immer bruisende Lyon is 17-jarige Léa opeens van de aardbodem verdwenen. Als rechercheurs Molina en Guérin aan hun onderzoek beginnen, wordt al snel duidelijk dat zelfs de familie van de verdwenen tiener niet te vertrouwen valt.

  Het eerste seizoen Disparue kijk je hier.

  Trailer

  Fearless

  Fearless (NPO2, 2 november)

  Kevin Russell zit al veertien jaar vast vanwege de moord op een schoolmeisje. Redelijk frustrerend, want Kevin is onschuldig. Althans, dat zegt ie. Mensenrechtenadvocaat Emma Banville is niet vies van een goeie uitdaging en besluit Kevin de helpende hand te bieden. Samen duiken ze in het verleden in een poging Kevin's onschuld te bewijzen.

  Het ongeduldige type? Het hele seizoen Fearless kun je nu al kijken op NPO Start Plus.

  Trailer
  His Dark Materials

  His Dark Materials (BBC/HBO, 3 november)

  Gebaseerd op de populaire fantasyboeken van Philip Pullman is His Dark Materials er één voor mensen die verkleed als Voldemort naar iedere première van Harry Potter gaan. Het gaat over een weeskind, Lyra, die achter een gehaaide kinderkidnaporganisatie aan zit. In haar zoektocht moet ze zo nu en dan ook haar paspoort af laten stempelen om toegang te krijgen tot parallelle werelden. Oeehhhh, spannend.

  Trailer

  De Twaalf

  De Twaalf (Één, 3 november)

  Bert Van Dael en Sanne Nuyens maakten eerder al Beau Séjour en nu komen ze met een nieuwe serie die direct onder je huid moet gaan kruipen. In Cannes waren ze eerder dit jaar in ieder geval enorm te spreken over deze dubbele moordzaak, want De Twaalf ging er op het prestigieuze film- en seriefestival met de prijs voor het het beste scenario vandoor. Amai, dàh schept hohù verwachtingen.

  Trailer

  The Devil Next Door

  The Devil Next Door (Netflix, 4 november)

  Een liefhebbende vader en grootvader. De perfecte buurman. Een modelburger. Oh ja, en een gevluchte nazi die als beul in een concentratiekamp de oren van zijn afsneed. Althans, dat is waar John Demjanjuk a.k.a. Ivan de Verschrikkelijke in 1986 van beschuldigd wordt. In een hoogoplopende rechtszaak in Israël komt hij tegenover (nabestaande van) zijn slachtoffers te staan, maar al snel rijst de vraag: hebben ze wel de juiste persoon voor zich? Kijken zonder eerst te googlen, want dan gooi je je eigen glazen in.

  Trailer
  Borgen

  Borgen (NPO Start Plus, 8 november)

  Ontegenzeggelijk één van de beste series die Scandinavië ooit heeft voortgebracht. Je ziet het misschien niet aan de poster, maar het is wel zo. Birgitte Nyborg wordt onverwachts verkozen tot de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Als kijker ben je de vlieg aan de muur en krijg je een mooi kijkje in het politieke systeem en alles wat daarmee samenhangt: de media, de zakelijke lobby en de prive-levens van alle betrokkenen. Maar laten we eerlijk zijn, eigenlijk moet je deze vooral kijken vanwege de aanhoudende charme van Brigitte Nyborg. Als Brigitte drie seizoenen lang doodstil langs de oever van de Køge Bugt (ja, google dat maar) op brasems had zitten vissen, dan had ik deze ook aangeraden.

  Trailer  BRÖLLOP, BEGRAVNING & DOP

  Bröllop, Begravning & Dop (NPO1 Extra, 9 november)

  Eigenlijk een soort Zweedse kruising tussen Festen en Four Weddings And A Funeral. Familie op z'n mooist en op z'n lelijkst. Een feest van herkenning voor iedereen die met lood in z'n schoenen naar familiefeestjes gaat.

  Vanaf 15 december staat deze jongen ook in z'n geheel op NPO Start Plus.

  Trailer

  Keizersvrouwen (NPO3, 10 november)

  Xandra Keizer helpt een vriendin van vroeger uit de brand met het organiseren van een event voor haar internationale high class escortbureau. Zo is Xandra, nooit te beroerd om een handje te helpen. Na de succesvol verlopen avond wordt ze alleen steeds verder de wereld van seks, drugs en geweld in gezogen; een wereld waar ze ooit met veel moeite uit is ontsnapt. Nou, daar ben je lekker mee. Van je vrienden moet je het maar hebben.

  Trailer
  The Mandalorian (Disney+, 12 november)

  Deze maand slingert ook Disney haar nieuwe streamingdienst online en dat gaat natuurlijk gepaard met hagelnieuwe titels. The Mandalorian - een spinoff van de door zovelen geliefde Star Wars reeks - is zo'n titel en mijn hemel wat ziet dit er vet uit. Een premiejager die op een andere planet manisch met zijn lasergun in de rondte schiet, wat kan een mens zich nog meer wensen?

  Trailer


  De 12 van Schouwendam (Videoland, 12 november)

  Na De 12 van Oldenheim is er nu ook De 12 van Schouwendam. Nieuw seizoen, nieuw verhaal. Na 25 jaar vermist te zijn geweest, staat de dood gewaande Olaf Witte opeens op de stoep van zijn ouderlijk huis in Schouwendam. Als er in het dorpje tegelijkertijd ook allemaal mensen de pijp uit gaan, wordt er al snel gekeken naar de man die op mysterieuze wijze uit de dood lijkt te zijn opgestaan.

  Trailer

  High School Musical: The Musical (Disney+, 12 november)

  Gebaseerd op de High School Musical films is er nu High School Musical: The Series. Als een serie zich zou verkleden als suikerspin of zuurstok, dan was het High School Musical. Meer plastic en gepolijst dan dit gaat het niet worden. Alleen kijken als je nog al je glazuur op je tanden hebt.

  Trailer  Dit Zijn WijDit Zijn Wij (NPO1, 14 november)

  Sinds 2016 bouwt NBC met This Is Us aan een waar televisiemonument en de KRO-NCRV komt nu met een Nederlandse versie van de gelauwerde hitserie. Nee, gebrek aan ballen hebben we hier bij de Publieke Omroep niet.

  Trailer


  Dollface

  Dollface (Hulu, 15 november)

  Jules had haar hele leven opgehangen aan de diep blauwe ogen van haar hunky boyfriend, maar aan al die structuur en zekerheid komt abrupt een einde als hij besluit om de stekker uit hun relatie te trekken. Jules moet zichzelf opnieuw uitvinden en daar zijn wij in Dollface getuigen van.

  Trailer  Wisting

  Wisting (NPO Start Plus, 15 november)

  Niet alleen zakenmensen besluiten zo nu en dan hun werkterrein wat te verbreden, ook seriemoordenaars hebben af en toe wat verandering van spijs nodig. Zo krijgt het gemoedelijk Noorwegen bezoek van een rücksichtloze veelpleger van Amerikaanse bodem en stuurt de FBI een agente om detective Wisting een handje te helpen tijdens zijn zoektocht naar de man in kwestie.

  Trailer


  Mortel

  Mortel (Netflix, 21 november)

  Mais oui, oui, oui, une nouvelle serié de Netflix uit la Frankrijk. Sofiane, Victor en Luisa proberen door middel van het oproepen van een voodoogeest de moordenaar van Sofiane's broer te vinden. Zelf zou ik gewoon naar de politie gaan, maar dit kan natuurlijk ook. De aanwezigheid van de bovennatuurlijk kracht heeft alleen nogal een vreemde uitwerking op Sofiane's mentale gesteldheid. Wat had je zelf gedacht, Sofiane?!

  Trailer


  Occupied

  Okkupert a.k.a. Occupied (NPO Start Plus, 22 november)

  Lekker hoor met je Volvo XC90 door de Noorse bossen crossen, maar het is zo slecht voor het milieu. Premier Jesper Berg vindt het dan ook hoog tijd dat er nu eindelijk eens een fatsoenlijk alternatief komt voor het gebruik van fossiele bandstoffen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want door de aanhoudende onrust in het Midden-Oosten is Noorwegen het Saoedi-Arabië van het Westen geworden en niet iedereen is het er helemaal mee eens dat ze straks geen toegang meer hebben tot het zwarte goud uit de Noorse Zee. Als Berg aankondigt dat de kranen definitief dicht gaan en Europa zich maar moet richten op een nieuw soort kernenergie, zijn de Russen wel klaar met dat world saving behaviour van Berg en schuiven ze over het Risk-bord wat troepen westwaarts om de duimschroeven aan te draaien.

  Trailer


  Servant

  Servant (Apple TV+, 28 november)

  Dorothy en Sean hebben een nanny in huis gehaald, zodat ze niet zelf de hele tijd kokhalzend luiers hoeven te verschonen. Echter, al snel blijkt dat het kindermeisje niet de beste vibes afgeeft. De teasers die tot dusver door Apple zijn gedropt, vertellen nog niet heel erg veel, maar ik denk dat het veilig is om te stellen dat we geheid een paar keer, roepend om onze moeder, achter de bank gaan duiken. Denk ik.

  Trailer

  Stella Blomkvist

  Stella Blómkvist (NPO Start Plus, 29 november)

  Stella Blómkvist is een doortrapte advocate, die niet vies is van een beetje seks, drugs en rock & roll. Stella verdient haar geld het liefst zo gemakkelijk mogelijk, dus neemt ze met name risicovolle zaken aan die lekker veel betalen. Wanneer ze een kleine crimineel gaat verdedigen, gaat het hopeloos mis. Stella komt terecht in een politieke samenzwering, die een bedreiging vormt voor de toekomst van heel IJsland!

  Trailer

  Harley Quinn

  Harley Quinn (DC Universe, 29 november)

  Harley Quinn. Je kent haar misschien nog als de sloopster met de paardenstaartjes in Suicide Squad, maar nu heeft ze haar eigen serie. Haar eigen animatieserie. Geen tekenfilm die je op repeat zet als je met je kinderen naar Zuid-Frankrijk rijdt, maar een comic voor volwassenen. De voormalige sidekick van The Joker staat op eigen benen en wil de ongekroonde queenpin worden van Gotham City's onderwereld. #fuckbatmanandrobin

  Trailer


  En terug van weggeweest...

   1 november: Tom Clancy's Jack Ryan Amazon (seizoen 2)
                            Atypical Netflix (seizoen 3)

   4 november: The End Of The F***ing World Netflix (seizoen 2)

   7 november: Gäsmamman Kanal 5 (seizoen 4)
                            4 Blocks TNT (seizoen 3)

  10 november: Shameless Showtime (seizoen 10)
                             Rick & Morty Adult Swim (seizoen 4)

  15 november: The Man In The High Castle Amazon (seizoen 4)

  17 november: The Crown Netflix (seizoen 3)
                             Ray Donovan Showtime (seizoen 7)

  20 november: Umbre HBO (seizoen 3)

  21 november: No Activity CBS (seizoen 3)

  22 november: Holly Hobbie Hulu (seizoen 2)
                              Alta Mar Netflix (seizoen 2)
                              Papadag NPO3/AVROTROS (seizoen 2)


  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Perry Mason: HBO-klassieker in wording?

  • Serie
  • Perry Mason
  • 7½/10

  Nieuwe Series In Augustus

  • Serie
  • Toplijst

  Kalifat: beste Scandinavische serie van de afgelopen jaren

  • Serie
  • Kalifat
  • 8+/10

  The Head: een soort Cluedo in de sneeuw

  • Serie
  • The Head
  • 7/10