• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe Series In November

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Nieuwe maand, nieuwe series. Een lijst met titels die de ijsbloemen op het raam een stuk dragelijker gaan maken.

  Het jaar loopt bijna op haar einde, maar 2018 is met titels als Wild Wild Country, Sharp Objects, Patrick Melrose en Bad Banks geen onverdienstelijk seriejaar gebleken. Toch zijn er nog een aantal nieuwe series die zich vanaf deze maand in de kijker proberen te spelen, series die zich op de valreep willen laten kronen tot de beste serie van 2018.

  Homecoming

  Homecoming(Amazon Prime, 2 november)

  Misschien wel de mooiste teaser van een serie die ik ooit zag, terwijl er inhoudelijk eigenlijk vrijwel niks wordt prijsgegeven. Close-ups van symmetrische interieurs met een onheilspellend muziekje eronder, meer heb je blijkbaar niet nodig om mijn interesse te weken. Ooh ja, en Julia Roberts natuurlijk. Gotta love Julia. Heb doelbewust niks over deze serie gegoogled en ga me gewoon laten verrassen. Als de makers de spanning uit de trailer weten vast te houden, dan roep ik deze nu al uit als één van de hoogvliegers van 2018. Doe ik gewoon. Trouwens, ook niet onbelangrijk om te melden dat deze uit de koker komt van Sam Esmail, die heeft met Mr Robot wel bewezen dat ie series kan maken.

  Trailer


  Shut Up And Dribble

  Shut Up And Dribble(Showtime, 3 november)

  Onlangs uitte LeBron James kritiek op het beleid van Donald Trump en dat schoot de mensen bij FOX News in het verkeerde keelgat. Talkshowhost Laura Ingraham ging volledig uit haar panty en ze 'adviseerde' James om het voortaan lekker bij basketbal te houden. In het onwetende en hooghartige brein van Ingraham (dit is inderdaad een waardeoordeel mijnerzijds) was er blijkbaar geen ruimte voor de gedachte dat basketballers ook mensen zijn die zich kunnen interesseren in het reilen en zeilen van de landelijke politiek. Het was niet in haar opgekomen dat de retoriek van Trump directe gevolgen heeft voor de gemeenschap waar LeBron James zijn wortels heeft. Shut Up & Dribble is het antwoord op Ingraham's onwetendheid en James' getuigenis dat bekendheid ook komt met verantwoordelijkheid.

  Trailer

  Beat

  Beat (Amazon Prime, 9 november)

  De eerste pannenkoek mislukt altijd. Laten we hopen dat You Are Wanted die pannenkoek was en dat Amazon nu gaat bewijzen dat ze wél in staat zijn om een lekkere Duitse Original in elkaar zum flanzen. De vraag is of dat gaat lukken met het verhaal van een clubpromotor die voor de geheime dienst infiltreert in de Berlijnse onderwereld. Persoonlijk loop ik daar niet meteen warm voor, maar goed... De trailer van Beat stemt niet direct hoopvol, maar een verrassing zit in een klein hoekje. We gaan het zien.

  Trailer


  Sally4ever

  Sally4ever (HBO, 11 november)

  Droge Britse humor, het moet je ding zijn. Maar áls het je ding is, dan is Sally4ever misschien wel iets voor jou. Sally heeft Birkenstocks, een witte driekwart legging en een kneitersaaie vriend die na tien jaar eindelijk de moed bij elkaar heeft geraapt om haar ten huwelijk te vragen. Op het moment dat David op z'n knieën gaat, krijgt Sally vlekken voor haar ogen en ziet ze haar hele leven aan zich voorbij trekken. Is dit eigenlijk wel wat ze wil? Compleet verward raakt ze verzeild in een affaire met de vrijgevochten Emma, maar of dat nou de verandering van spijs is waar ze naar opzoek was....

  Trailer  Origin

  Origin (YouTube Premium, 14 november)

  YouTube Premium heeft mij dit jaar aangenaam verrast met het Heroes-achtige Impulse en hun reanimatie van Karate Kid, Cobra Kai. Volgende hapje op de kalender is het futuristische Origin. Een groep misfits besluit hun aardse leven in te ruilen voor een nieuw begin op een gekoloniseerde planeet. Onderweg komt hun ruimteschip met pannen langs de weg te staan en de ANWB biedt in zulke gevallen maar weinig uitkomst. Alsof vechten voor hun leven nog niet pittig genoeg is, trekken ze ook ten strijde tegen nieuwe én oude demonen. Ben zelf geen enorme sciencefictionfetisjist, maar afgaand op de trailer en eerdere YouTube Originals zou dit er best één met potentie kunnen zijn. Zou kunnen, hè?! Pin me er niet op vast.

  Trailer


  The Kominsky Metho

  The Kominsky Method (Netflix, 16 november)

  Grace & Frankie hebben inmiddels al drie seizoenen bewezen dat je na je zeventigste niet per definitie bent overgeleverd aan de geraniums en de washandjes van de thuiszorg. De gewrichten werken misschien niet altijd meer zoals vroeger en je vergeet links en rechts wel eens een naam of pincode, maar gezonde ondeugd en humor is niet aan slijtage onderhevig. Gelukkig maar. Ook Sandy en Norman worden een dagje ouder, maar dat weerhoud de twee vrienden er niet van om op gezette tijden de bloemetjes buiten te zetten.

  Trailer  Gymkhana Files

  The Gymkhana Files (Amazon Prime, 16 november)

  Zelfs als je niks met vierwielers hebt, dan is de kans groot dat je wel eens een filmpje voorbij hebt zien komen waarin Ken Block laat zien wat autorijden is. Donuts op een oppervlakte kleiner dan je badkamer en driftend door de Grand Canyon met één van de achterwielen steevast over de rand van de afgrond, Block draait er zijn hand niet voor om. Zijn Gymkhana-video's pakken miljoenen views en geïnspireerde Wesley's en Rondney's proberen met hun opgefokte Honda Civics zijn moves na te doen op een tochtig industrieterrein in Boekel. Makkelijker gezegd dan gedaan. In Gymkhana Files zien we de opnames van zijn allernieuwste video en dat is echt weer next level.

  Trailer


  Narcos Mexico

  Narcos: Mexico (Netflix, 16 november)

  In de volksmond zal het waarschijnlijk gewoon het vierde seizoen van Narcos genoemd worden, maar Netflix heeft toch besloten om Narcos: Mexico als 'nieuwe' Original in de markt te zetten. Prima. Zolang er maar genoeg mensen over de kling gejaagd worden, vind ik alles best. Zoals de titel al doet vermoeden, focust deze editie van Narcos zich met name op Mexico en de opkomst van het spijkerharde Guadalajara-kartel. Daarmee is het dus eigenlijk de prequel van die andere klapper in het mondiale drugsuniversum, El Chapo. De kleine Mexicaanse drugsbaron werd door het kartel onder zijn hoede genomen en leerde er alles wat een zichzelf respecterende gangster moet weten. Of we El Chapo terug gaan zien is nog maar de vraag, maar dat het weer een bloederige aangelegenheid gaat worden staat als een paal boven water.

  Trailer

  Escape at Dannemora

  Escape At Dannemora (Showtime, 18 november)

  Patricia Arquette en Benicio Del Toro, van mij zouden ze in iedere serie mogen zitten, maar dat is helaas niet het geval. Gelukkig zitten ze wel in Escape At Dannemora en daarom gaan ik deze zeker kijken. Ook omdat het gaat over ontsnappen uit de gevangenis en dat is altijd spannend.

  Trailer

  My Brilliant Friend

  My Brilliant Friend (HBO, 18 november)

  Een verhaal over een nogal slim meisje in het Napels van de jaren '50. Ik ga deze alleen al kijken vanwege dat heerlijke Italiaans waarmee ze je acht afleveringen lang rond de oren gaan slaan. Ook is hij van HBO en die kunnen wel wat als het op het maken van series aankomt. Dit wordt de heerlijke high brow serie waar je interessant over kunt doen terwijl je op oudjaarsdag een oliebol naar binnen staat te duwen.

  Trailer
  Queen America

  Queen America (Facebook Watch, 21 november)

  Jaloezie kan huwelijken breken. Wat dat betreft is het maar goed dat niet alleen Michael Douglas dit najaar in een serie te zien zal zijn, ook zijn vrouw, Catherine Zeta-Jones, heeft haar naam op een poster weten te krijgen. Samen zullen we eerlijk alles delen, zeg maar. Zeta-Jones speelt Vicki Ellis, een meedogenloze personal coach die zelfs van de lelijkste eendjes een Miss America kan maken. Wanneer de ongepolijste Samantha haar hulp in roept, begint Vicki zich af te vragen of ze niet aan een mission impossible is begonnen. Na Sorry For Your Loss ligt de lat van Facebook Watch aanzienlijk hoger en ik weet niet of Queen America daar aan kan tippen. We gaan het zien.

  Trailer

  Das Boot

  Das Boot (Sky, 23 november)

  Losjes gebaseerd op de film met dezelfde naam. Duitse jongens die eigenlijk in de club achter de meiden aan hadden moeten zitten, zitten nu als sardientjes opgerold in een onderzeeër, terwijl het Franse verzet ze uit het water probeert te blazen. Één van de duurste Duitse producties ooit, dus we mogen wat verwachten.

  Trailer
  Dirty John

  Dirty John (Bravo, zondag 25 november)

  Gebaseerd op de podcast met dezelfde naam, vertelt Dirty John het verhaal van playboy en charmeur John Meehan die een shitload aan dubbele levens verborgen weet te houden voor zijn nieuwe liefde Debra. En dan zijn er nog vrouwen die durven te beweren dat mannen niet zouden kunnen multitasken! Langzaam treedt Debra haar zesde zintuig in werking en schrikt ze zich helemaal het leplazerus van al haar bevindingen. John blijkt de vleesgeworden nachtmerrie van iedere tinderswipester.

  Trailer  1983

  1983 (Netflix, 30 november)

  De eerste Netflix Original van Poolse bodem. Tientallen jaren na de terroristische aanslag van 1983 ontdekken een rechtenstudent en een agent een samenzwering die ervoor moest zorgen dat Polen een politiestaat bleef, een politiestaat veilig weggestopt achter het ijzeren gordijn.

  Trailer

  En terug van weggeweest....

   1 november: StartUp Crackle (seizoen 3)

   2 november: House Of Cards Netflix (seizoen 6)

   4 november: Outlander Starz (seizoen 4)

   9 november: Patriot Amazon (seizoen 2)
                            Room 104 HBO (seizoen 2)

  12 november: Mars National Geo (seizoen 2)
  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Mythic Quest: een soort The Big Bang Theory meets The Office

  • Serie
  • Mythic Quest: Raven's Banquet
  • 7½/10

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10