• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe Series In Maart

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Het is weer zover: nieuwe maand, nieuwe series. Dienstbaar als ik ben heb ik de hele boel weer voor je op een rijtje gezet. Ik denk dat we het er wel over eens kunnen zijn dat het weer smullen geblazen gaat worden deze maand.


  Dispatches

  Dispatches From Elswhere (AMC, 1 maart)

  Ik kan niet zeggen dat ik na het zien van de trailer precies begreep waar ik net zestig seconden naar had zitten kijken, maar geïntrigeerd was ik zeker. Iets met een groep mensen die een puzzel ontdekken die je een kijkje geeft in de werkelijkheid achter de werkelijkheid. Of zoiets. Belangrijkste is in elk geval dat Andre 3000 hier in zit. Als deze serie maar half zo cool is als hij, dan komt het allemaal dik in orde.

  Trailer


  Stateless

  Stateless (ABC, 1 maart)

  Een stewardesse die zich heeft weten los te worstelen uit één of andere verstikkende urban cult, een Afghaanse vluchteling die de doodstraf probeert te ontlopen, een jonge vader op zoek naar nieuwe uitdagingen en een bureacraat die bijna ten onder gaat aan een schandaal van ongekende proporties treffen elkaar in een immigratiedetentiecentrum. Niet het begin van een hele slechte grap, maar de aanzet voor het nieuwe Australische drama Stateless.

  Trailer


  Breeders

  Breeders (FX, 2 maart)

  We hebben Martin Freeman (Fargo, Sherlock, StartUp) de afgelopen tijd voornamelijk gezien in serieuze series - al speelde hij daarin wel vaak de aandoenlijke kneus - maar nu is het met Breeders tijd voor wat luchtigers. Alhoewel... Deze nieuwe komedie van FX is een eerbetoon aan alle opvoeders die dag in dag uit proberen te overleven op het slachtveld wat opvoeding heet. Prima serie om te kijken, nadat je dochter van vijf met een puntige steen haar naam in het portier van je nieuwe Skoda Fabia heeft gekrast. Je staat niet alleen.

  Trailer

  Dave

  Dave (FXX, 20 maart)

  Hij heet David Burd, maar de meeste mensen kennen hem als Lil Dicky. De comedian deed zichzelf een aantal jaar geleden een rappend alter ego cadeau en de rest is geschiedenis. Honderden miljoenen views op Youtube verder is het nu tijd voor zijn eigen serie. Een komedie die nog het meeste weg heeft van de Joodse versie van Atlanta. In Dave - geproduceerd door niemand minder dan mede-comedian Kevin Hart - krijgen we een kijkje in het licht chaotische leven van Lil Dicky en wordt de onorthodoxe rapper onder meer geflankeerd door Kim Kardashian, Justin Bieber en Trippie Redd.

  Trailer

  Twenties

  Twenties (BET, 20 maart)

  Na het heerlijke The Chi en het ietwat tegenvallende Boomerang komt regisseur Lena Waithe met een nieuwe serie die verdacht veel weg heeft van BET's antwoord op Insecure. Op zich helemaal niks mis mee, want Insecure is een hele lekkere serie en daar kunnen we er niet genoeg van hebben. In deze enigszins autobiografische dramedy probeert Hattie het te maken als scenarioschrijver in Hollywood en staan haar vriendinnen Marie en Nia altijd klaar als het allemaal even tegenzit.

  Trailer


  Noughts Crosses

  Noughts & Crosses (BBC One, 5 maart)

  Het is het Londen van de toekomst en de hoofdstad is veranderd in een soort dystopische versie van Wakanda. De zwarte bevolking deelt de lakens uit en na de invoering van een soort apartheidsregime is omgang tussen zwart en wit strikt verboden. Zul je altijd zien dat een jongen en meisje uit de verschillende kampen verliefd op elkaar worden en alles op het spel moeten zetten om samen te kunnen zijn.

  Trailer


  Devs

  Devs (FX, 5 maart)

  FX maakte met Legion een serie waar geen touw aan vast te knopen viel en het heeft er alle schijn van dat ze dat met Devs nog eens dunnetjes over gaan doen. Nadat haar collega - en vriend - opeens van de aardbodem verdwijnt, start Lily een diepgravend onderzoek in de activiteiten van haar werkgever, een ultra-vooruitstrevend techbedrijf in Silicon Valley. Je kunt er nu al de klok op gelijk zetten dat ze dingen gaat ontdekken die het daglicht niet kunnen verdragen.

  Trailer


  Amazing Stories

  Amazing Stories (Apple TV+, 6 maart)

  We hebben er een dikke dertig jaar op moeten wachten, maar Steven Spielberg is terug met zijn fantasyserie Amazing Stories. Het origineel was tussen 1985 en 1987 te zien bij NBC en de volledig vernieuwde versie zie je vanaf 6 maart bij Apple TV+. Alleen al bij het horen van het opzwepende trompetgeschal weet je dat je hier met een 100% onversneden Spielberg te maken hebt. Absolute moetkijker voor iedereen die lekker gaat op fantasy en adventure.

  Trailer


  Hillary

  Hillary (Hulu, 6 maart)

  The victory was there for the taking. Een paar debatjes met een narcistische, wereldvreemde hotelmagnaat zonder enige politieke kennis en het presidentschap was voor haar. De eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. De verhuisdozen stonden al in de gang, klaar om richting het huis te vertrekken waar ze tussen 1993 en 2001 al acht jaar verbleef. Het leek - voor velen - een inkoppertje, maar het liep allemaal even anders. Hoe precies, zie je in een docureeks waar de hele familie Clinton haar steentje aan heeft bijgedragen.

  Trailer

  The Most Dangerous Animal

  The Most Dangerous Animal Of All (FX, 6 maart)

  Als je als kind op zoek gaat naar de vader die je nooit hebt gekend, dan heb je allerlei dromen en verwachtingen, maar waarschijnlijk niet dat het één van de meest beruchte seriemoordenaars uit de Amerikaanse geschiedenis is. Wanneer Gary Stewart - een jongen die op vroege leeftijd is gescheiden van zijn biologische ouders - begint te spitten in zijn familiegeschiedenis, raakt hij er steeds meer van overtuigd dat hij de zoon is van de Zodiac Killer. Gezellig!

  Trailer


  The Inner Circle

  The Inner Circle (NPO2, 8 maart)

  In het Zweedse Almedalen zijn de belangrijkste politieke kopstukken bijeen. Het gerucht gaat dat premier Elvira Kropp overweegt af te treden. De strijd om haar opvolging gaat tussen minister David Ehrling, die geldt als een politieke belofte, en de meer ervaren minister van Milieu Ann-Louise Hegel. Al snel blijkt dat het politieke spel keihard wordt gespeeld, en Davids familie dreigt de dupe te worden.

  Trailer


  Council Of Dads

  Council Of Dads (NBC, 10 maart)

  Scott is de vader van vier kinderen, maar het is maar helemaal de vraag of hij ze zal zien opgroeien. Nadat er kanker bij hem is geconstateerd, vraagt hij een aantal van zijn beste vrienden om de honeurs waar te nemen, mocht hij er straks niet meer zijn. Dit nieuwste familiedrama van NBC doet overduidelijk een poging om jou aflevering na aflevering jankend op de bank achter te laten, maar of dat ook gaat lukken...

  Trailer  Cleaning Up
  Cleaning Up (NPO Start Plus, 13 maart)
  Tijdens haar werk als schoonmaakster vangt Sam nogal wat gevoelige bedrijfsinformatie op, informatie die je prima kunt gebruiken om schandalig veel geld mee te verdienen op de aandelen- en beleggingsmarkt. Geen overbodige luxe, want door een aanhoudende gokverslaving staat Sam d'r bankrekening in de dieprode cijfers. Insider trading levert dan wel de nodige knaken op, helemaal legaal is het niet. Hoe ver wil Sam gaan om haar schulden af te lossen?

  Freud
  Freud (ORF 1, 15 maart)
  Sigmund Freud wordt gezien als één van de meest invloedrijke psychologen en denkers van de 20ste eeuw en daarom haalt Thierry Baudet hem waarschijnlijk altijd aan als hij weer eens iets heel simpels op een hele ingewikkelde manier probeert duidelijk te maken. Ik weet eigenlijk helemaal niet of dat waar is, want zodra Baudet begint te praten schakelt mijn brein altijd automatisch af. Maar goed, Freud dus. Het Oostenrijkse ORF maakte een serie over zijn even en die kun je vanaf 23 maart ook op Netflix zien.
  The Plot Against America
  The Plot Against America (HBO, 16 maart)

  De storm omtrent Hunters is nog niet gaan liggen - Joodse instanties zijn niet te spreken over de manier waarop regisseur David Weil de holocaust in beeld brengt - of de volgende door de Tweede Wereldoorlog geïnspireerde serie staat alweer op het punt van beginnen. Deze keer is het alleskunner David Simon die zich aan het thema waagt. Simon - eerder verantwoordelijk voor titels als The Wire, Treme en The Deuce - verfilmde Philip Roth's boek The Plot Against America en een verhaal dat zich afspeelt in de jaren '40 voelde nog nooit zo actueel.  Little Fires Everywhere

  Little Fires Everywhere (Hulu, 18 maart)

  Big Little Lies
  , The Morning Show.. Het kan de doorgewinterde seriekijker niet zijn ontgaan dat Reese Witherspoon lekker aan de weg aan het timmeren is in serieland. Nogal een potje flink zelfs. Samen met Scandal‘s Kerry Washington gaat ze nu voor drie lekkere smullers op rij en met de verfilming van Celeste Ng’s gelijknamige boek – omschreven als een beklemmend (familie)drama – zou dat best weleens kunnen lukken.

  Trailer


  Motherland

  Motherland: Fort Salem (Freeform, 18  maart)

  Driehonderd jaar geleden bedacht een ambtenaar na een sterke bak koffie opeens: misschien moeten we die heksen niet op de brandstapel kletteren, maar recruteren voor het leger en onze veiligheidsdiensten. Drie eeuwen verder zijn de achter- achter- achterkleindochters en hun krachten nog steeds het geheime wapen van de regering en daar heeft Freeform een serie over gemaakt.

  Trailer  Self Made

  Self Made (Netflix, 20 maart)

  Sarah Breedlove a.k.a. Madam C.J. Walker was begin 1900 één van de eerste zakenvrouwen - zo niet de eerste - die de miljoen dollar aantikte. Met haar cosmeticalijn en haarprodukten bouwde ze een waar imperium. Niet slecht voor een vrouw uit de eerste generatie zwarte Amerikanen die opgroeide na het afschaffen van de slavernij.

  Trailer  The Letter For The King

  Letter For The King (Netflix, 20 maart)

  Het is misschien wel hét bekendste kinderboek van eigen bodem - in ieder geval één van de bekendste - en er is nu een serie van: Letter From The King. Tonke Dragt bedacht de avontuurlijke tocht van schildknaap Tiuri begin jaren '60 en na zestig jaar marineren heeft Netflix er nu een serie van gemaakt die nog het meeste wegheeft van een mix tussen The Witcher en Stranger Things. Ik kan er naast zitten - niks menselijks is mij vreemd - maar ik denk dat dit er voornamelijk één is voor een wat jonger publiek.

  Trailer


  Agent Hamilton

  Agent Hamilton (NPO3, 21 maart)

  Tussen al dat Amerikaanse geweld is het zo nu en dan ook lekker om weer even je tanden te zetten in een Scandinavische thriller. In het verhaal van een special agent die tijdens een moordonderzoek lijnrecht tegenover een dubieus beveiligingsbedrijf komt te staan bijvoorbeeld. Voor de neurotische doorkijkers onder jullie zetten we het gehele eerste seizoen vanaf 20 maart al op NPO Start Plus. En het mooie is, daar doen we wél aan ondertiteling.

  Trailer


  Unorthodox

  Unorthodox (Netflix, 26 maart)

  Esther weet Brooklyn en haar streng orthodox-Joodse familie te ontvluchten, wanneer ze door haar vader uitgehuwelijkt wordt. Ze stapt op het vliegtuig naar Berlijn, maar raakt een beetje shell shocked door de nieuwe wereld waarin ze terecht komt. Al snel komt ze er achter dat het oversteken van de Atlantische Oceaan niet automatisch betekent dat je ook je hele vorige leven achter je kunt laten.

  Trailer  Vagrant Queen

  Vagrant Queen (SyFy, 27 maart)

  Zo ben je de opvolgster voor de troon en zo ben je een verstoten wees die eenzaam door alle uithoeken van het universum struint. Het kan verkeren. Wanneer Elida hoort dat haar moeder en voormalig koningin - Xevelyn - misschien helemaal niet dood is, gaat ze naar haar op zoek, in de hoop dat ze samen hun oude koninkrijk nieuw leven in kunnen blazen.

  Trailer  En terug van weggeweest:

  2 maart: Liar ITV (seizoen 2)

  3 maart: Anne+ NPO3 (seizoen 2)

  4 maart: Diggstown CBC (seizoen 2)

  5 maart: Better Things FX (seizoen 4)
                    Castlevania Netflix (seizoen 3)

   6 maart: The Trade Showtime (seizoen 2)
                     Paradise PD Netflix (seizoen 2)
                     The Protector Netflix (seizoen 3)
                     Ugly Delicious, Netflix (seizoen 2)

   8 maart: Ride With Norman Reedus AMC (seizoen 4)

  11 maart: On My Block Netflix (seizoen 3)
                     Dirty Money Netflix (seizoen 2)

  13 maart: Flack Pop (seizoen 2)
                      Kingdom Netflix (seizoen 2)

  15 maart: Westworld HBO (seizoen 3)
                     Black Monday Showtime (seizoen 2)

  16 maart: Roswell, New Mexico The CW (seizoen 2)
                      My Brilliant Friend HBO (seizoen 2)

  18 maart: Brockmire IFC (seizoen 4)

  20 maart: Papadag NPO3 (seizoen 2)

  27 maart: Ozark Netflix (seizoen 3)

  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10

  The Last Dance: de beste sportdocumentaire ooit

  • Serie
  • The Last Dance
  • 9/10