• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe Series In Maart

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Het is weer zover! Nieuwe maand, nieuwe series! Welke drama's, komedies, guilty pleasures en thrillers mag jij in maart absoluut niet missen? Nou, deze...


  The Widow

  The Widow (Amazon, 1 maart)

  Georgia denkt dat ze haar man heeft verloren bij een tragisch vliegtuigongeluk, maar hij blijkt gewoon stiekem in Congo te zitten met z'n dubbelleven. Ze gaat op onderzoek uit om te achterhalen wat hier in godsnaam allemaal aan de hand is. Dit klinkt voor de goede verstaander misschien een beetje als de plot van Katja Schuurman's Vlucht HS13, maar het ligt allemaal nét wat anders. Ook is het in het Engels. Dan weet je dat.

  Trailer
  Das Boot

  Das Boot (NPO2/NPO Start Plus, 2 maart)

  Een knipoog naar misschien wel de beste Duitse film ooit gemaakt. Das Boot de serie is geen remake van de klassieker uit 1981, maar een vervolg. Nieuwe personages, nieuwe duikboot, zelfde foute Duitsers. Nou ja, op twee na dan, die zit namelijk in het verzet. Prima serie voor mensen die lekker gaan op verhalen uit het canon van de Tweede Wereldoorlog.

  Trailer
  The Order

  The Order (Netflix, 7 maart)

  Jack gaat studeren en als je gaat studeren, dan ga je bij een studentenvereniging. Althans, als je een vader hebt die rode ribbroeken draagt tenminste. De vereniging die Jack heeft uitgekozen houdt wel van wat duistere praktijken. Voordat hij het weet, zit hij tot aan z'n nek in de weerwolven en andersoortige monsters. Is weer eens wat anders dan jezelf in een coma zuipen met je dispuut.

  Trailer
  After Life

  After Life (Netflix, 8 maart)

  After Life is met Ricky Gervais, dus dat is lachen. Minder lachen is dat Ricky's vrouw dood is. Gelukkig heeft ze de nodige instructievideo's en podcasts achtergelaten om Ricky door zijn zwaarmoedige bestaan te leiden. Ricky kan wel wat hulp gebruiken, want hij kan nog geen eitje bakken. After Life is er zo één met een lach en een traan, zo één die je als kijker helemaal schizofreen van de emoties achterlaat op de bank. Heerlijk. Laat maar komen.

  Trailer  The Split

  The Split (NPO Start Plus, 8 maart)

  De Defoes - een familie van vrouwelijke echtscheidingsadvocaten - worden gedwongen naar hun verleden te kijken als de padre de familia na dertig jaar afwezigheid opeens weer ten tonele verschijnt. Kiekeboe! Niks mis met wat lekkere familievetes die nog uitgevochten moeten worden. Na Tatau en Bad Banks is er voor Barry Atsma opnieuw een rol weggelegd in een internationale productie. Altijd leuk. Toch?

  Trailer
  Now Apocalypse

  Now Apocalypse (Starz, 10 maart)

  Ik heb deze trailer een stuk of zes keer gekeken, zodat ik jullie hier haarfijn uit kon leggen waar Now Apocalypse precies over gaat, maar ik tast volledig in het duister. Starz zelf zegt dat het gaat over identiteit, seksualiteit en de zoektocht naar liefde en faam. Dat moeten we dan maar van ze aannemen. Ik denk dat dit er één gaat zijn voor de fijnproevers. Maar goed, die verdienen ook hun eigen series.

  Trailer
  The Case Against Adnan Syed (HBO, 10 maart)

  Een nieuwe true-crime-docureeks voor mensen die het lekker vinden om hun gevoel van machteloosheid en frustratie te uiten door keihard tegen hun tv te schreeuwen. Je weet wel, een beetje zoals bij Making A Murderer. Of The Kalief Browder Story. Deze keer gaat het over Adnan Syed die in 200 werd veroordeeld voor levenslang plús dertig jaar voor de moord op zijn high school sweetheart Hae Min Lee. De podcast Serial ontdekte dat er iets niet helemaal in de haak was met Syed's veroordeling en daar borduurt HBO nu vrolijk op verder. De één z'n dood...

  Trailer  Over Water

  Over Water (NPO Start Plus, 15 maart)

  Ooit was John Beckers een grote meneer op de Vlaamse televisie, maar toen werd hij verslagen door zijn verslavingen: drank, vrouwen en coke. Na een flinke sessie in een ontwenningskliniek gaat hij - volledig herboren - aan de slag bij het familiebedrijf van zijn vrouw. Op zijn nieuwe werkplek in de Antwerpse haven komt hij al snel in contact met louche figuren die hem langzaam maar zeker weer naar de afgrond duwen.

  Trailer
  Shrill

  Shrill (Hulu, 15 maart)

  Sinds Fleabag en Insecure weten we dat er weinig grappiger is dan sociaal ongemak. Ook Annie heeft het creëren van awkward situaties tot een hogere kunst verheven. De journaliste zit lekker in haar vel - en terecht - maar de wereld om haar heen ziet haar gewicht als een reden om haar niet al te serieus te nemen. Daar wordt Annie dan weer onzeker van en geef haar eens ongelijk. Op een dag besluit ze het schaamteloze fat shamen niet langer te pikken en gaat de middelvinger omhoog naar iedere empathisch gehandicapte die haar pad kruist. Go Annie!

  Trailer  Turn Up Charlie

  Turn Up Charlie (Netflix, 15 maart)

  We houden natuurlijk allemaal van de Luther, Guerrilla en The Wire Idris Elba, maar de toekomstige James Bond - ja toch?! - heeft blijkbaar ook ambities op het comedyvlak. Kwam hij vorig jaar als maker nog met het zeer matige In The Long Run, nu gaat hij proberen ons aan het lachen te krijgen met een nieuwe Netflix Original, Turn Up Charlie. Elba heeft voor zichzelf de hoofdrol ingeruimd en speelt daarom de eeuwige vrijgezel Charlie. Charlie maakt er in zijn leven een potje van, maar krijgt een herkansing als hij als nanny op de probleemdochter van zijn beste vriend mag passen. Hilarisch!

  Nog geen trailer. Alles op het gemakje blijkbaar.


  The Fix

  The Fix (ABC, 18 maart)

  Wanneer een filmster wordt vrijgesproken van de moord op zijn vrouw, vlucht de betrokken officier van justitie - Maya Travis - met haar staart tussen de benen naar Oregon. Weg uit de spotlights. Als dezelfde man jaren later opnieuw toeslaat, besluit Maya terug te komen en de klus nu wel te klaren. Fantastisch gaat deze nieuwste van ABC hoogstwaarschijnlijk niet worden, maar het zou zomaar een lekker pretentieloos tussendoortje kunnen zijn. Kan, hè. Ik geef verder geen garanties af.

  Trailer
  The Village

  The Village (NBC, 19 maart)

  Na This Is Us probeert NBC opnieuw op je gevoelens in te hakken. Stelletje emo-sadisten. Deze keer willen ze je aan het janken krijgen met The Village, een appartementencomplex vol met mensen en hun verhalen. Ik moet zeggen dat ik tijdens het kijken van de trailer nog niet wild om me heen aan het graaien was op zoek naar de tissues, maar wie weet wat de afleveringen zelf gaan brengen.

  Trailer
  The Act

  The Act (Hulu, 20 maart)

  Hoe geweldig was Patricia Arquette in Escape At Dannemora en hoe geweldig is het dat we haar - nog geen vier maanden later - wéér in een serie kunnen zien? Heel geweldig! Je hoeft blijkbaar niet voor gezellige rollen bij Patricia aan te kloppen, want in The Act speelt ze een moeder die haar kind vergiftigt om zo op een nogal negatieve manier de nodige aandacht te verkrijgen. Een serie over Münchhausen by proxy, wie had gedacht dat we dat we daar nog eens smachtend op zouden wachten? Ik niet. Verder is dit een waargebeurd verhaal. Altijd fijn bij dit soort onderwerpen.

  Trailer


  Pretty Little Liars

  Pretty Little Liars: The Perfectionists (Freeform, 20 maart)

  Ik ben een kerel van veertig. Wat moet ik hier in hemelsnaam voor zinnigs over zeggen?! Ik heb hier toch nog nooit naar gekeken?! Help me out, mensen! Spin-offs zijn over het algemeen nogal problematisch, dus dat belooft weinig goeds voor de serie die zoveel tienermeiden het hoofd op hol bracht. Voor de die hard fans natuurlijk een absolute moetkijker vol nieuwe intriges en geheimen en voor iedereen boven de twintig een serie die je prima links kunt laten liggen. Denk ik. Is mijn inschatting. Heb ik het idee.

  Trailer  What We Do In The Shadows

  What We Do In The Shadows (FX, 27 maart)

  Een soort Adams Family, maar dan met humor. Wel een beetje aparte humor, dus ik weet niet of dit er één is voor iedereen. Het gaat over een vampierenfamilie die wat moeite heeft met functioneren in de moderne maatschappij. Kan ik me best iets bij voorstellen. Ik heb het al lastig om me door deze samenleving te manoeuvreren, laat staan dat je iedere twee uur een liter O-positief nodig hebt.

  Trailer
  Hanna

  Hanna (Amazon, 27 maart)

  Hanna is de dochter van een oud-CIA-agent die op de hitlist staat van zijn voormalig werkgever. Hij weet nét even teveel gevoelige dingen. Om de voorkomen dat hij wordt omgelegd, vlucht hij met zijn dochter de bossen in. Verscholen van de buitenwereld leidt hij Hanna op tot een niet te stoppen moordmachine. Als vader wil je nou eenmaal het beste voor je dochter.

  Trailer
  Abby's

  Abby's (NBC, 28 maart)

  Abby's is een bar. Nou ja, een soort van bar. Abby's is namelijk een provisorisch in elkaar getimmerde drinkgelegenheid in de tuin van - je raadt het al - Abby. De buren komen met enige regelmaat het glas heffen en vertellen tussen de Budweisers door wie er allemaal met wie vreemdgaat in de buurt. Eigenlijk is dit gewoon Cheers, maar dan in een tuin en zonder Frasier.

  Trailer
  Il Miracolo

  Il Miracolo A.K.A. The Miracle (NPO Start Plus, 29 maart)

  Is er íéts lekkerder dan een Italiaanse serie? Ik dacht het niet. Al zouden die gasten acht afleveringen lang gebruiksaanwijzingen van keukenapparaten voorlezen, ik zou kijken. Desondanks is het toch fijn dat Il Miracolo meer is dan een staafmixer instructievideo. Het is een meeslepend mysterie over een Mariabeeld dat tranen van bloed huilt. Alsof dat nog niet vreemd genoeg is heeft het sculptuur ook een nogal verwoestende werking op de levens van de mensen die haar aanraken. Oeeeeeehhhhh. Spannend.

  Trailer
  Zoals iedere maand zijn er ook altijd weer wat series die terug zijn van weggeweest. 

   3 maart: Good Girls NBC (seizoen 2)

   7 maart: A.P. Bio NBC (seizoen 2)
                    For The People ABC (seizoen 2)

  10 maart: American Gods Starz (seizoen 2)

  17 maart: Billions Showtime (seizoen 4)

  25 maart: Knightfall History (seizoen 2)

  27 maart: Jane the Virgin The CW (seizoen 5)
                     Happy! Syfy (seizoen 2)

  31 maart: Veep HBO (seizoen 7)
  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10

  The Last Dance: de beste sportdocumentaire ooit

  • Serie
  • The Last Dance
  • 9/10