• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe series in maart

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Nieuwe maand, nieuwe series. In de aanhoudende seriewedloop zijn we inmiddels bij maart aangekomen en de zenders hebben een tandje bijgeschakeld.


  De ijsbloemen staan nog net niet op het raam, maar koud is het wel. Het ideale weer om binnen te blijven en jezelf vierkante ogen te bingen. In maart timmeren al je favoriete zenders nieuwe series de wereld in, dus de keuze is reuze. Hier een lijst met alles wat je de komende weken te wachten staat.

  Bad Banks


  Bad Banks (Arte, 1 maart)
  Na het matige Tatau is Barry Atsma opnieuw de grens overgestoken om een serie te schieten. De Nederlandse acteur vertoont vanaf 1 maart zijn kunsten in Bad Banks en dat zou zomaar eens het Duitse antwoord op Follow The Money en Billions kunnen zijn. Gekonkel en achterklap tussen high rollers in het financiële circuit, what's not to like?!

  Trailer
  Life Sentence


  Life Sentence (The CW, 7 maart)
  Acht jaar lang dacht Stella dat ze haar 20ste verjaardag niet ging halen. Dus, waarom studeren als je toch nooit gaat werken? Waarom sparen voor een huis dat er nooit gaat komen? En waarom je hart aan één iemand geven als er toch niet getrouwd gaat worden? Wanneer Stella toch niet zo terminaal blijkt te zijn als de dokters in eerste instantie dachten, staat haar leven van de ene op de andere dag volledig op z'n kop. Ze heeft opeens een toekomst, maar daar had ze totaal niet op gerekend.

  Trailer  The Oath


  The Oath (Crackle, 8 maart)
  Ik ben wel fan van Crackle. De streamingdienst van Sony Pictures komt vaak met rauwe ongepolijste dingen die soms bijna experimenteel aanvoelen. Ze deden het met Snatch, ze deden het met StartUp en ik hoop dat ze dat nu weer gaan doen met The Oath. Bendes, corrupte politie en de uitgewoonde kop van Sean Bean. Noem mij iemand die daar niet enthousiast van wordt!

  Trailer  Deception


  Deception (ABC, 11 maart)
  Hans Klok die zijn skills gebruikt om de FBI te helpen met het oplossen van mysterieuze misdaden. Dit moet haast wel het resultaat zijn van zenderbazen die van gekkigheid écht niet meer weten wat ze de buis op moeten slingeren. Zou mij niet verbazen als je deze binnenkort in clusters van vier afleveringen bij Veronica kunt zien ofzo.

  Trailer
  Rise


  Rise (NBC, 13 maart)
  Als je wel weer ruimte hebt voor een nieuwe guilty pleasure, dan zou dit ‘m zomaar kunnen worden. Een high school-drama vol intriges, gebroken tienerharten en veel meer van dat alles. Een soort Glee meets Friday Night Lights, zeg maar. Ook wel eens fijn om naar een serie te kijken waarin niet aan de lopende band mensen vermoord worden.

  Trailer

  For The People (ABC, 13 maart)
  Weer eentje uit de koker van het productiehuis van Shonda Rhimes, Shondaland. Kletter Scandal, How To Get Away With Murder en The Catch in een blender en je krijgt For The People. Net iets te knappe, jonge advocaten die tussen het procederen door waarschijnlijk heel erg veel lopen te vozen tussen de boekenkasten van het gerechtshof.

  Trailer

  On My Block (Netflix, 16 maart)
  Netflix heeft die High School-vibe helemaal te pakken. Na de schoolbanken in Everything Sucks is het nu tijd voor vozen in het fietsenhok met On My Block. Vier vrienden, die opgroeien in één van de pittige buitenwijken van L.A., worstelen zich in en buiten de lange gangen van South Central High door hun puberteit.

  Trailer

  Instinct (CBS, 18 maart)
  Ongewone duo’s die samen moorden oplossen, het is inmiddels een redelijk beproefd recept in serieland. Denk Elementary, denk Lucifer, denk Limitless. Mensen die anders nooit met elkaar in aanraking waren gekomen, moeten nu, al dan niet onder lichte dwang, samen optrekken tegen het kwaad. In het geval van Instinct wordt een universiteitsprofessor de sidekick van een NYPD-detective. Prima joh. Waarom niet? Kan allemaal. Ga vooral lekker je gang.

  Trailer
  Krypton (Syfy, 21 maart)
  200 jaar voor de geboorte van Superman probeert Seg-El, de opa van Clark Kent, zijn geliefde planeet van de ondergang te redden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want zijn familie is verstoten en gedemoniseerd door de zittende macht. Wanneer een tijdreiziger, gestuurd vanaf de aarde, hem komt vertellen over de grootse daden van zijn kleinzoon, is dat voor Seggie motivatie genoeg om de mouwen eens goed op te stropen. Hoe verzinnen ze het allemaal?!

  Trailer
  Station 19 (ABC, 22 maart)
  De Grey's Anatomy spin-off waar Miranda Bailey met geknepen billen naar gaat kijken, want het is haar man, Ben, die in Station 19 aan de lopende band brandende gebouwen binnen rent. Na een klein brandje in Grey Sloan Memorial Hospital zag Ben het licht, hij wilde geen dokter maar fire fighter worden. Eindelijk is het dan zover en in deze nieuwe van ABC gaan we zien hoe hij het er vanaf brengt. Spannend!

  Trailer
  The Mechanism (Netflix, 23 maart)
  Krijgen we ooit genoeg van Zuid-Amerikanen die busladingen coke de grens over smokkelen en hele rijksbegrotingen aan geld witwassen? Nee toch?! Nou, dan kun je na Narcos en El Chapo weer je lol op met O Mecanismo. Losjes gebaseerd op de werkelijkheid vertelt deze nieuwe Netflix Original het verhaal van één van de grootste witwasschandalen in de Braziliaanse geschiedenis. Dat wordt smullen geblazen!

  Trailer
  Trust (FX, 25 maart)
  Een rijkeluis(klein)zoon zet zijn eigen ontvoering in scene wanneer zijn opa de geldkraan dichtdraait. Wat op voorhand een waterdicht plan leek, blijkt bij nader inzien toch niet zo goed doordacht. Dit zou best eens de verrassing van dit televisieseizoen kunnen worden. Ten eerste omdat deze is gemaakt door de man achter Trainspotting, Danny Boyle, en ten tweede omdat het ook nog eens berust op een waargebeurd verhaal. Wat wil je nog meer?!

  Trailer
  Barry (HBO, 25 maart)
  Barry is een ontevreden huurmoordenaar en niks is dodelijker dan een ontevreden huurmoordenaar. Als hij met lichte tegenzin naar Los Angeles afreist voor een klusje, neemt zijn leven plots een nogal onverwachtse wending. Hij belandt per ongeluk in het theatercircuit en voelt een passie ontbranden waar hij het bestaan niet van wist. Geen idee of dit wat wordt, maar hij is van HBO dus ik denk van wel. HBO is namelijk mijn lievelings.

  Trailer  The Terror


  The Terror (AMC, 26 maart)
  Deze door Ridley Scott (Alien, Gladiator, American Gangster) geproduceerde verfilming van het gelijknamige boek zou best wel eens geweldig kunnen worden. Uitgehongerde mannen die tijdens een mislukte poolexpeditie moeten zien te overleven van de spareribs van hun overleden vrienden. Alsof je eigen dekknecht opeten nog niet zwaar genoeg is, worden ze ook nog eens aangevallen door een mysterieus monster. Murphy’s law in optima forma.

  Trailer  Splitting Up Together


  Splitting Up Together (ABC, 27 maart)
  Komedie over een koppel dat uit elkaar gaat, maar toch samen blijft wonen. Om de beurt tukken ze een week in de schuur en zorgt de ander voor de kinderen. Hi-la-risch! Ik kan echt niet wachten op deze. NOT!

  Trailer

  Roseanne-posters-1


  Roseanne (ABC, 27 maart)
  Misschien niet helemaal nieuw, maar toch een beetje. Na een afwezigheid van meer dan twintig jaar is het meest chaotische gezin ooit weer terug op de buis. Darlene, DJ, Jackie, Dan, allebei de Becky's en natuurlijk Roseanne zijn allemaal weer van de partij, dus voor iedereen die akelig langzaam richting de veertig kruipt... Hier is een heerlijk stukje jeugdsentiment.

  Trailer
  Alex Inc


  Alex, Inc. (ABC, 28 maart)
  Met Deception, Roseanne, Splitting Up Together, Station 19 en For The People is het veilig om te zeggen dat maart de maand van ABC is. Als je dan toch flink uitpakt, dan kan er ook nog wel een weinig memorabele komedie aan die lijst worden toegevoegd. Die weinig memorabele komedie is Alex, Inc en mijn water zegt dat we hier bijna niemand over gaan horen.

  Trailer
  Siren


  Siren (Freeform, 29 maart)
  De kleine zeemeermin heeft geen rode lokken en een grote glimlach, maar hoektanden als scheermessen en als je met haar solt ben je je leven niet zeker. In Bristol Cove komt één van die opgefokte Kromowidjojo’s aan wal en het hele dorp is meteen in rep en roer.

  Trailer

  Het is niet alleen nieuwigheid wat de klok slaat, ook veel gouwe ouwe komen deze maand met een nieuw seizoen. Wie weet zit jouw lievelings er wel bij. Zou zomaar kunnen.

   1 maart: Atlanta FX (seizoen 2)

   2 maart: The Good Fight CBS (seizoen 2)

   7 maart: Hap And Leonard Sundance (seizoen 3)

   8 maart: Jessica Jones Netflix (seizoen 2)

   9 maart: Love Netflix (seizoen 3)
                  Sneaky Pete Amazon (seizoen 2)

  25 maart: Billions Showtime (seizoen 3)
                   Silicon Valley HBO (seizoen 5)

  28 maart: The Americans FX (seizoen 6)

  30 maart: A series Of Unfortunate Events Netflix (seizoen 2)


  Heel veel kijkplezier!
  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10

  The Last Dance: de beste sportdocumentaire ooit

  • Serie
  • The Last Dance
  • 9/10