• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe Series In Juli

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Nieuwe maand, nieuwe series. Het motto van juli is: het gaat om de kwaliteit, niet om de kwantiteit. De komende weken worden we misschien niet overspoeld met nieuwe titels, maar dat wil niet zeggen dat er geen noemenswaardige series tussen zitten. Integendeel.


  Unsolved Mysteries

  Unsolved Mysteries (Netflix, 1 juli)

  Drie keer raden waar deze docureeks over gaat. Sinds 1987 wagen verschillende zenders zich al aan het format, waarin mysterieuze verdwijningen, haast paranoïde complottheorieën en paranormale waarnemingen centraal staan. Na NBC, CBS, Lifetime en Spike is het nu de beurt aan Netflix om met wat sterke verhalen te komen. Ben jij niet vies van wat real life Stranger Things, dan is dit misschien wel een serietje voor jou.

  Trailer


  Warrior Nun

  Warrior Nun (Netflix, 2 juli)

  Al jaren zijn comics niet veilig voor televisiemakers en ook Warrior Nun heeft er nu aan moeten geloven. Deze Netflix Original is er één voor liefhebbers van het betere fantasywerk. Want laten we eerlijk zijn, een geheime orde van tot de tanden toe bewapende nonnen die het opnemen tegen het (demonische) kwaad op aarde, mag je best onder fantasy scharen, toch?

  Trailer  The Baby Sitters Club

  The Baby-Sitters Club (Netflix, 3 juli)

  Gebaseerd op het populaire, gelijknamige boek van Ann M. Martin en remake van de 1990's komedie The Baby-Sitters Club. Een groep ondernemend ingestelde meiden probeert keiharde knaken te verdienen met hun eigen oppasservice. Waarom met twee fietstassen vol zaterdagkranten door de regen ploeteren als je ook gewoon je bankrekening kunt spekken door op de bank te hangen met TikTok en een zak paprikachips?

  Trailer


  MotherFatherSon

  MotherFatherSon (NPO Plus, 3 juli)

  Max Finch - gespeeld door de immer imposante haardos van Richard Gere - is eigenaar van een invloedrijk media-imperium. Zijn belangrijkste krant wordt geleid door zijn zoon Caden. Stukje nepotisme naar de mensen toe. De worsteling om te voldoen aan de verwachtingen van zijn vader zorgt ervoor dat Caden zijn toevlucht zoekt in seks en drugs. Wanneer hij in het ziekenhuis belandt, begint een gevecht om de waarheid. Caden heeft namelijk informatie die het einde van Max zijn imperium kan betekenen.

  Trailer


  Ju-On

  Ju-On: Origins (Netflix, 3 juli)

  The Ring. Pulse. Audition. De Japanners hebben er bijna hun levenswerk van gemaakt om de hele wereld de stuipen op het lijf te jagen. Ze zijn de ongekroonde koningen van de horror. Ook Ju-On - in het Westen beter bekend als The Grudge - is een filmreeks die mensen al decennialang met het licht aan laat slapen. Prima inspiratie voor een serie, dachten ze bij Netflix. En daar zouden ze best wel eens gelijk in kunnen hebben.

  Trailer


  A Confession

  A Confession (NPO2, 6 juli)

  Martin Freeman. Hij was de ideale sidekick in Sherlock, de perfecte loser in Fargo, de gehate bad guy in Startup en nu gaat hij voor NPO Plus zes afleveringen lang met zijn politiebadge in de rondte zwaaien. In een typisch Britse detective lapt hij - in een poging een gewetenloze moordenaar in te rekenen - alle regels aan zijn laars. Zo zien we het 't liefst. Toch? Ik wel in ieder geval. Zin om het hele seizoen nu al onder handen te nemen? Ga dan naar NPO Plus, daar staan alle afleveringen al op je te wachten.

  Trailer


  Little Voice

  Little Voice (Apple TV+, 10 juli)

  Normaliter staat J.J. Abrams - de man achter Westworld, Mission Impossible III en de laatste twee Star Wars-films - voor groots en meeslepend, maar voor de romantische komedie Little Voice gooit hij het over een totaal andere boeg. Samen met Sara Bareilles vertelt hij het verhaal van Bess, die - na de nodige aanmoediging van twee romantisch geïnteresseerde boys - haar eerste stappen in de muziekwereld probeert te zetten. Dit is een guilty pleasure waiting to happen.

  Trailer


  P-Valley

  P-Valley (Starz, 12 juli)

  Kijk de trailer en ga mij dan maar eens overtuigen dat dit níét de stripclub-editie van Power is. Gaat je niet lukken. Bij het zien van de eerste beelden van P-Valley zit je eigenlijk de hele tijd te wachten, totdat Ghost en Tommy je beeld binnenlopen. Ondanks dat dit niet gebeurt, is deze nieuwste van Starz - volgens mij - wel prima voer voor mensen die na het beëindigen van Power in een zwart gat zijn gevallen.

  Trailer


  United We Fall

  United We Fall (ABC, 15 juli)

  Ze hebben de set van King Of Queens, Roseanne en Married With Children afgestoft en er weer een nieuw gezin ingezet. Deze keer zijn het Jo en Bill wiens leven zich afspeelt rondom die ene, centraal geplaatste bank in de woonkamer. Bijna honderd jaar televisie en ieder seizoen worden we weer geconfronteerd met dit compleet fantasieloze format. Een inwonende ouder en een tenenkrommende lachband erbij en de mooi-niet-dat-ik-hier-ook-maar-één-minuut-van-mijn-leven-aan-ga-verspillen bingokaart is weer vol.

  Trailer


  Brave New World

  Brave New World (Peacock, 15 juli)

  Verfilming van de gelijknamige bestseller van Aldous Huxley. Hij omschrijft een utopische samenleving die vrede heeft bereikt door geld en privacy af te schaffen, vaderlandse geschiedenissen in z'n geheel te wissen en monogamie strafbaar te maken. Klinkt als een dolle boel, maar dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan. Hier alleen aan beginnen als je niet vies bent van een beetje sciencefiction.

  Trailer


  Cursed

  Cursed (Netflix, 17 juli)

  Als de geestelijk vader van Sin City en 300 - Frank Miller - een serie maakt, dan ben je daar op voorhand al enthousiast over. Als je dan ook nog eens een trailer krijgt voorgeschoteld waarbij het bloed praktisch langs je beeldscherm druipt, dan weet je helemaal zeker dat je vrijdag 17 juli je agenda leeg houdt. Ik wel in ieder geval. Cursed is het alternatieve verhaal van King Arthur in een Spartacus-achtig jasje. What's not to like?!

  Trailer


  The Typist

  Die Protokollantin a.k.a. The Typist (NPO Plus / NPO2, 18 juli)

  Freya Becker is typiste bij de afdeling Moordzaken van de Berlijnse politie. Nadat haar dochter elf jaar eerder spoorloos is verdwenen, leeft Freya een teruggetrokken en eenzaam bestaan. Treurig. Wanneer ze tijdens haar werk wordt geconfronteerd met een zaak die wel heel erg lijkt op die van haar dochter, komt alles weer naar boven. Ze besluit op onderzoek uit te gaan en pas te rusten wanneer ze heeft achterhaald wat er met haar dochter is gebeurd.

  Trailer


  Sandition

  Sanditon (NPO Plus, 25 juli)

  Ook de liefhebbers van Britse kostuumdrama's hebben deze maand iets om naar uit te kijken. In Sanditon belandt Charlotte Haywood toevallig in een klein vissersdorpje - Sanditon - dat aspiraties heeft om het nieuwe Antalya te worden. Die metamorfose gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en gaat gepaard met de nodige intriges.

  Trailer  Helter Skelter

  Helter Skelter (Epix, 26 juli)

  Charles Manson. Hij stond aan het hoofd van één van de meest beruchte sektes uit de Amerikaanse geschiedenis. De man die zich op nogal zieke wijze liet inspireren door het werk van de Beatles vreesde niet alleen een op handen zijnde rassen- en atoomoorlog, hij was ook verantwoordelijk voor de moord waar Quentin Tarantino zijn Once Upon A Time... In Hollywood op baseerde. In deze docureeks geeft Epix ons een tour door het zieke brein van een mislukte singer-songwriter gone completely psycho.

  Trailer


  Mellem Oss a.k.a. Between Us (NPO Plus, 31 juli)

  Hoe sterk is de liefde? In deze Noors/Deense dramaserie zie je wat er gebeurt als je dromen en verlangens niet langer op één lijn liggen. Kun je de avances van je flirtende collega weerstaan en weet je een medicijn te vinden tegen die dagelijkse sleur die op een gegeven moment onherroepelijk toeslaat?

  Helaas geen trailer van  Muppets Now (Disney+, 31 juli)

  Ze zijn weer terug van weggeweest, de Muppets! Kermit, Miss Piggy, The Swedish Chef, Beaker en al die andere creaties van poppenfluisteraar Jim Henson geven acte de présence in een reboot van die goeie ouwe Muppet Show. Leuk voor de kids en leuk voor die nostalgische veertigers die hun jeugd maar niet los kunnen laten.

  Trailer  En terug van weggeweest:

   3 juli: Hanna Amazon (seizoen 2)

   9 juli: The Protector Netflix (seizoen 4)

  10 juli: Das Boot NPO Plus (seizoen 2)

  16 juli: Das Boot NPO 2 (seizoen 2)

  17 juli: Absentia Amazon (seizoen 3)
                 The Pier NPO Plus (seizoen 2)

  18 juli: The Pier NPO3 (seizoen 2)

  19 juli: The Alienist TNT (seizoen 2)

  21 juli: How To Sell Drugs Online (Fast) Netflix (seizoen 2)

  22 juli: In The Long Run Sky1 (seizoen 3)

  24 juli: Room 104 HBO (seizoen 4)

  26 juli: Wynonna Earp Space (seizoen 4)

  28 juli: Last Chance U Netflix (seizoen 5)
                 Wentworth TVNZ (seizoen 8)

  31 juli: The Umbrella Academy Netflix (seizoen)  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Mythic Quest: een soort The Big Bang Theory meets The Office

  • Serie
  • Mythic Quest: Raven's Banquet
  • 7½/10

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10