• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe Series In Februari

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Ook in 2020 vind je hier maandelijks een overzichtje met de allernieuwste series. Hoe handig is dat?! Dit zijn de titels die in februari het levenslicht zien.


  McMilliions

  McMillions (HBO, 3 februari)

  Miljoenen gulzige klanten gingen met hun nagel over de krasloten van McDonald's Monopoly in de hoop dat ze die geheel verzorgde reis naar de Cariben of misschien wel die miljoen dollar zouden winnen. Ze slurpten zich het diabetes aan aardbeien milkshakes in de hoop dat ze ooit het winnende lot zouden bemachtigen. Tevergeefs, want achter de schermen was iemand met een meesterplan bezig waar je helemaal eng van wordt. En daar is nu dus een zesdelige docu over. Waargebeurde verhalen, I'm lovin' it!

  Trailer


  The Pharmacist

  The Pharmacist (Netflix, 5 februari)

  Nadat zijn zoon tragisch om het leven komt door de gevolgen van crack, besluit Dan Schneider - een apotheker - zijn tanden te zetten in het blootleggen van de corrupte wereld van de verdovende middelen. Op straat gaat namelijk niet alleen wiet, coke en heroïne van hand tot hand, ook de halve inventaris van zijn apotheek vindt uiteindelijk op slinkse wijze de weg richting het illegale circuit. Dan is daar wel een beetje klaar mee en komt in actie, maar dat wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen.

  Trailer


  Briarpatch

  Briarpatch (USA Network, 6 februari)

  Hoog op de lijst, omdat Rosario Dawson erin zit. Zelfs al zou Rosario acht afleveringen lang op karpers gaan zitten vissen, ik zou kijken. Bij wijze van spreken dan, hè? Gelukkig is de zoektocht naar haar vermoorde zus een stuk spannender en de trailer oogt bijna Tarantinoësk. Wat wil je nog meer?!

  Trailer


  Tommy

  Tommy (CBS, 6 februari)

  We kennen Edie Falco natuurlijk als Carmelo Soprano – inderdaad, de vrouw van – en Nurse Jackie, rollen die samen zorgden voor een goed gevulde prijzenkast in huize Falco. Volledig terecht. In Tommy speelt zij de eerste vrouwelijk eindbaas van de LAPD en dat zou zomaar een rol kunnen zijn die op haar lijf is geschreven.

  Trailer  Interrogation

  Interrogation (CBS, 6 februari)

  Dit is er één voor de puzzelaars. Het is er één voor degene die een Saga, Luther of Sherlock in zich verborgen houdt. Kun jij aan de hand van tien verhoren uitvogelen wie de dader is van een twintig jaar oude moordzaak? CBS gooit met Interrogation alle leads op tafel en het is aan jou om te bepalen wie het gedaan heeft.

  Trailer  Katy Keene

  Katy Keene (The CW, 6 februari)

  In deze spin-off van Riverdale proberen vier ambitieuze twintigers hun dromen waar te maken in New York. De één wil shinen op het toneel, de ander op de catwalk en er is er ook nog één die de nieuwe Rihanna wil aflossen in de charts. Nummer vier ontbreekt het aan wat voor talent dan ook, dus die zal waarschijnlijk wel gaan voor een carrière als vlogger.

  Trailer  Indebted

  Indebted (NBC, 6 februari)

  Deze staat er alleen maar tussen voor de volledigheid. Niemand zou dit moeten willen zien. Het leven is toch veel te kort voor een komedie met lachband? Als je Fran Drescher wil zien, dan kijk je maar wat afleveringen van The Nanny terug. Ook verschrikkelijk, maar toen wisten we niet beter.

  Trailer  Mythic Quest

  Mythic Quest: Raven's Banquet (Apple TV+, 7 februari)

  Apple TV+ gaat in 2020 gewoon vrolijk verder met waar ze in 2019 mee begonnen zijn: in een moordend tempo nieuwe series uitspugen. Deze keer is het een komedie en hij gaat over een gast die zijn eigen game probeert te maken. Het moet de grootste multi player game ter wereld worden, maar het bouwen daarvan blijkt in de praktijk toch wat lastiger dan gedacht. Dit zou zomaar de redding kunnen zijn voor mensen die na het stoppen van The Big Bang Theory in een enorm gat zijn gevallen.

  Trailer


  Locke and Key

  Locke & Key (Netflix, 7 februari)

  Nadat hij op gruwelijke wijze is vermoord, verhuizen drie kinderen - samen met hun moeder - naar het ouderlijk huis dat hun overleden vader jaren geleden achter zich heeft gelaten. Begrijpelijk, want het is zó behekst, dat zelfs Harry Potter zich er ongemakkelijk zou voelen. Echter, al snel blijkt dat de magische krachten van het huis misschien ook wel kunnen helpen bij het oplossen van de moord van hun vader.

  Trailer


  Les Sauvages

  Les Sauvages A.K.A. The Savages (NPO Start Plus, 7 februari)

  Wanneer een Franse presidentskandidaat wordt neergeschoten, blijkt al snel dat de schutter afkomstig is uit de familie van zijn schoonzoon. Van je (naaste) familie moet je het maar hebben. Wat is hier aan de hand? Is er een complot gaande om te voorkomen dat Frankrijk in de toekomst wordt geleid door een president met Noord-Afrikaanse wortels?

  Trailer  The Pale Horse

  The Pale Horse (BBC One, 9 februari)

  Agatha Christie schreef spannende boeken en daar maakt de BBC dan weer spannende series van. Er gaan nogal wat mensen dood rondom Mark Easterbrook. Is dit allemaal verklaarbaar en puur toeval of hebben drie mysterieuze heksen daar iets mee te maken?

  Trailer  For Life

  For Life (ABC, 11 februrari)

  Met zijn bedrijf G-Unit Films & Television begint Curtis Jackson a.k.a. 50 Cent zich steeds meer toe te leggen op het produceren van – je raadt het al – films en series. Hij kreeg de smaak te pakken op de set van Power en inmiddels is hij bezig met een serie over het betere drugs smokkelen – Black Mafia Family – én in 2020 komt hij met For Life. Een waargebeurd verhaal over een onterecht veroordeelde man die door veel studeren zijn eigen advocaat werd. Knowledge is powerrr!

  Trailer


  ZeroZeroZero

  ZeroZeroZero (Sky Atlantic, 14 februari)

  Een nieuw onderwerelddrama van Roberto Saviano, de man die ons eerder al Gomorra gaf. Deze keer staart hij zich niet blind op de nauwe straatjes van Napels, maar pakt hij het wat internationaler aan. De dollar is wereldwijd namelijk een geaccepteerd betalingsmiddel, maar met een goeie boterhamzak cocaïne gaan er ook nogal wat deuren open.

  Trailer  High Fidelity

  High Fidelity (Hulu, 14 februari)

  Het was een populaire film met John Cusack en Jack Black en nu is het een serie met Zoë Kravitz, die eerder al acte de présence gaf in het geweldige Big Little Lies. Zoë – die in High Fidelity luistert naar de naar Rob – houdt van muziek, popcultuur en top 5 lijstjes én ze runt haar eigen platenzaak. De liefde voor vinyl gaat haar beter af dan de liefde voor de man, want op dat vlak is het één grote puinhoop.

  Trailer


  The Good Lord Bird

  Good Lord Bird (Showtime, 16 februari)

  Voor een serie die over ruim twee weken zou moeten beginnen, is er verdomd weinig te vinden over Good Lord Bird. Geen artwork, geen trailer, niks. Jammer, want volgens mij gaat dit een absolute smuller worden. Gebaseerd op het gelijknamige boek van James McBride vertelt Good Lord Bird het verhaal van een groep vrijheidsstrijders die in 1850 door Amerika trekken om de slavernij een halt toe te roepen. Benieuwd!  Duncanville

  Duncanville (Fox, 16 februari)

  Met The Boondocks, Archer, BoJack Horseman, Family Guy en Rick & Morty was de lijst met kwalitatief hoogstaande, volwassen animatieseries al flink, maar Amy Poehler – je weet wel, die van Parks And Recreation – en de producers van The Simpsons vonden dat er nog wel plek was voor eentje meer. Eentje over de 15-jarige Duncan die de slechte beslissingen als een kralenketting aan elkaar rijgt.

  Trailer


  Queen Sono

  Queen Sono (Netflix, 20 februari)

  Queen Sono is de eerste Afrikaanse Netflix Original. Zuid-Afrikaanse Netflix Original, om precies te zijn. Het gaat over een geheim agente die de ene na de andere gevaarlijk missie onderneemt, terwijl ze in haar privéleven ook voor de nodige uitdagingen staat. Ze hebben daar in het zuiden van Afrika in ieder geval het draaiboek voor de standaard detectiveserie weten te bemachtigen. Zoveel is duidelijk.

  Trailer


  Hunters

  Hunters (Amazon, 21 februari)

  Jordan Peele – je weet wel, het meesterbrein achter Get Out en Us – die een serie maakt over nazi-jagers in het New York van de jaren ’70, met Al Pacino in de hoofdrol. Ik weet niet hoor, maar dat moet toch al meer dan genoeg zijn om belachelijk veel zin in deze te hebben?

  Trailer  Gentefied

  Gentefied (Netflix, 21 februari)

  Ooit was je de populairste tacoshop in town, maar nadat witte hipsters met een single speed en een knotje je buurt hebben overgenomen, is daar niet zoveel meer van over. De vraag is hoe de familie Morales dát weer weet om te draaien. Hoe kun je de nieuwe demografie van je barrio cateren, zónder je eigen identiteit te verliezen?

  Trailer  Deadwater Fell

  Deadwater Fell (NPO Start Plus, 21 februari)

  Zet David Tennant – je weet wel, die van Broadchurch – in een klein beklemmend kuststadje en gooi er een verschrikkelijk drama tegen aan en je hebt een serie die het kijken waard is. Deze keer zet een alles verwoestende brand een kleine dorpsgemeenschap op zijn kop en vliegen de beschuldigingen al snel in de rondte.

  Trailer


  I Am Not Okay With This

  I Am Not Okay With This (Netflix, 26 februari)

  De trailer laat nog even op zich wachten, maar I Am Not Okay With This is het verhaal van Sydney - een doodnormaal meisje - dat zich zo goed en zo kwaad als het gaat door haar middelbare schooltijd heen probeert te worstelen. Met alle uitdagingen, vragen en onzekerheden die daarbij komen kijken. Dat deze uit de koker komt van de makers van Stranger Things en The End Of The F###ing World zal ook veel mensen tot de verbeelding spreken. Denk ik.
  En terug van weggeweest:

   3 februari: Team Kaylie Netflix (seizoen 2)
                        Manhunt: Deadly Games Spectrum (seizoen 2)
                        Shakespear & Hathaway: Private Investigators BBC One (seizoen 3)
                        Inside No. 9 BBC Two (seizoen 5)

   5 februari: Home Channel 4 (seizoen 2)

   6 februari: The Sinner USA Network (seizoen 3)
                        Bad Banks Arte (seizoen 2)
                        Brooklyn Nine-Nine NBC (seizoen 7)

   7 februari: MacGyver CBS (seizoen 4)
                        High Maintenance HBO (seizoen 4)

   9 februari: Wrong Man Starz (seizoen 2)
                        Hollands Hoop NPO3 (seizoen 3)
                        Homeland Showtime (seizoen 8)
                        Kidding Showtime (seizoen 2)

  10 februari: My Brilliant Friend HBO (seizoen 2)
                         Agatha Raisin Sky1 (seizoen 3)

  11 februari: The Split BBC One (seizoen 2)

  13 februari: Narcos: Mexico Netflix (seizoen 2)

  14 februari: Cable Girls Netflix (seizoen 5)
                         Strike Back Sky1 (seizoen 8)
                         Borgen NPO Start Plus (seizoen 3)

  16 februari: Outlander Starz (seizoen 5)
                          Meisje Van Plezier Videoland (seizoen 2)
                          Good Girls NBC (seizoen 3)
             
  20 februari
  : Sacred Lies Facebook Watch (seizoen 2)

  22 februari: Bancroft NPO3/NPO Start Plus (seizoen 2)

  23 februari: Better Call Saul AMC (seizoen 5)

  27 februari: Altered Carbon Netflix (seizoen 2)
                         Oogappels NPO3 (seizoen 2)

  28 februari: Formula 1: Drive To Survive Netflix (seizoen 2)
                         Endeavour NPO Start Plus (seizoen 7)  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10

  The Last Dance: de beste sportdocumentaire ooit

  • Serie
  • The Last Dance
  • 9/10