• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe Series In December

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Het jaar loopt bijna op haar einde, maar er zijn nog een paar zenders die op de valreep met de beste nieuwe serie van 2019 op de proppen willen komen. En dat zou zomaar kunnen lukken. Kijk maar.

  The Moodys

  The Moodys (FOX, 4 december)

  In een grijs verleden was hij de goedgebekte huisfilosoof van MTV en nu krijgt Denis Leary - in een zesdelige miniserie van FOX - zijn ontspoorde kinderen over de vloer voor Kerst. Typisch zo'n serie die benadrukt dat het misschien nog niet eens zo slecht gesteld is met je eigen familie. Licht therapeutisch kijkwerk dus. Kan nooit kwaad. Toch?

  Trailer  Foodie Love

  Foodie Love (HBO, 4 december)

  Een Spaanse serie van HBO over twee foodies die elkaar swipen op Tinder en tussen het instagrammen van al hun maaltijden door ook nog iets van een relatie uit de grond proberen te stampen.

  Trailer
  V Wars

  V Wars (Netflix, 5 december)

  True Blood is inmiddels alweer een jaar of vijf afgelopen, dus Netflix vond het de hoogste tijd om het vampierengenre maar weer eens nieuw leven in te blazen. Één of ander mysterieus virus zorgt voor de geboorte van allemaal kakelverse vampieren en de maatschappij is daar nog niet helemaal klaar voor. Dokter Luther Swann komt in een beetje ongemakkelijke spagaat terecht wanneer één van zijn beste vrienden ongevraagd lid wordt van het bloedzuigersgilde.

  Trailer


  TruthBeTold

  Truth Be Told (Apple TV+, 6 december)

  Apple TV+ heeft met series als See, The Morning Show en For All Mankind al bewezen niet halfslachtig te werk te gaan en met Truth Be Told zetten ze nu ook nog even een uitroepteken achter hun eerste beschietingen in streamingland. Octavia Spencer en Aaron "Jesse Pinkman" Paul samen in één serie, wat valt er nog meer te wensen?

  Trailer  Reprisal

  Reprisal (Hulu, 6 december)

  Doris overleeft ternauwernood een lynchparty, opgezet door de snorfietsvereniging van haar broer. Van je familie moet je het hebben. Ze besluit niet te rusten, totdat ze wraak heeft genomen op iedereen die haar dood wilde hebben. Een vrouw met een missie. Dat zijn de gevaarlijkste.

  Trailer
  The Confession Killer

  The Confession Killer (Netflix, 6 december)

  Nadat seriemoordenaar Henry Lee Lucas is veroordeeld voor de moord op drie mensen - waaronder zijn bloedeigen moeder - besluit hij maar gewoon all in te gaan. Het is niet dat hij ooit nog als vrij man bij de Mac een kip negen met zoetzuur zal gaan halen. Hij bekend nog eens zeshonderd andere moorden en is daarmee de Cristiano Ronaldo onder de seriemoordenaars. Niemand is zo doeltreffend en effectief als hij. Maar is zijn bekentenis eigenlijk wel waar of maakt hij stiekem gewoon goede sier met iemand anders z'n werk?

  Trailer

  The L Word

  The L Word: Generation Q (Showtime, 8 december)

  In het vervolg op The L Word maken Bette, Alice en Shane nieuwe vrienden in de LHBTQ-gemeenschap van L.A. Bereid je dus maar weer voor op een dramatische cocktail van liefde, seks en gebroken harten.

  Trailer
  Work In Progress

  Work In Progress (Showtime, 8 december)

  De 45-jarige comédienne Abby McEnany ziet zichzelf als een rare, dikke lesbienne die bijna verdrinkt in het ongeluk en de wanhoop. Ze geeft zichzelf honderdtachtig dagen om haar leven een drastische slinger te geven en wanneer ze de charmante Chris tegen het lijf loopt, lijkt dat nog te lukken ook.

  Trailer  La Faille

  La Faille A.K.A. The Wall (Club Illico, 12 december)

  Er is weer eens een levenloos lichaam gevonden in een afgelegen, ondergesneeuwd gebied en het is aan een ambiteieuze detective om in een gesloten gemeenschap vol weerstand de dader boven tafel te krijgen. Waar hebben we dat verhaal eerder gehoord? Nou, in ongeveer elke Scandinavische serie ooit. Gelukkig is deze Frans-Canadees, dus het klinkt in ieder geval allemaal een stuk sexier. Dat is tenminste iets.

  Trailer


  MV5BM2E5NmU3ZDYtNTVjZi00YmY4LThjNjUtMDExMjgyMTI0NTczXkEyXkFqcGdeQXVyNjg2OTUxNDI@. V1

  Bröllop, Begravning & Dop (NPO Start Plus, 15 december)

  Eigenlijk een soort Zweedse kruising tussen Festen en Four Weddings And A Funeral. Familie op z'n mooist en op z'n lelijkst. Een feest van herkenning voor iedereen die met lood in z'n schoenen naar familiefeestjes gaat.

  Trailer
  A Christmas Carol

  A Christmas Carol (BBC1, 19 december)

  Als de makers van Peaky Blinders een naargeestig kerstverhaal knutselen met Guy Pearce in de hoofdrol, dan kijk je dat. Dat zijn nou eenmaal de regels. De BBC is aan de haal gegaan met het bekende verhaal van Ebenezer Scrooge en alleen al op basis van de trailer kunnen we denk ik met z'n allen wel concluderen dat dat prima gelukt is. De moetkijker voor de kerstdagen. Lijkt mij.

  Trailer  The Hunting

  The Hunting (NPO Start Plus, 20 december)

  Twee docenten ontdekken dat er op hun school een levendige handel bestaat in naaktfoto's van minderjarige studenten. Klasgenoten delen ze onderling en dat kan natuurlijk niet helemaal de bedoeling zijn. Samen gaan ze op zoek naar een oplossing, maar dat blijkt allemaal nog niet zo eenvoudig.

  Trailer  The Witcher

  The Witcher (Netflix, 20 december)

  Wordt The Witcher de serie die ons Game Of Thrones gaat doen laten vergeten? Netflix hoopt in ieder geval van wel. De serie - gebaseerd op het gelijknamige boek van Andrzej Sapkowski - gaat over een eenzame monsterjager die niet helemaal weet wat zijn plek is in de wereld. Een onbevreesde sloper met een licht existentiële crisis, wie wordt daar nou niet enthousiast van?! Als het niks blijkt te zijn, hebben we in ieder geval de game nog.

  Trailer


  The Accident

  The Accident (NPO Start Plus, 27 december)

  Na een noodlottig ongeluk op de bouwplaats van een ambitieus industrieel project komen een aantal kinderen van een klein provinciedorpje om het leven. De hele gemeenschap is in rep en roer en het is aan Polly - de vrouw van de lokale politicus die het project steunde - om de boel bij elkaar te houden.

  Trailer  A Very English Scandal

  A Very English Scandal (NPO2, 28 december)

  Waargebeurd verhaal over een Britse politicus die bereid was om nogal drastische maatregelen te nemen om zijn homoseksuele relatie geheim te houden voor de buitenwereld. Met zijn drie aflevering de perfecte serie voor mensen met een nogal korte concentratiespanne. Ook zit Hugh Grant hierin, dus Britser dan dat gaat het niet worden.

  Trailer  Dare Me

  Dare Me (USA Network, 29 december)

  Dare Me voelt een beetje als USA Network's antwoord op het enigszins verontrustende Euphoria van HBO. Een grimmig tienerdrama met ontspoorde cheerleaders en een misdaad die een klein slaapstadje in het Midwesten op stelten zet.

  Trailer
  Baantjer

  Baantjer: het begin (Videoland, 30 december)

  Er was al een film en nu is er ook een serie. Neem een kijkje in het jonge leven van één van Nederland's meest bekende detectives: De Cock met C.O.C.K. Walemar Torenstra stapt in de voetsporen van Piet Römer. Je moet het maar durven.

  Trailer
  The Neighbor

  El Vicino A.K.A. The Neighbor (Netflix, 31 december)

  Javier is dertig en maakt een enorme puinhoop van zijn leven. Hij heeft structurele cashflowproblemen, z'n verkering loopt alles behalve vlotjes en het ontbreekt hem aan een hoger doel. Wanneer een buitenaards wezen hem vraagt om de bovennatuurlijke beschermer van de wereld te worden, verandert er van de één op de andere dag het nodige.

  Trailer  En terug van weggeweest...

   1 december: Ingobernable Netflix (seizoen 3)
                            Midsummer Murders ITV (seizoen 21)

   4 december: Vikings History (seizoen 6)

   5 december: Tell Me A Story CBS (seizoen 2)

   6 december: The Marvelous Mrs. Maisel Amazon (seizoen 3)
                            Fuller House Netflix (seizoen 5)
                            The Chosen One Netflix (seizoen 2)
                            The Pack HBO (seizoen 3)
                            Borgen NPO Start Plus (seizoen 2)

  13 december: Marvel's Runaways Hulu (seizoen 3)
                             The Other Guy Stand (seizoen 2)
                             The Expanse SyFy (seizoen 4)
                             Shetland NPO Start Plus (seizoen 5)

  14 december: Poldark NPO Start Plus (seizoen 5)

  24 december: Lost In Space Netflix (seizoen 2)

  26 december: You Netflix (seizoen 2)
                             Fauda Yes (seizoen 3)


  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10

  The Last Dance: de beste sportdocumentaire ooit

  • Serie
  • The Last Dance
  • 9/10