• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • #Corontaine
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • Spuiten & Slikken
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • Spuiten & Slikken

  Film & Serie

  Nieuwe Series In Augustus

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  De trein der nieuwe series dendert onverdroten voort. Ook hartje zomer is er geen ontkomen aan. Zoals je inmiddels van ons gewend bent, zetten we al dat nieuws weer even voor je op een rijtje. Graag gedaan. Maar echt.


  this-is-football-1562138823This Is Football (Amazon, 2 augustus)

  Voetbal is zoveel meer dan een sport. Het is oorlog, het is religie, het is bindmiddel, een ongesproken taal, het is een business, een miljardenindustrie en het is een bron voor anekdotes waar zelfs de kleinste haartjes in je nek van overeind gaan staan. Een aantal daarvan zie je in de nieuwe zesdelige documentaire This Is Football.

  Trailer  Press

  Press (NPO Start Plus, 2 augustus)

  Welkom in de 24/7 nieuwscyclus. Welkom in de wereld van fake news. Welkom op de redactievloer. Welkom bij de pers. De schrijvende pers in dit geval, want Press gaat over het reilen en zeilen bij een grote Britse krant. Hoe combineren zij de jacht op primeurs met nauwkeurigheid en integriteit? Hoe verhoudt de krant zich tot de - immer veranderende - wereld om zich heen? Welke rol speelt het nieuwsblad bij de opinievorming van haar lezers?

  Trailer  Flack

  Flack (NPO3, 5 augustus)

  Robyn is de liefdesbaby van Ray Donovan en Olivia Pope. Ze is een slinkse pr-strateeg die continu bezig is om vooraanstaande figuren uit de shit te halen. Nogal een drukke baan. Daarom komt Robyn er ook niet aan toe om haar eigen leven een beetje op de rit te krijgen. Arme Robyn.

  Trailer
  A Very English Scandal

  A Very English Scandal (NPO Start Plus, 5 augustus)

  Waargebeurd verhaal over een Britse politicus die bereid was om nogal drastische maatregelen te nemen om zijn homoseksuele relatie geheim te houden voor de buitenwereld. Met zijn drie aflevering de perfecte serie voor mensen met een nogal korte concentratiespanne. Ook zit Hugh Grant hierin, dus Britser dan dat gaat het niet worden.

  Trailer  Bverly Hills 90210

  BH90210 (Fox, 7 augustus)

  Brenda, Brandon, Steve, Dylan, Andrea, Steve, Kelly en Donna. Als jij langzaam richting de veertig kruipt, dan ben je waarschijnlijk opgegroeid met deze namen. Dylan is helaas niet meer onder ons, maar de rest van de crew maakt vanaf 7 augustus weer een doorstart. Waarschijnlijk waren ze door hun spaarcenten heen. Die van Kelly zijn in ieder geval opgegaan aan fillers. Denk ik.

  Trailer  Wu Assassins

  Wu Assassins (Netflix, 8 augustus)

  Cinemax schotelde ons onlangs met Warrior een shitload aan marcial arts voor en Netflix doet dat nu nog eens dunnetjes over met Wu Assassins. Iets met een chef-kok die op magische wijze allerlei krachten krijgt toebedeeld en deze moet inzetten om de wereld van de ondergang te redden. No pressure verder. Hopen dat de serie beter is dan de special effects.

  Trailer  This Way Up

  This Way Up (Channel 4, 8 augustus)

  Als je kon grinniken om Catastrophe, dan ga je This Way Up waarschijnlijk ook wel lusten. Niet in de laatste plaats, omdat Sharon Horgan en haar Ierse tongval er ook weer inzitten. Beetje schuddebuiken om andermans miserie, dat is de receptuur voor deze nieuwe komedie van Channel 4. Na een kleine zenuwinzinking probeert Aine haar leven weer een beetje op de rit te krijgen en ze komt er al snel achter dat niet iedereen dezelfde weg richting het eeuwige geluk bewandelt.

  Trailer
  Our Boys

  Our Boys (HBO, 12 augustus)

  Het maken van miniseries kun je aan HBO wel overlaten, dat hebben ze onder andere met Chernobyl, Sharp Objects en Olive Kitteridge wel bewezen. Voor hun nieuwste HBO Limited wagen ze zich aan een waargebeurd verhaal in het kruidvat van het Midden-Oosten, Israël en Palestina. Wanneer vier onschuldige Joodse en Palestijnse jongens worden vermoord, laait het vuur in Gaza weer op. Het is aan een stoïcijnse agent om - midden in alle onrust - de onderste steen boven zien te krijgen.

  Trailer


  David Makes Man

  David Makes Man (OWN, 14 augustus)

  David Makes Man is wat je krijgt wanneer Oprah Winfrey, Michael B. Jordan en het brein achter Moonlight - Tarell McCraney - de krachten bundelen. Een coming-of-age over een 14-jarige begaafde jongen die probeert niet ten prooi te vallen aan de verlokkingen van de ghetto. Misschien niet het meest originele verhaal, maar als de trailer een goede indicatie is, dan wordt het sowieso janken geblazen. Of loop ik me hier nou weer gigantisch aan te stellen?

  Trailer


  Why Women Kill

  Why Woman Kill (CBS, 15 augustus)

  Omdat hun mannen schaamteloze schoften zijn? Omdat iemand in de rij bij de kassa op hun nieuwe Isabel Marants ging staan? Zodat ze een keer naar de club kunnen zonder omringt te worden door handtastelijke idioten? Het antwoord zie je in deze duistere komedie van de hand van Mark Cherry, de bedenker van Desperate Houswives. Had ik trouwens al gezegd dat Lucy Liu hierin zit? Dat is altijd positief nieuws.

  Trailer  The Righteous Gemstones

  The Righteous Gemstones (HBO, 18 augustus)

  Je kent ze wel, die televisiepredikanten die aan het eind van de mis komen collecteren, zodat ze weer kerosine kunnen kopen voor hun drie privejets. Slinkse figuren die het woord van God misbruiken om de eigen zakken tot aan de rand te vullen. Ook de Familie Gemstone ziet in het Oude Testament geen geloofsovertuiging, maar een keihard verdienmodel. Ik koester heel veel liefde voor HBO, maar niet bepaald vanwege hun komedies. En ik denk dat The Righteous Gemstones daar geen verandering in gaat brengen.

  Trailer  Brassic

  Brassic (Sky 1, 22 augustus)

  Probeer maar eens geen Snatch-vibes te krijgen bij het kijken van deze trailer. Gaat je niet lukken. Niet dat deze nieuwste van Sky 1 kan tippen aan het meesterwerk van Guy Ritchie, maar dat neemt niet weg dat hij best potentie heeft. Denk ik. Iets met een jongen die moet kiezen tussen zijn vriendin en zijn volslagen idiote vriendengroep.

  Trailer


  Grenslanders

  Grenslanders (NPO Start Plus & NPO3, 25 augustus)

  Een soort The Bridge van de lage landen. Wanneer een meisje wordt gevonden langs de kust van West- en Zeeuws-Vlaanderen moeten de Vlaamse en Zeeuwse politie de krachten bundelen om uit te zoeken wat hier precies aan de hand is.

  Trailer
  On becoming a god

  On Becoming A God In Central Florida (Showtime, 25 augustus)

  Met series als The Loudest Voice, Black Monday, Kidding en Escape At Dannemora is Showtime de laatste tijd in bloedvorm en het zou zomaar kunnen dat ze met On Becoming A God In Central Florida opnieuw met een klapper van formaat op de proppen komen. Kirsten Dunst - wat was ze goed in Fargo - is een slecht betaalde zwembadmedewerkster die valt voor het grote geld van een piramidespel. Een piramidespel wat vervolgens haar hele familie ten gronde richt. Gezellig!

  Trailer  Dark Crystal

  The Dark Crystal: Age Of Resistance (Netflix, 30 augustus)

  Jim Henson - de man achter Sesamstraat, de Muppet Show en de Freggles - is de ongekroonde poppenkoning. Hij maakte niet alleen furore op tv, ook in de bios maakte hij indruk met zijn duistere sprookjes Labyrinth en The Dark Crystal. Van die laatste heeft Netflix nu een serie gemaakt en dat ziet er echt belachelijk vet uit. Voor volwassenen een flinke dosis jeugdsentiment en voor tienjarigen een verhaal om van te smullen.

  Trailer  Heder

  Heder A.K.A. Honour (Viaplay, 30 augustus)

  Na The Bridge en The Same Sky is Sofia 'Saga' Helin terug op de buis en dat lijkt mij iets om blij van te worden. In de tevens door haar bedachte serie Heder strijden vier standvastige advocates tegen het vijandige patriarchaat. Girl powerrrrrr! De vraag is nu alleen een beetje hoe goed julie Zweeds is, want een Engelse trailer is er nog niet.

  Trailer
  Carnival Row Poster

  Carnival Row (Amazon, 30 augustus)

  Liefhebbers van Lord Of The Rings, Harry Potter en Fantastic Beasts opgelet, Amazon duikt in augustus in de wereld van de fantasie. Feeeën, centaurs en andere sprookjesachtige figuren, ze zitten allemaal in Carnival Row. En die marmeren kaaklijn van Orlando Bloom is er ook bij! Hoe leuk is dat?!

  Trailer

  En terug van weggeweest...

   2 augustus: Dear White People Netflix (seizoen 3)

   4 augustus: Preacher AMC (seizoen 4)

   9 augustus: Glow Netflix (seizoen 3)
                           Cable Girls Netflix (seizoen 4)

  11 augustus: Succession HBO (seizoen 2)

  12 augustus: The Terror AMC (seizoen 2)
                            Lodge 49 AMC (seizoen 2)

  15 augustus: Sacred Games Netflix (seizoen 2)

  16 augustus: Mindhunter Netflix (seizoen 2)

  23 augustus: Below The Surface NPO Start Plus (seizoen 2)

  25 augustus: Power Starz (seizoen 6)
                            The Affair Showtime (seizoen 5)
                            Ballers HBO (seizoen 5)

  30 augustus: Vera NPO Start Plus (seizoen 9)

  31 augustus: Victoria NPO2 en NPO Start Plus (seizoen 3)

  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Dit is de nieuwe streamingdienst Quibi.

  Achtste en laatste seizoen Homeland exclusief op NPO3.

  • Serie
  • Homeland

  Maltese: Il Romanzo el Commissario: Italiaanse maffiadrama op NPO Plus

  • Serie
  • Maltese: Il Romanzo Del Commissario
  • 8/10

  Nieuwe Series In April

  • Serie
  • Toplijst