• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe series in augustus

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Nieuwe maand, nieuwe series. De mussen vallen dood van het dak, dus binnen blijven met een doos raketjes en wat goeie series is het devies.


  Heb jij de afgelopen weken buiten doorgebracht of lag je de hele maand juli stilletjes snikkend in een badkuip vol ijsblokjes. Nooit gedacht dat ik dit ooit hardop zou zeggen, maar het was bij vlagen gewoon te warm om naar buiten te gaan. Toch? Of stel ik me nou weer aan? Ook in augustus houdt het inferno nog hardnekkig stand, dus hierbij een lijstje met series om de binnenblijvers een beetje bezig te houden.

  5b50abf1deb7b

  Random Acts Of Flyness (HBO, 4 augustus)

  Experimentele televisie zoals alleen HBO die kan maken. Kijk jij maar eens naar deze trailer en probeer mij dan maar te vertellen wat je gezien hebt. Maker Terence Nance noemt zijn creatie: "fluid, mind-melting stream-of-conscious response to the contemporary American mediascape". Okaaaaaay. Helemaal prima Terence. Wat jij wil.

  Trailer
  Lodge 49

  Lodge 49 (AMC, 6 augustus)

  Het is de laatste tijd wat stilletjes rondom AMC. De thuishaven van knallers als Mad Men, Breaking Bad en Hell On Wheels heeft al een tijdje geen échte moetkijker meer opgeleverd. De vraag is of Lodge 49 daar verandering in gaat brengen. Het verhaal van een ex-surfer die zich na de dood van zijn vader aansluit bij een soort studentenvereniging voor kerels, spreekt namelijk niet meteen tot de verbeelding. Misschien moeten we de lat gewoon heel erg laag leggen, dan kan het alleen maar meevallen.

  Trailer  344219-1

  Carter (WGN, 7 augustus)

  Iets met een uitgebluste acteur die zijn acting skills gaat inzetten om misdaden op te lossen. Besef dat iemand dit idee dus gepitcht heeft bij WGN en dat toen iedereen aan de directietafel instemmend zat te knikken van: "Hmmmmm, interessant. Dit lijkt ons wel wat." De vraag naar nieuwe series is blijkbaar zo groot dat dit soort vergezochte plotjes het ook redden tot serie.

  Trailer
  All about the Washingtons

  All About The Washingtons (Netflix, 10 augustus)

  Netflix en komedies zijn wat mij betreft niet de meest gelukkige combinatie. Duistere drama's kun je prima aan de Amerikaanse streamingdienst overlaten, maar het wordt wat problematisch zodra er een lach losgepeuterd moet worden. The Ranch, Unbreakable Kimmy Schmidt, Friends From College, het houdt allemaal niet over. Ook All About The Washingtons lijkt op het eerste gezicht niet de uitzondering die de regel gaat bevestigen. Als je een lachband nodig hebt om aan te geven wanneer er een grap gemaakt wordt, dan heb je op voorhand eigenlijk al verloren. Ook pijnlijk om te zien dat een hiphop-legende als Rev Run nu op dit niveau acteert. Toch een beetje de Rafael van der Vaart van het hiphop-gilde zo. Jammer.

  Trailer  346572-1

  Bulletproof (NPO Start, 10 augustus)

  Bulletproof is een ode aan een filmgenre dat in de jaren '80 en '90 mateloos populair was, de buddy cop-film. In films als 48 Hours, Lethal Weapon en Rush Hour moesten twee bevriende politieagenten zich door een kettingbotsing aan ontploffingen een weg banen richting de bad guys. Nu, dertig jaar later, is het aan Bishop en Pike om de straten schoon te houden. Afgaand op de chemie tussen de twee en de manier waarop hun personages zijn vormgegeven, heeft Bulletproof nog het meeste weg van een Britste versie van Bad Boys. Je weet wel, die met Will Smith en Martin Lawrence. Moest je daar om grinniken, dan zou dit er zomaar één voor jou kunnen zijn.

  Trailer


  Insatiable

  Insatiable (Netflix, 10 augustus)

  Patty is niet de dunste van haar middelbare school en dat is blijkbaar genoeg reden om haar het leven zuur te maken. Stukje fat shaming naar de mensen toe. Klootzakken. Als ze na het breken van haar kaak de hele zomervakantie niet kan eten, komt ze als een soort badpakmodel terug op het schoolplein. Opeens wil iedereen iets van haar, maar Patty is niet vergeten welke bloedzuigers haar eerder het licht in de ogen niet gunde. Patty gaat op oorlogspad en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Dit is er één die meiden tijdens een pyjamaparty kijken. Althans, zo zie ik dat altijd voor me. Slobber trainingsbroeken aan, Ben & Jerry's uit de koelkast, roddelen over jongens met het geluid van één of andere chick flick als ruis op de achtergrond. Insatiable is die chick flick. Denk ik.

  Trailer


  Disenchantment

  Disenchantment (Netflix, 17 augustus)

  Als Matt Groening - de geestelijk vader van The Simpsons - een nieuwe serie maakt, dan ga je die checken. Al is het maar om na een paar afleveringen toch teleurgesteld af te haken. Niet dat ik dat zie gebeuren, want de trailer is veelbelovend. Dit keer geen absurde gezinsperikelen, maar een verhaal over een permanent beschonken prinses die ,geflankeerd door een elf en een mini versie van de duivel, door een middeleeuws landschap trekt. Is weer eens wat anders.

  Trailer  5b4462b560e9f

  Ghoul (Netflix, 24 augustus)

  Na Sacred Games komt Netflix nu voor de tweede keer in korte tijd met een Original van Indiase bodem. Logisch, want de afzetmarkt voor Hindi films en series is gigantisch. Ghoul is niet voor kijkers met een zwakke maag, want er gebeuren nogal freaky dingen wanneer een mysterieuze gevangene aan de haal gaat met zijn militaire bewakers. Ghoul zou eigenlijk met een nachtlampje moeten komen, want na het zien van deze doe je waarschijnlijk geen oog meer dicht.

  Trailer  The Innocents

  The Innocents (Netflix, 24 augustus)

  In het oerwoud van nieuwe Netflix-series is The Innocents er volgens mij één om extra in de gaten te houden. Het heeft die vervreemdende vibe die ook in series als Dark en The OA zat en daar gingen we toch best lekker op met z'n allen? Ik wel in ieder geval. Iets met weggelopen tieners, shapeshiften en lekkere Britse accenten. Kom maar door met deze, ik zit er klaar voor.

  Trailer
  Schermafbeelding 2018-07-31 om 08.12.19

  Ik Weet Wie Je Bent (NPO3, 26 augustus)

  Omdat niet iedereen Spaans heeft gehad op school is de KRO-NCRV aan de haal gegaan met de bloedstollende Spaanse thriller Sé Quién Eres. Dat is goed nieuws, want I Know Who You Are - zoals de Engelsen hem op de BBC noemden - is één van de spannendere dingen die ik afgelopen jaar zag. Topadvocaat Daniel Elias - gespeeld door Daan Schuurmans - wordt verdacht van de verdwijning van zijn nichtje. Nadat hij zijn auto total loss heeft gereden, wordt haar bloed in zijn kofferbak aangetroffen. Elias verhoren blijkt nog een lastige klus, want door het ongeluk is hij zijn geheugen verloren. Of doet hij maar alsof?

  Sneak peek


  One Dollar

  One Dollar (CBS, 30 augustus)

  One Dollar volgt een dollarbiljet dat van hand tot hand gaat tussen een groep mensen die allen betrokken zijn bij een gruwelijke moord. Dit is de samenvatting waar we het voor nu even mee moeten doen. CBS doet daarmee een beroep op onze fantasie, want een trailer is er nog niet. De poster ziet er in ieder geval wel vet uit. Laten we hopen dat dit een voorbode is.

  Jack Ryan

  Jack Ryan (Amazon, 31 augustus)

  Voor de verandering maar weer eens een serie over de terroristische dreigingen in het Midden-Oosten, want daar hadden we er nog niet genoeg van. Verwacht dus veel mannen met baarden die met een zwaar accent Engels praten, stoffige straten in één of ander afgelegen stadje en een Amerikaan die de meubelen komt redden. De originaliteitsprijs zal Jack Ryan niet in de wacht slepen, maar misschien is het verhaal leuk genoeg voor een druilerige zondag.

  Trailer
  The Lawyer

  Advokaten A.K.A. The Lawyer (NPO Start, 31 augustus)

  Goed nieuws! Na The Bridge en Marcella heeft Hans Rosenfeldt zich opnieuw met een serie lopen bemoeien. De Scandinavische Paul Verhoeven komt deze keer met een zoon en een dochter die de moord op hun ouders proberen op te lossen. Het werd wel weer eens tijd voor een lekkere smuller van onze noorderburen en we worden door Rosenfeldt op onze wenken bediend.

  Trailer
  Ook een aantal van je lievelingsseries komen in augustus terug van een welverdiende vakantie.

   1 augustus: The Sinner USA Network (seizoen 2)

   3 augustus: Animals HBO (seizoen 3)

   6 augustus: Better Caul Saul AMC (seizoen 4)

   7 augustus: Wrecked TBS (seizoen 3)

  12 augustus: Get Shorty Epix (seizoen 2)
                           Ballers HBO (seizoen 4)
                           Insecure HBO (seizoen 3)

  22 augustus: Mr Mercedes Audience (seizoen 2)

  29 augustus: Greenleaf OWN (seizoen 3)

  31 augustus: Ozark Netflix (seizoen 2)
  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Mythic Quest: een soort The Big Bang Theory meets The Office

  • Serie
  • Mythic Quest: Raven's Banquet
  • 7½/10

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10