• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe Series In April

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Serieland is definitief ontwaakt uit haar winterslaap en dat zullen we weten ook. De keuze tussen dat voorjaarsterrasje en binnen onafgebroken nieuwe series bingen was nog nooit zo lastig.


  The Twilight ZoneThe Twilight Zone (1 april, CBS)

  The Twilight Zone is de moeder aller bovennatuurlijke series. Een klassieker in de puurste vorm. De eerste hoofdstukken werden geschreven in 1959, in 1985 en 2002 volgden er meer en nu - in 2019 - ligt er een vers pak mind bending verhalen op de plank. Verhalen die worden verteld door niemand minder dan Jordan "Us" Peele. Ben jij wel in voor wat freaky shit, dan is dit de serie voor jou.

  Trailer
  In The Dark

  In The Dark (4 april, The CW)

  Murphy is blind. En nogal asociaal. Onaangepaste figuren, altijd lekker. Murphy heeft schijt aan de wereld. Er zijn eigenlijk maar twee dingen belangrijk in haar leven: haar hond Pretzel en haar drugsdealende vriend Tyson. Die laatste wordt dood aangetroffen, maar de politie lijkt niet al te happig om de onderste steen boven te krijgen. Murphy besluit het heft dan maar zelf in handen te nemen en gaat op onderzoek uit. Op basis van de poster zou je deze waarschijnlijk direct terzijde schuiven, maar check ook even de trailer. Misschien verander je van gedachte.

  Trailer  Our Planet

  Our Planet (5 april, Netflix)

  Drie keer raden waar deze over gaat. Als slow motion beelden van een jagend luipaard worden gecombineerd met de stem van Sir David Attenborough, dan kijk je dat. Dat zijn nou eenmaal de regels. Is er - los van Morgan Freeman - een prettigere stem om langzaam bij weg te dommelen, dan die van mister wildlife himself? Ik dacht het niet.

  Trailer
  Warrior

  Warrior (5 april, Cinemax)

  De maker van Banshee die aan de haal gaan met een idee van Bruce Lee... Ik weet het niet hoor, maar volgens mij moeten we hier allemaal behoorlijk enthousiast van worden. Tuurlijk, de trailer ziet eruit als een slechte Jackie Chan film, MAAR DAT IS PRECIES WAT DIT MOET ZIJN! Slecht is soms ook heel lekker en volgens mij is Warrior daar het schoolvoorbeeld van. Hoop ik.

  Trailer
  Quicksand

  Quicksand (5 april, Netflix)

  Laat je door de titel van deze nieuwe Netflix Original niet van de wijs brengen, dit is er één uit Scandinavië. Je weet wel, die groep landen ten noorden van Nederland, waar ze wel weten hoe je een lekkere serie in elkaar knutselt. Één van de schrijvers van The Bridge - Camilla Ahlgren - heeft het scenario voor haar rekening genomen, maar dat is natuurlijk geen garantie voor succes. Uiteraard gaan er in Quicksand weer mensen dood, want dat is blijkbaar waar ze in Denemarken en Zweden lekker op gaan. Verwacht dus het nodige drama en - al dan niet sociaal gehandicapte - detectives die aan de bak moeten.

  Trailer  Morten

  Morten (7 april, NPO3/AVROTROS)

  Morten is een politieke thriller over verraad, macht en verleiding. Het vertelt het verhaal van Morten Mathijsen, een ambitieuze politicus die graag zijn intrek wil nemen in het torentje. De talenten heeft hij, maar lukt het ook om al die lijken in de kast te houden? Als jij de vingers likte bij Borgen en House Of Cards, dan zou ik 7 april maar omcirkelen in je agenda. Of even even een Start Plus accountje aanmaken, waar daar kun je het hele eerste seizoen in één keer weg timmeren.

  Trailer
  The Code

  The Code (9 april, CBS)

  Iets met legeradvocaten die hun brothers in arms verdedigen als de situatie daarom vraagt. Ik zou willen zeggen dat deze mogelijk in de categorie 'guilty pleasure' valt, maar dan zou ik liegen. Ook in 2019 moeten er series gecancelled worden en The Code lijkt me daar een prima kandidaat voor.

  Trailer

  Fosse:Verdon

  Fosse/Verdon (9 april, FX)

  Hij was een filmmaker en één van de meest invloedrijke choreografen uit de theaterwereld en zij was de beste Broadway-danseres aller tijden. Samen veranderden ze het gezicht van de Amerikaanse entertainment voorgoed. FX maakt eigenlijk alleen maar goede series - denk maar aan American Crime Story, Atlanta en Fargo - dus waarom zou dat voor Fosse/Verdon anders zijn? Precies. Gewoon bovenaan je kijklijstje zetten deze.

  Trailer  Black Summer

  Black Summer (11 april, Netflix)

  Je zou kunnen zeggen dat die laatste, geestdodende seizoenen van The Walking Dead onze zombiehonger wel een beetje de nek om hebben gedraaid, maar misschien biedt het ook wel kansen. Misschien is er nu opeens ruimte voor een goeie serie die níét verzuipt in compleet oninteressante karakters, melige liefdesplotjes en weinig schrikbarende zombies. Misschien komt Black Summer als geroepen. De prequel van Z Nation oogt in ieder geval fris en ook de wandelende doden lijken er zin in te hebben. Nu maar hopen dat het geen Fear The Walking Dead blijkt te zijn. Die prequel was zo mogelijk nog slechter dan haar grote broertje.

  Trailer


  Special

  Special (12 april, Netflix)

  Netflix heeft met series als Atypical, Orange Is The New Black, Sense8 en Glow bewezen dat ze diversiteit heel erg serieus nemen en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen. Ook Special past in dat hokje al is het natuurlijk vooral aandoenlijke komedie over een jongen die zich niet uit het veld laat slaan door zijn hersenaandoening. Ik sluit niet uit dat lachen en janken hand in hand gaan bij deze nieuwe Netflix Original en After Life heeft al bewezen dat dat een prima combinatie is.

  Trailer  America to me

  America To Me (12 april, NPO Start Plus)

  Wat zijn je angsten? Wat zijn je onzekerheden? Wat zijn je dromen en heb je alle middelen tot je beschikking om die te verwezenlijken? Zomaar wat vragen die in de tiendelige docu America To Me aan bod komen. Twaalf leerlingen van een middelbare school in Oak Park, Illinois worden een jaarlang gevolgd en laten zien dat er achter ieder mens een verhaal schuilgaat. Dat is op zichzelf natuurlijk geen nieuw gegeven, maar altijd goed om weer even te beseffen.

  Trailer  Huge in FranceHUGE in France (12 april, Netflix)

  De bekende Franse komiek Gad Elmaleh verhuist naar L.A. om dichter bij zijn zoon te zijn en moet leren omgaan met het feit dat hij in Amerika een complete nobody is. Een lesje in nederigheid, zeg maar. Kunnen die Fransen wel gebruiken. Grapje natuurlijk! Of toch niet?

  Trailer

  No Good Nick

  No Good Nick (15 april, Netflix)

  Een ietwat suf doorzonwoninggezin denkt karmapunten te scoren door een pleegkind in huis te nemen, maar al snel blijkt dat het nieuwste lid van de familie er een verborgen agenda op na houdt. Iets zegt mij dat dit niet de eerste serie is die ik in april ga checken, maar wie weet blijkt het de verrassing van de maand te zijn. Ik denk het niet, maar je weet het natuurlijk nooit. Al heb ik in dit geval wel een vermoeden. Ik kan er uiteraard naast zitten. Al lijkt die kans mij in dit specifieke geval erg klein. Maar toch.

  Nog geen trailer van  Bless This Mess

  Bless This Mess (16 april, ABC)

  Een soort Ik Vertrek, maar dan verpakt als komedie. Newlyweds, Rio en Mike, verruilen New York voor Nebraska om daar te gaan boeren. Okay, het is misschien niet zo spannend als een naïef stel uit Capelle aan den IJssel dat in Bonaire een midgetgolfbaan wil beginnen, maar van komedies van ABC moet je ook niet al teveel verwachten. Al zijn Modern Family en Black-ish natuurlijk niet verkeerd. Hopen dat Bless This Mess een beetje in die categorie valt.

  Trailer  Jagarna The Hunters

  Jägarna A.K.A. The Hunters (19 april, NPO Start Plus)

  Als je al die Deense en Zweedse series moet geloven, wordt Scandinavië permanent geteisterd door de meest bizarre misdaden. Dikke prima natuurlijk, want dat levert ons weer lekkere series op. Kijk maar naar Jägarna. Een oud-rechercheur besluit een mijnbouwer te helpen die wordt geterroriseerd door overijverige milieudemonstranten. Echter, voordat hij het weet zit hij tot z'n nek in de ellende. Zo hebben we het 't liefst!

  Trailer
  Ramy (19 april, Hulu)

  Hoe geef je als jonge Moslim je geloof vorm in 'n Westerse samenleving vol argwaan en uitdagingen? Stand-upcomedian Ramy Youssef gaat op onderzoek uit in zijn nieuwe comedy "Ramy'. Bij het zien van de trailer stikte ik al in m'n cornflakes van het lachen. Dat lijkt mij een goed teken.

  Trailer

  Gentleman Jack (22 april, BBC1/HBO)

  Niks mis met een lekker kostuumdrama. Helemaal als dat kostuumdrama ook nog eens berust op waargebeurde feiten. Gentleman Jack vertelt namelijk het verhaal van de avonturier, landeigenaar en zakenvrouw Anne Lister. Een eigengereide dame die dwars door het conservatieve Engeland van 1830 denderde en deed waar ze zelf zin in had. De Rihanna van begin negentiende eeuw, zeg maar. Ook is deze van de BBC en HBO en die kunnen wel wat. Vind ik dan.

  Trailer
  Bonding

  Bonding (24 april, Netflix)

  Dit zou qua awkwardness zomaar de nieuwe Sex Education of The End Of The F***ing World kunnen zijn. Rivella Light verpakt als serie: een beetje vreemd, maar wel lekker. Twee oude schoolvrienden kruisen elkaars pad en dat leidt tot een niet alledaagse samenwerking. Tiff verdient inmiddels haar knaken als dominatrix en vraagt Pete om haar assistent te worden. Disclaimer: niet kijken als je allergisch bent voor latex.

  Trailer
  Chambers

  Chambers (26 april, Netflix)

  Vorig jaar joeg Netflix velen van ons de stuipen op het lijf met The Haunting Of Hill House en dit jaar proberen ze dat met Chambers. Horror blijft een lastig genre, maar als het ze één keer is gelukt, waarom dan niet nog een keer? Aan het acteerwerk gaat het hoogstwaarschijnlijk niet liggen, want de streamingdienst heeft niemand minder dan Uma Thurman weten te strikken. Zij speelt een moeder wiens dochter op jonge leeftijd komt te overlijden. Haar hart wordt getransplanteerd, maar dit heeft nogal freaky uitwerkingen op het gedrag van de ontvanger.

  Trailer nog niet beschikbaar  The Red Line

  The Red Line (28 april, CBS)

  Een zwarte arts wordt bij een nachtwinkel neergeschoten, omdat een agent hem aanziet voor een overvaller. In The Red Line zien we welke gevolgen dit heeft voor alle betrokkenen. Ava DuVernay bemoeide zich met deze serie en zij heeft onder andere met Selma en Queen Sugar al bewezen dat ze mooie dingen kan maken. Eentje om in de gaten te houden dus.

  Trailer

  En terug van weggeweest...

   1 april: De Slet Van VWO6 NPO3 (seizoen 3)

   2 april: The Last O.G. TBS (seizoen 2)

   3 april: Brockmire IFC (seizoen 3)

   4 april: Marvel's Cloak & Dagger Freeform (seizoen 2)

   5 april: The Chilling Advantures Of Sabrina Netflix (seizoen 2)
                  The Tick Amazon (seizoen 2)

   7 april: Killing Eve BBC America (seizoen 2)
                 The Chi Showtime (seizoen 2)

  12 april: Cold Feet NPO3/NPO Start Plus (seizoen 8)

  14 april: Game Of Thrones HBO (seizoen 8)

  19 april: Bosch Amazon (seizoen 5)
                  Samantha Netflix (seizoen 2)

  20 april: Those Who Kill NPO2/NPO Start Plus (seizoen 2)

  21 april: Klikbeet NPO3/NTR (seizoen 3)

  24 april: Cobra Kai YouTube Premium (seizoen 2)

  26 april: The Protector Netflix (seizoen 2)

  27 april: The Son AMC (seizoen 2)

  28 april: Deep State Epix (seizoen 2)

  30 april: The 100 The CW (seizoen 6)


  Heel veel kijkplezier!  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10

  The Last Dance: de beste sportdocumentaire ooit

  • Serie
  • The Last Dance
  • 9/10