• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Na vier weken lang teruggeblikt te hebben op het afgelopen jaar richt Popcorntijd in de laatste editie van 2017 de blik vooruit, op filmjaar 2018.

  Daarin staat weer veel moois en veelbelovends te wachten voor de filmliefhebbers. Hierbij een dozijn tips – en dat is dan alleen nog maar voor de eerste helft van 2018.

  Billy 
  Cabaretier en acteur Theo Maassen maakte al eerder een tv-film, De Onterechte Kampioen (2003), maar met Billy maakt hij ook zijn debuut als speelfilmregisseur. Billy is naam van de populaire pop van buikspreker Gerard de Groot (Bruno vanden Broecke). Maar tussen Billy en Gerard botert het niet en het komt tot een clash wanneer Billy en Gerard op twee totaal verschillende vrouwen verliefd worden. Dankzij Theo en Billy begint het jaar hopelijk met een schaterlach. (release: 4 januari) 

  You Were Never Really Here
  Wie het jaar liever met duister drama begint kan beter naar You Were Never Really Here, dat al werd omschreven als ‘Taxi Driver meets Drive’. Een juiste typering, want Joaquin Phoenix speelt een loner (zie: Taxi Driver) die tegen betaling korte metten maakt met misdadigers, bij voorkeur met gebruik van een hamer (zie: Drive). De film, van de maker van We Need To Talk About Kevin, komt zelf trouwens ook aan als een mokerslag. (4 januari)

  All the Money in the World 
  Het leek een onmogelijke klus om Kevin Spacey na de onthullingen over seksueel misbruik uit het ontvoeringsdrama All the Money in the World te knippen én zijn rol als Paul Getty binnen een maand te vervangen door Christopher Plummer. Maar regisseur Ridley Scott kreeg het kunststukje overtuigend voor elkaar en Plummer hield zelfs een Golden Globe-nominatie aan zijn invalbeurt over. Michelle Williams steelt echter de show als de moeder van de ontvoerde Paul Getty III, de kleinzoon van de rijkste man ter wereld. Leuk om te vergelijken: hier is de oude trailer, mét Spacey. (11 januari)

  The Post
  Ongetwijfeld Oscarmateriaal: een waar gebeurd drama van Steven Spielberg met Tom Hanks én Meryl Streep in de hoofdrollen. Streep is de nieuwe baas van de Washington Post op het moment dat The Pentagon Papers uitlekken, de Wikileaks van de jaren zeventig. Durft The Washington Post deze overheidsgeheimen te publiceren, met het risico dat de krant wordt opgedoekt en de hele redactie wordt gearresteerd? Speelt bijna een halve eeuw terug, maar is in deze tijden van ‘fake news’ uitermate actueel. (1 februari)

  The Shape of Water 
  Het nieuwe sprookje van Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth) won al de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië en is genomineerd voor zeven Golden Globes. Sally Hawkins speelt een dove schoonmaakster die met collega Octavia Spencer werkt bij een top secret overheidsproject in het Amerika van de jaren zestig, hartje Koude Oorlog dus. In dat lab huist een watermonster waar de dove schoonmaakster het prima mee kan vinden. Maar de Amerikanen willen het waterige gedrocht inzetten als geheim wapen tegen de Russen. (15 februari)

  Annihilation 
  SF-film van Alex Garland, die eerder het fascinerende Ex Machina maakte. Nathalie Portman en Jennifer Jason Leigh maken deel uit van een geheel uit vrouwen bestaande groep wetenschappers die een missie uitvoeren in een gebied dat door een milieuramp onbewoonbaar is geworden. Of zijn daar soms buitenaardse wezens geland? De intrigerende trailer ziet eruit als The Arrival meets Avatar.  (22 februari)

  Phantom Thread 
  Een nieuwe film van Paul Thomas Anderson (Magnolia, The Master) is altijd een belevenis, zeker wanneer Daniel Day–Lewis de hoofdrol speelt, zoals in There Will be Blood (2007).Toen schitterde hij als waanzinnige olieboer: “Drainage! I drink your milkshake!” https://www.youtube.com/watch?v=dOEYT0wZFNg In Phantom Thread gaat de acteur fijnzinniger te werk als een kleermaker die in het Londen van de jaren vijftig de upper class kleedt en zijn muze vindt in een serveerster (Vicky Krieps). (1 maart)

  Avengers: Infinity War Part 1
  De summer blockbuster periode wordt eind april afgetrapt met deel 1 van het Marvel-spektakel waarin The Avengers en The Guardians of the Galaxy zij aan zij gaan strijden tegen superschurk Thanos. Dat belooft een overbevolkte actiefilm te worden waarin de superhelden ook elkaar bestrijden voor de meeste screen time en de beste oneliners. Hopelijk valt er tussen de ontploffingen ook veel te lachen. (25 april)

  Deadpool 2
  Het wordt in elk geval zeker schaterlachen bij Deadpool 2, met Popcorntijds favoriete vuilbekkende superheld, gespeeld door Ryan Reynolds. De teaser, waarin Deadpool als Bob Ross aan het schilderen slaat, was in elk geval hilarisch. (31 mei)

  Jurassic World: Fallen Kingdom 
  In juni is het weer dino-tijd met het vervolg op Jurassic World (2015). Dit keer wordt het eiland Isla Nublar bedreigd door een vulkaanuitbarsting en moeten de dinosauriërs in veiligheid worden gebracht, voordat ze wéér uitsterven. Dus roept ex-parkmanager Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) opnieuw de hulp in van dino-trainer Owen Grady (Chris Pratt), de Freek Vonk van Jurassic World. Maar de dino’s laten zich uiteraard niet zo willig evacueren. (7 juni)

  Ocean's 8 
  George Clooney’s Danny Ocean blijkt een zus te hebben: Debbie Ocean, gespeeld door Sandra Bullock. Zij leidt een crimineel team van in totaal acht vrouwen (o.a. Cate Blanchett, Rihanna) die van plan zijn tijdens een gala een peperduur collier weg te grissen van de hals van een beroemde actrice (Anne Hathaway). En daar hebben ze geen mannen bij nodig. (21 juni) 

  Redbad 
  Met Michiel de Ruyter bewees Roel Reiné dat er ook in Nederland historische spektakelfilms te maken waren én dat er ook nog een groot publiek voor was. Met Redbad gaat René nog verder terug in de vaderlandse geschiedenis, en wel naar de achtste eeuw toen, de Friezen tegen de Franken vochten. Redbad wordt gespeeld door Gijs Naber en verder zijn er rollen voor Teun Kuilboer, Derek de Lint, Lisa Smit en vele anderen. Wordt dit het Nederlandse antwoord op Game of Thrones? (28 juni)