• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe bioscoopfilms in februari

  • Popcorntijd
  • Film
  • Toplijst film

  De maand van de liefde, de maand van de Oscars én de maand van heel veel vette nieuwe films! Check hier wat je in februari allemaal kunt zien in de bios.

  Filmliefhebbers en date-inspiratie-zoekende-Tinderaars opgelet: er is in de maand februari heel veel leuks te zien in de bioscopen en filmtheaters. Hier een greep uit het voor ieder wat wils aanbod.

  6 februari: The Lego Movie 2

  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ging als kind echt heel goed op die Deense bouwblokjes. En de eerste Lego Movie was awesome! Deeltje een bracht in 2014 ruim een half miljard dollars op, waardoor het verschijnen van een vervolg niemand zal verrassen. En dus kunnen we vanaf 6 februari genieten van een nieuw hilarisch animatieavontuur. Mét de stemmen van onder andere Chris Pratt en Elizabeth Banks. Oh enne, de Lego-films zijn geschikt voor zowel jong als oud. Je hoeft dus niet je kleine broertje of zusje als excuus te gebruiken als je met je volwassen vrienden wilt gaan. TRAILER

  7 februari: At Eternity’s Gate

  Zagen we vorig jaar nog het tragische leven van Vincent van Gogh in geschilderde vorm; nu is er een live action-film over de wereldberoemde schilder met een Oscargenomineerde hoofdrol voor filmheld Willem Dafoe. De acteur ontving voor deze rol overigens ook al een prijs tijdens het prestigieuze filmfestival van Venetië. Voor mij al reden genoeg om At Eternity’s Gate te willen zien. Regisseur Julian Schnabel (The Diving Bell and the Butterfly) volgt Van Gogh vanaf het moment dat hij in 1886 verhuist en Paul Gauguin leert kennen. We weten inmiddels dat dit het begin is van een hoop ellende (lees: dat oor), maar ik ben wel benieuwd hoe Schnabel en Dafoe ‘Ven Go’ tot leven brengen. TRAILER

  14 februari: Alita: Battle Angel

  James ‘Avatar’ Cameron en Robert ‘Sin City’ Rodriguez bundelen hun krachten voor een 3D-spektakel: YASS! Check de visueel verbluffende trailer en je snapt m’n enthousiasme (tenzij je Avatar en Sin City compleet ruk vond. Dan haak je nu ongetwijfeld af). Voor de overblijvers: in Alita: Battle Angel probeert een jonge cyborg met geheugenverlies erachter te komen waar ze vandaan komt. In de tussentijd neemt ze het ook nog even op tegen de onrechtvaardigheden van haar dystopische wereld. Hemeltje. Gelukkig krijgt ze daarbij hulp van vriend Hugo (cutie Keean Johnson). Leuk detail: Tom Holkenborg, aka Neerlands trots Junkie XL componeerde de muziek.
  TRAILER
  14 februari: If Beale Street Could Talk

  Je Valentijnsdate imponeren met een mooi liefdesverhaal? Neem hem/haar dan mee naar het prachtige drama If Beale Street Could Talk. Voor de langverwachte verfilming van James Baldwins bestseller zette Barry Jenkins (Moonlight) zijn regisseurspet op. Dit tragische verhaal draait om love birds Tish en Fonny in het begin van de jaren zeventig. Juist op het moment dat ze aan hun leven samen kunnen beginnen, belandt Fonny na een valse beschuldiging van verkrachting in de gevangenis. Tot overmaat van ramp blijkt Tish blijkt ook nog eens in verwachting te zijn van hun kindje. Of hun liefde alles overwint, verklap ik natuurlijk niet. Maar ik kan je wel alvast vertellen dat Jenkins het meeslepende verhaal intiem en stijlvol in beeld brengt. Literatuur op het witte doek, inclusief een parel van een soundtrack.
  TRAILER


  14 februari: Verliefd op Cuba

  In de categorie guilty pleasures presenteert februari de nieuwste film van romcomkoning Johan Nijenhuis: Verliefd op Cuba. Een zomerse feelgood waarvoor de regisseur weer een blik aan bekende acteurs heeft opengetrokken. Susan Visser bijvoorbeeld, die de rol van de gescheiden en verzuurde Loes speelt. Wanneer ze ontdekt dat haar dochter Maartje (Abbey Hoes) gaat trouwen met een sexy Cubaan (Rolf Sanchez), vliegt ze direct naar het Caribische eiland om daar een stokje voor te steken. No way dat die mooi boy via haar dochter een verblijfsvergunning fixt! Maar eenmaal op het eiland blijkt de situatie anders dan gedacht. En als Loes zelf een lekkere kerel tegen het lijf loopt (een ruige Jan Kooijman) is de exotische liefdesfissa compleet. Een heerlijk cliché voor de koude februarimaand.
  TRAILER


  21 februari: Can You Ever Forgive Me?

  Deze tragikomische film van Marielle Heller sleept dit awardseizoen vele nominaties en prijzen in de wacht. En terecht! Komiek Melissa McCarthy speelt samen met Richard E. Grant de sterren van de hemel in deze fascinerende biopic over de schrijfster Lee Israel. Zij was in de jaren zeventig/tachtig succesvol met het schrijven van biografieën. Maar eenmaal blut en aan lagerwal geraakt besluit ze brieven van overleden celebs te vervalsen. Daar kan Israel een tijdje de huur (en drank, veel drank) van betalen, totdat de kopers ontdekken dat de brieven nep zijn. Whoops! De chemie tussen McCarthy en Grant (die Israels loyale bff Jack speelt) is verbluffend. De film zit daarnaast vol rake lessen en geweldige oneliners over onvervulde dromen en alternatieve levensroutes. En de sfeervolle wijze waarop Heller het New York van de jaren negentig neerzet: love it.
  TRAILER

  21 februari: Eighth Grade

  ‘Geniet ervan, het is de mooiste periode uit je leven’, aldus alle ouders die vergeten hoe ontzettend kut de middelbare school kan zijn. De Amerikaanse komediant Bo Burnham draait daar in z’n fantastische filmdebuut Eighth Grade niet omheen. Op pijnlijke, rake, herkenbare, tragische en hilarische wijze volgen we het brugklasleven van de 13-jarige Kayla . Lekker spontaan en uitgesproken wanneer ze vlogt en selfies maakt, maar op school een stille nobody . Kayla wil niets liever dan incrowd worden, maar hoe doe je dat zonder jezelf te verloochenen? De jonge actrice Elsie Fisher zet de tiener briljant en supernaturel neer: een genot om naar te kijken, ondanks de vele ongemakkelijke momenten. Oh en de soundtrack (variërend van EDM tot Enya) zal je ook lusten.
  TRAILER  21 februari: Mid90s

  Jonah Hill gaat lekker! De Superbad-stoner heeft zich de afgelopen jaren naar boven gewerkt in filmland en kan inmiddels rollen in film van Scorsese en Van Sant op zijn cv noteren. En die breidt hij nu uit met z’n regiedebuut Mid90s. Een coming-of-age-verhaal over de 13-jarige Stevie die opgroeit in het L.A. van de jaren negentig. Z’n thuissituatie is verre van ideaal en ook op school gaat het niet zo chill. Maar dan ontmoet hij een groep rebelse skateboarders; het begin van een periode vol levenslessen. Alleen de trailer al is een feest der herkenning voor iedereen die net als ik de jaren negentig bewust meemaakte. En als ik de eerste berichten mag geloven, levert Hill met Mid90s een fijn debuut af. Ben benieuwd!
  TRAILER
  28 februari: Bloody Marie

  Ik zag Bloody Marie op het International Film Festival Rotterdam en was bloody impressed. Vanaf de schitterende openingsscène grijpt hoofdrolspeelster Susanne Wolff je met haar fantastische vertolking van Marie Wankelmut. Deze roekeloze alcoholist (ooit een succesvolle striptekenares) woont op de Amsterdamse wallen en brengt haar dagen ladderzat door tussen de pimps en ho’s. Wanneer ze in een beschonken bui geld jat van haar buurman (een Roemeense pooier, slecht idee) zet dat een reeks gevaarlijke gebeurtenissen in gang. De meeste spanning in Bloody Marie zit hem in de onvoorspelbaarheid van de tragische en donkere personages. En niet alleen Wolff laat hierbij een knap staaltje acteerwerk zien, ook Mark Rietman is angstaanjagend als smerig pooieropperhoofd. Geen feelgood dus, wel een dikke aanrader. En ja, Bloody Marie bevat een paar plottechnische haperingen, maar die staan de algehele kijkervaring gelukkig niet in de weg.  TRAILER


  28 februari: Vice

  Ik kan geen film noemen waarin ik niet genoot van Christian Bale. En ook in Vice is de Britse acteur weer heerlijk op dreef. Nu als de voormalig vieze uuh… vicepresident Dick Cheney. Hij was onder George W. Bush een van de belangrijkste pleitbezorgers van een invasie in Irak (WMD’s, weet je nog?) en zijn macht en invloed reikten ver. Heel ver. Het inspireerde regisseur Adam McKay een film te maken over de manier waarop Cheney aan de macht kwam en zijn schokkende methodes. En dat doet McKay net zoals hij dat in z’n eerdere hit The Big Short deed: met gelikte montages, een portie comic relief, een loopje nemen met de feiten en een A-list cast. Naast Bale schitteren ook Amy Adams, Steve Carell en Sam Rockwell in Vice. Vind je trouwens ook niet dat Bale als Cheney verdomd veel lijkt op Mart Smeets?
  TRAILER

  Popcorntijd dank je aan Noa Johannes

  Cinefille Noa Johannes is zo’n grote filmgeek dat ze inmiddels haar post laat bezorgen bij een aantal filmtheaters. Is ze niet met een XL-bak popcorn of speciaalbiertje in een comfortabele bioscoopstoel te vinden, dan doet ze q&a’s voor onder andere het Nederlands Film Festival en IDFA of schrijft ze voor haar eigen filmblog IheartCinema.nl en De Filmkrant. Haar filmgekte deelt ze vanaf nu ook op NPO3.nl, op NPO Radio1, NPO 3FM en Na Het Nieuws. Hoe leuk is dat?!

  Nieuwste blogs

  Nederland Tegen Racisme: Fruitvale Station op NPO 3 én 10 extra filmtips

  • Film
  • Toplijst film

  Nieuwe films in juli

  • Film
  • Toplijst film

  The King of Staten Island: zo kreeg Pete Davidson eindelijk z’n shit together

  • Film
  • The King of Staten Island
  • 8/10

  Matthias & Maxime: snavelen voor de gein, dertigersdilemma's en groeipijn

  • Film
  • Matthias et Maxime
  • 9/10