• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe films in september

  • Popcorntijd
  • Film
  • Toplijst film

  Langzaam afscheid nemen van de zomer doet pijn, maar niet getreurd: het lekkere filmaanbod van september (Brad Pitt, Antonio Banderas, Penelope Cruz, Jennifer Lopez) houdt je vast goed warm. Hier een paar favoriete nieuwe releases op een rijtje. Cheers!

  De dagen worden (binnenkort) kouder en het is al sneller donker: een goed moment om de terrassen te verruilen voor de bioscoop. Of nog beter: pak een film en klets daarna onder dekentjes gezellig na op een terras. Hoe bedoel je ‘best of both worlds?’;-)

  Monos ps 1 jpg sd-low5 september: Monos

  Apocalypse Now on shrooms’, ‘Lord of the Flies with guerrilla warfare’, ‘een surrealistische trip door de jungle’… ik zag deze kneiter stevige film tijdens het Imagine Film Festival en kan beamen: al deze beschrijvingen kloppen. Het rauwe Monos zal je in ieder opzicht nog lang bijblijven. De film volgt een aantal jonge Colombiaanse soldaten die een Amerikaanse krijgsgevangene (Julianne Nicholson) bewaken. In het bijzijn van hun commandant volgen ze ieder bevel op, maar zodra hij het kamp verlaat, slaat de militaire eenheid om in een tienerspeelplaats dat stijf staat van de hormonen. Leuk leuk allemaal, totdat de koe waar ze voor moeten zorgen per ongeluk dood gaat. En oh, er nadert een strijd met vijanden. En oh, de krijgsgevangene ontsnapt. Shit is vanaf dat moment aan! Monos is schit-te-rend geschoten (door Nederlander Jasper Wolf!), overdondert qua muziek en geluid en het acteerwerk van de (deels onervaren) cast is net zo indrukwekkend. De film is een tikkeltje te lang, maar neemt niet weg dat het een absolute must see is. TRAILER

  Downton-Abbey ps 1 jpg sd-low ©-2018-FOCUS-FEATURES-LLC-ALL-RIGHTS-RESERVED12 september: Downton Abbey

  Oh jolly good! Lord en Lady Grantham, Mary, Violet Crawley, mister Bates… al je favoriete personages uit Downton Abbey zijn in september terug. Eindelijk is daar de verfilming van de gelijknamige hitserie die tot 2015 van de tv-schermen knalde en onder andere is bekroond met drie Golden Globes, vijftien Emmy Awards en vast ook een zooitje Bafta’s. Nu is een verfilming van een populaire serie een tricky gebeuren (denk Sex & the City 2, denk Baywatch, denk Charlie’s Angels). Maar met bedenker Julian Fellowes aan het roer en dezelfde Britse topcast uit de serie heb ik goede hoop. Of een sterk gevalletje wishful thinking. Afijn, laten we er gewoon van uitgaan dat de film net zo ontroert en verblijdt als de serie dat iedere aflevering deed. Waar hij eigenlijk over gaat? In de trailer is te zien dat de familie Crawley en hun ‘staff’ zich voorbereiden op onverwachts bezoek van de koning en koningin van Engeland. Nu al bloody briljant. TRAILER


  Miles-Davis -Birth-of-the-Cool ps 1 jpg sd-low12 september: Miles Davis: Birth of the Cool

  Je luistert vast weleens naar hem, imponeert er je dates mee tijdens romantische etentjes of je ouders hebben nog elpees van de beste man op zolder liggen: Miles Davis, de belangrijkste en meest invloedrijke jazzmuzikant van de twintigste eeuw. Vanaf september draait een documentaire over dit muzikale genie in de bioscopen met nooit eerder vertoond archiefmateriaal en studio-opnamen. En met het turbulente en dramatische leven van deze fascinerende artiest, zal dat vast een boeiende en meeslepende kijkbeleving zijn. Davis was een stijlicoon, geliefd onder girls én guys, was een zwarte man in een diep racistisch Amerika, maar had ook wat verslavingen, nog meer scharrels en hield z’n handjes niet altijd thuis… Regisseur Stanley Nelson belicht z’n leven en z’n carrière en doet dat samen met talking heads als Wayne Shorter, Quincy Jones, Juliette Gréco, Carlos Santana, Marcus Miller en Herbie Hancock. TRAILER


  Ad-Astra ps 1 jpg sd-low ©-2019-Twentieth-Century-Fox-Film-Corporation-All-Rights-Reserved19 september: Ad Astra

  Wordt dit de spannendste sciencefictionthriller van het jaar? De makers doen er in ieder geval niet bescheiden over en beweren dat Ad Astra heel veel meer is dan Interstellar; die knaller van Christopher Nolan waarmee deze nieuwe bioscoopfilm (nog voor z’n release) al vaak mee vergeleken wordt. Hij zal in ieder geval net zo verbluffend geschoten zijn, want niemand minder dan onze enige eigen echte Hoyte van Hoytema deed voor beide films het camerawerk. Kan niet missen;-) De sterrencast belooft ook veel goeds met onder andere Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland en Liv Tyler. En het verhaal? Laten we het erop houden dat Brad Pitt een astronaut speelt die naar het uiterste randje van het zonnestelsel reist om zijn vermiste pa te vinden en een geheim ontdekt die de aard van het menselijke bestaan uitdaagt… Spannond! De trailer krijgt in ieder geval een 10, hopelijk de film ook. TRAILER  Dolor-y-gloria ps 1 jpg sd-low19 september: Dolor y gloria

  Mocht je tijdens een pubquiz de vraag krijgen wie momenteel de grootste Spaanse regisseur is, noem dan Pedro Almodóvar. Punten gegarandeerd. Hij maakte onder andere Volver, Todo sobre mi madre en Hable con ella en imponeerde het afgelopen Cannes Film Festival met zijn nieuwste drama Dolor y gloria. Een soort van autobiografisch drama om precies te zijn, waarin ‘een regisseur op leeftijd genaamd Salvador Mallo’ terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt. Nu ziet Pedro er prima uit, maar ik waardeer z’n keuze om de vertolking van zichzelf over te laten aan Antonio Banderas. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (Penélope Cruz) wordt Mallo gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen. En dat verbeeldt Banderas zo goed, dat hij er de prijs voor Beste Acteur mee won in Cannes. TRAILER
  Nog meer septemberfilms:

  5 september: It Chapter Two - De eerste It remake was een groot succes. En in dit tweede deel schijnt de clown dodelijker te zijn dan ooit tevoren.
  5 september: Nog meer horror? Dan moet je zeker naar de bizarre ghost story In Fabric waarin je een rode jurk volgt die op vage en wrede wijze slachtoffers eist.
  12 september Hustlers - Een waargebeurd verhaal over strippers die na de beurscrash van 2008 besluiten hun Wall Street klanten op te lichten. Met J-Lo als aanvoerder. Nice.
  19 september: Rambo: Last Blood - Ja echt, de 73-jarige Sylvester Stallone is terug als Rambo en helpt een vriendin wiens kleindochter is ontvoerd door een Mexicaans drugskartel.
  19 september: The Last Male on Earth - Van documaker Floor van der Meulen die hoge ogen gooide met haar indringende film In Vrijheid. Nu heeft ze een documentaire over Sudan, de allerlaatste noordelijke witte neushoorn die in 2018 overleed.
  25 september: De Patrick - Absurdistische Vlaamse comedy over Patrick die samen met zijn ouders op een naturistencamping woont. Shit brakes loose wanneer Patrick z’n favoriete hamer kwijtraakt en de queeste naar het gereedschap wordt een zoektocht naar zichzelf. 

  Oh enne vergeet niet dat het de 20e verjaardag van The Matrix is en je deze klassieker daarom in verschillende bioscopen kunt zien.

  Popcorntijd dank je aan Noa Johannes

  Cinefille Noa Johannes is zo’n grote filmgeek dat ze inmiddels haar post laat bezorgen bij een aantal filmtheaters. Is ze niet met een XL-bak popcorn of speciaalbiertje in een comfortabele bioscoopstoel te vinden, dan doet ze q&a’s voor onder andere het Nederlands Film Festival en IDFA of schrijft ze voor haar eigen filmblog IheartCinema.nl en De Filmkrant. Haar filmgekte deelt ze vanaf nu ook op NPO3.nl, op NPO Radio1, NPO 3FM en Na Het Nieuws. Hoe leuk is dat?!

  Nieuwste blogs

  The Old Guard: doodsaaie titel voor een doodsaaie actiefilm

  • Film
  • The Old Guard
  • 4/10

  Magisch nieuws voor alle Harry Potter fans

  Nederland Tegen Racisme: Fruitvale Station op NPO 3 én 10 extra filmtips

  • Film
  • Toplijst film

  Nieuwe films in juli

  • Film
  • Toplijst film