• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe films in mei

  • Popcorntijd
  • Film
  • Toplijst film

  In een zwart gat na Avengers: Endgame? Niet nodig! In mei staan onder andere Aladdin, Detective Pikachu, pareltjes van eigen bodem en nog veeeeeel meer must sees op de bioscoopplanning. Enjoy!

  Dragged-Across-Concrete ps 1 jpg sd-low2 mei: Dragged Across Concrete

  Wreed, racistisch, seksistisch, homofoob… er is nogal wat te doen om de nieuwe actiethriller van regisseur S. Craig Zahler die tijdens het prestigieuze filmfestival van Venetië in première ging. En om de controverse nog groter te maken: een van de hoofdrollen is weggelegd voor de omstreden Hollywoodveteraan Mel Gibson. Hij en Vince Vaughn spelen twee doorgewinterde politiemannen die na een te hardhandige arrestatie geschorst worden. Not amused en platzak besluiten ze na een tip over een geplande bankoverval nu maar eens ‘voor zichzelf op te komen’. Afgaande op de berichten uit de Amerikaanse filmpers ben ik een beetje huiverig, maar ook benieuwd: zou Dragged Across Concrete echt zo erg zijn?
  TRAILER  Pok-mon-Detective-Pikachu-OV- ps 1 jpg sd-low ©-2019-Warner-Bros-Ent-All-Rights-Reserved8 mei: Pokémon Detective Pikachu

  Ik geef meteen toe dat ik amper naar Pokémon heb gekeken; net een generatie te oud geloof ik. Maar een film over deze schattige gele electro-muis met de stem van funny guy Ryan Reynolds? Dat lijkt me erg geestig! De vermakelijke trailer belooft in ieder geval veel goeds. In deze eerste live-action Pokémon-film verdwijnt de geslepen privédetective Harry Goodman op mysterieuze wijze. Zijn zoon Tim (Justice Smith) wil naar hem op zoek en krijgt daarbij hulp van de voormalige partner van zijn vader: detective Pikachu. Een pratende Pika-Pika! De jacht op aanwijzingen leidt Tim en de furry speurder door de straten van Ryme City waar mensen en Pokémon naast elkaar leven. Er zullen dus zeker ook veel andere geliefde Pokémon-karakters voorbij komen.
  TRAILER  Aladdin ps 1 jpg sd-low ©-2019-Disney-Enterprises-Inc-All-Rights-Reserved22 mei: Aladdin

  Na Dumbo is het in mei de tijd voor een tweede grote live-action remake van een Disney-hit: Aladdin! Nu viel de eerste teaser een beetje tegen: Will Smith als de welbekende blauwe Genie… ik voelde hem niet helemaal. Maar de lange trailer ziet er stukken beter uit. En met regisseur Guy Ritchie (Snatch, Sherlock Holmes) aan het roer heb ik goede hoop op een entertainende popcornfilm vol actie, humor en mooie plaatjes. Bovendien heeft de remake ook een belangrijk Nederlands tintje. De rol van Jafar wordt namelijk gespeeld door Marwan Kenzari, hoe tof is dat?! Het is niet de eerste Hollywood-rol voor de Haagse acteur, maar wel z’n grootste. En na de Twitter-berichten over #hotjafar verbaast het me niets als z’n Hollywood-ster hierna nog verder rijst. Go Marwan!
  TRAILER  Rafiki ps 1 jpg sd-low23 mei: Rafiki

  Queer zijn in Kenia: hoe is dat? Niet makkelijk, als je de trailer van de film Rafiki mag geloven. In deze sprankelende Keniaanse coming-of-age-film (die tijdens IFFR in première ging) krijgen de meiden Kena en Ziki hun leven lang één ding te horen: “Brave Keniaanse meisjes worden brave Keniaanse echtgenotes.” Hetero echtgenotes. Maar Kena en Ziki willen plezier, avontuur én ze worden ook nog eens verliefd op elkaar. Houdt hun verliefdheid stand wanneer iedereen over ze heen valt? Regisseur Wanuri Kahiu brengt het verhaal in ‘Afro-bubblegumstijl’ in beeld: check de toffe trailer maar even om te zien wat ze daarmee bedoelt. Het ziet er waanzinnig mooi uit.
  TRAILER
  Take-Me-Somewhere-Nice ps 1 jpg sd-low Photo-by-Emo Weemhoff23 mei: Take Me Somewhere Nice

  Ena Sendijarevic is een van ‘s Nederlands grootste regietalenten. Ze gooide hoge ogen met haar afstudeerfilm Fernweh en haar korte film Import maakte in 2016 onderdeel uit van de Quinzaine-selectie van het filmfestival in Cannes. Ook Ena’s eerste lange speelfilm Take Me Somewhere Nice reist deze maand af naar Cannes, ditmaal in een zijprogramma. In deze roadmovie volg je de Nederlandse tiener Alma tijdens een snikhete zomer in Bosnië, het geboorteland van haar ouders. Maar daar gaat niets zoals verwacht. Vastberaden om een connectie met haar vaderland te maken, komt ze van de ene absurde en vervreemdende situatie in de andere terecht.
  TRAILER
  Rocketman ps 1 jpg sd-low ©2019-Paramount-Pictures-All-Rights-Reserved30 mei: Rocketman

  Of deze biopic over Elton John net zo’n megasucces zal worden als Bohemian Rhapsody betwijfel ik. Zijn oeuvre geniet gevoelsmatig vooral onder jongere generaties minder bekendheid dan Queen. Maar de eerste beelden van Rocketman zien er prachtig uit! Bovendien beschikt de flamboyante artiest over genoeg mooie nummers en interessante ervaringen om een film over het begin van zijn carrière mee te vullen. Hij wordt gespeeld door Taron Egerton (Kingsman) en andere belangrijke rollen zijn in handen van Jamie Bell (Billy Elliot, King Kong), Richard Madden (Game of Thrones) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Fallen Kingdom). Leuk detail: in de regiestoel zit Dexter Fletcher, de man die het stokje van Bryan Singer overnam toen hij van de set van Bohemian Rhapsody werd weggestuurd.
  TRAILER


  The-Wild-Pear-Tree ps 1 jpg sd-low30 mei: The Wild Pear Tree

  Deze coming-of-age-film kon op veel lovende reacties rekenen na zijn première op het filmfestival van Cannes. The Wild Pear Tree is gemaakt door de Turkse filmmaker Nuri Bilge Ceylan die vier jaar geleden de Gouden Palm won voor Winter Sleep. In zijn nieuwste film volgt hij Sinan, een jongen die er al jaren van droomt om schrijver te worden en na zijn studie terugkeert naar zijn geboortedorp in Anatolië. Hij wil daar zijn eerste werk laten publiceren en doet z’n stinkende best om de publicatie rond te krijgen. Maar dan gooien de schulden van zijn vader onverwacht roet in het eten… shit. The Wild Pear Tree is een echte slowburner, daar moet je van houden. Maar de Turkse filmmaker schijnt de verschillende verhaallijnen (die zich ook uitstrekken tot religie, politiek en turbulente kwesties in het huidige Turkije) op een prachtige manier samen te brengen. Ben benieuwd!
  TRAILER


  Nog meer films in mei:

  2-5: Mirai (Oscargenomineerde Japanse animatiefilm over een magische reis)
  2-5: Hotel Mumbai (Beklemmende film over de aanslagen op het Taj Hotel in 2008)
  9-5: Nocturne (Stijlvolle film noir over een hopeloze romanticus die een film maakt)
  9-5: Singel 39 (Ontroerende feelgood met Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra. Én Douwe Bob)
  16-5: The Sun is Also a Star (Verfilming van de überromantische Amerikaanse bestseller)
  16-5: Wild Rose (Jonge moeder uit Glasgow droomt van een zangcarrière in Nashville)
  16-5: John Wick 3 (Keanu Reeves is terug! En deze Wick-film is bloediger dan ooit)
  16-5: The Hustle (Anne Hathaway en Rebel Wilson als komisch oplichtersduo)
  30-5: Ma (Lekkere gruwelen met Oscarwinnares Octavia Spencer als de gestoorde ‘Ma’)

  Veel kijkplezier!

  Popcorntijd dank je aan Noa Johannes

  Cinefille Noa Johannes is zo’n grote filmgeek dat ze inmiddels haar post laat bezorgen bij een aantal filmtheaters. Is ze niet met een XL-bak popcorn of speciaalbiertje in een comfortabele bioscoopstoel te vinden, dan doet ze q&a’s voor onder andere het Nederlands Film Festival en IDFA of schrijft ze voor haar eigen filmblog IheartCinema.nl en De Filmkrant. Haar filmgekte deelt ze vanaf nu ook op NPO3.nl, op NPO Radio1, NPO 3FM en Na Het Nieuws. Hoe leuk is dat?!

  Nieuwste blogs

  Magisch nieuws voor alle Harry Potter fans

  Nederland Tegen Racisme: Fruitvale Station op NPO 3 én 10 extra filmtips

  • Film
  • Toplijst film

  Nieuwe films in juli

  • Film
  • Toplijst film

  The King of Staten Island: zo kreeg Pete Davidson eindelijk z’n shit together

  • Film
  • The King of Staten Island
  • 8/10