• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  10 luchtige series om de zomer mee door te komen

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Deze is voor de globetrotters. Voor de thuisblijvers. Voor de eilandhoppers en de stadsstrandhangers. Vakantie is ontspanning en wat is ontspannendererder dan een lekkere serie? Nou? Nou? Zeg dan.


  Het is (bijna) vakantie en dat betekent: Frrrrrrreeeedom! Lekker, al die vrije tijd, maar verveling ligt altijd op de loer. Wat ga je bijvoorbeeld doen als je 's ochtends om half zeven te laat was om je handdoek op een leeg strandbedje te leggen? Wat ga je doen tijdens die spaarzame zomerdagen waarop het met bakken uit de lucht komt vallen? Nou? Wat ga je doen? Ga je een boekje lezen? Podcastje luisteren? Appeltaartje bakken? Kan. Je kunt natuurlijk ook een lekker luchtig, niks-aan-de-hand serietje opzetten. Een serietje die niet van zwartgalligheid en emotioneel beschadigde detectives aan elkaar hangt. Één van deze smullers bijvoorbeeld...


  Good Girls

  Good Girls

  Wat mij betreft de ultieme serie om stuk te slaan op een paar vrije, zomerse avonden. Luchtiger en meer ontspannen dan deze gaan ze niet komen. Beetje grinniken om drie moeders die een supermarkt overvallen om zo hun cashflow-problemen een halt toe te roepen. Naarmate de serie vordert, blijkt er stiekem ook meer vlees aan het bot te zitten dan je op het eerste oog zou denken. Perfect kijkvoer voor in het vliegtuig, maar ook een prima alternatief voor Tour de France-haters.  Killing Eve

  Killing Eve

  Phoebe Waller-Bridge heeft zwartgallige humor tot een hogere kunstvorm verheven. Ze deed het in Crashing, ze deed het in Fleabag en nu opent ze haar trukendoos opnieuw met Killing Eve. Cristina Yang - die in Killing Eve luistert naar de naam Eve Polastri - is een MI6-agente die een nogal ongezonde obsessie ontwikkelt voor de huurmoordenares Oksana. Ze zet alles op alles om Oksana te pakken te krijgen en ontdekt gaandeweg dat de liefde wederzijds is. Verliefd worden op de crimineel die je moet oppakken, er zijn mensen voor minder ontslagen. Overgoten met het kenmerkende Waller-Bridge-sausje is Killing Eve niet alleen spannend, het is ook nog eens vilein grappig. En het mooie is dat je het hele seizoen nu bij de NPO kunt kijken. Hoe leuk is dat?!


  cobra kai

  Cobra Kai

  Wax on, wax off. Bereid je voor op een trip down memory lane die zijn weerga niet kent. De karakte kid is terug, maar dit keer wel met de nodige rimpels en grijze plukken rond zijn slaap. Daniel LaRusso is misschien wat jaartjes ouder, hij is er niet minder competitief door geworden. Die vlam wordt nog meer aangewakkerd wanneer hij weer in contact komt met een oude 'vijand'. De reanimatie van deze klassieker was eigenlijk voorbestemd om faliekant te mislukken, maar stiekem is hij leuker geworden dan een ieder zou willen toegeven. Een guilty pleasure met een melancholisch randje. Voor de wat oudere kijkers dan. Als je bent geboren in de late jaren '90, dan is dit er misschien één die je even links moet laten liggen.


  Lost In Space

  Lost In Space

  Risken, Mensergerjenieten, Kolonisten, daar komt uiteindelijk alleen maar ruzie van. Ieder gezin heeft wel een slechte verliezer in z'n gelederen. You know who you are! Nee, dan kun je beter met z'n alleen een paar uur voor de buis zitten. Voorkomt een hoop ellende en houdt de vakantie gezellig. Lost In Space is er één voor het hele gezin. Tijdens hun evacuatie naar een nieuwe wereld raakt de familie Robinson uit koers en belanden ze op een onbewoonde planeet. Alhoewel, hoe onbewoond is die planeet echt? Oehhhhh, spannend.  32560013 1075416099290592 8784304840219033600 n

  La Casa De Papel

  In principe zou iedereen deze Spaanse versie van Ocean's 11 inmiddels wel gezien moeten hebben. Behoor jij tot die lucky few die nog niet aan deze ongekende binger is begonnen, dan weet je wat je te doen staat. Je kunt je vakantie niet beter besteden. Echt. Een groep meesteroplichters die samen de centrale bank van Spanje op onnavolgbare wijze proberen te beroven. What's not to like?! En voor de thuisblijvers is het met die Spaanse tongval net alsof je toch een beetje op vakantie bent. Paar lappen pata negra en een ijskoude sangria erbij en klaar!  317653-3

  Jean-Claude Van Johnson

  Deze komedie is zelfspot in optima forma. Jean-Claude van Damme speelt een uitgerangeerde martial arts-acteur, die compleet in de vergetelheid is geraakt. Stukje autobiografie, zeg maar. Om zijn ingedutte leven weer wat impulsen te geven, besluit Van Damme om als undercoveragent aan de slag te gaan. Hij wordt uitgezonden naar het Oost-Blok om daar een groot drugsimperium ten val te brengen. Als jij de schoonheid kunt zien in perfect uitgevoerde ironie en cynisme, dan is dit de serie om te checken wanneer je met je aangebrande hoofd van het strand komt.  Snatch-Affiche

  Snatch

  Guy Ritchie is met Lock, Stock and Two Smoking Barrels, RocknRolla en Snatch toch wel een beetje de koning van het cultgenre. Altijd gevaarlijk als een relatief kleine zender, Crackle, met één van deze grote titels aan de haal gaat. De scepsis was op voorhand dan ook groot, maar de aangename verrassing zo mogelijk nog groter. Snatch is de fish & chips tijdens jouw lange weekendje Londen. Misschien dan wel geen mompelende Brad Pitt, maar genoeg ander moois om lekker op te gaan. Die typisch Britse humor bijvoorbeeld. Of de krankzinnig snelle manier waarop deze spin-off is geëdit, het lijkt wel één lange, beukende, high octane videoclip. Lekker.


  Sneaky Pete

  Sneaky Pete

  Bryan Cranston, die mensen waarschijnlijk beter kennen als Walter White in Breaking Bad, heeft een serie gemaakt en die is dus best wel leuk om te kijken. Het gaat over een meester oplichter die de identiteit van een ex-celgenoot aanneemt om zo een kraak van ongekende proporties te kunnen zetten. Alsof dat op zichzelf al niet leuk genoeg is, zit Bryan Cranston zelf ook in deze serie en hij meer dan eens full Heisenberg. Jekkyl en Hide zijn er niks bij. Geef deze op z'n minst een aflevering of drie. Sneaky Pete is namelijk als een goede mojito, pas na de derde ga je hem echt voelen.


  Netflix-poster

  A Series Of Unfortunate Events

  Wat mij betreft is dit één van de meest ondergewaardeerde series ooit. Als Tim Burton - je weet wel, de man achter Edward Scissorhands, Charlie And The Chocolate Factory en Alice In Wonderland - een serie zou maken, dan was het deze. Misschien een beetje vorm boven inhoud, maar wat geeft dat? A Series Of Unfortunate Events is op een Balinees strand staren naar de zonsondergang, je vergapen aan het Siciliaanse landschap en omvergeblazen worden door het noorderlicht. Gebaseerd op de bekende boekenreeks met dezelfde naam vertelt A Series Of Unfortunate Events het verhaal van drie wezen die door hun doortrapte oom, Count Olaf, op de hielen worden gezeten vanwege hun familiefortuin. Een klassiek geval van good vs. evil, gestoken in een beeldschoon jasje.


  Atlanta

  Atlanta

  Donald Glover, de wereld lijkt momenteel aan zijn voeten te liggen. Zijn alter ego, Childish Gambino, maakte onlangs furore met This Is America, hij schittert in de nieuwste Star Wars en sinds vorig jaar maakt hij indruk met zijn serie Atlanta. Was het eerste seizoen al niet verkeerd, in ronde twee lijkt hij zelfs nog een tandje bij te schakelen. Atlanta is grappig, verwarrend confronterend, maar boven alles pure ontspanning. Het leven van hoofdpersoon Earn is heerlijk slow food. Het is een portie spareribs die in het broeierige zuiden van Amerika een halve dag op de barbecue heeft liggen zweten. Dit is er één die je kijkt om even lekker te onthaasten na een krankzinnig reisschema, waarbij je vier keer van vliegtuig moest verwisselen.


  Fijne vakantie en veel kijkplezier!

  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10

  The Last Dance: de beste sportdocumentaire ooit

  • Serie
  • The Last Dance
  • 9/10