Filemon volgt 12 vluchtelingen op jacht naar hun droombaan in NL

Bij serie Grenzeloos Talent

Grenzeloos talent geeft een inkijkje in de struggles en succes van nieuwkomers!

In Grenzeloos Talent volgt Filemon Wesselink twaalf vluchtelingen die wegens oorlog en geweld huis en haard moesten verlaten. In hun moederland waren ze succesvol en gingen ze stuk voor stuk een mooie toekomst tegemoet. Nu in Nederland moeten ze van voor af aan beginnen, proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen en ook hier hun droombaan te verwezenlijken. Hun diploma’s en ervaring blijken in veel gevallen niet veel waard in Nederland, de taalbarrière zorgt voor moeilijke en soms ook hilarische momenten en het gemis naar het thuis dat ze voor de oorlog hadden, zorgt voor een extra ballast op hun weg naar Nederlands succes.

Een weg vol teleurstellingen, afwijzingen, maar gelukkig ook successen

Grenzeloos Talent laat zien hoe deze nieuwkomers met vallen en opstaan toewerken naar een baan in Nederland. Ze voeren gesprekken met mogelijke bedrijven en organisaties, lopen stage en onderzoeken welke stappen ze moeten zetten om uiteindelijk hun droombaan te vinden. Een weg vol teleurstellingen, afwijzingen, maar gelukkig ook successen. Lukt het de twaalf vluchtelingen hun droom te verwezenlijken in een nieuw land, met een nieuwe taal en met nieuwe culturele codes?

Filemon Wesselink over Grenzeloos talent

"Het is ongekend ellendig wat de deelnemers van Grenzeloos Talent allemaal meegemaakt hebben. Maar ik denk wel dat het een fout is dat ze vaak alleen gezien worden als slachtoffer, het zijn bovenal mensen met enorm veel potentie. Wat ik tijdens het draaien van dit programma ontdekt heb, is dat ‘de vluchteling’ waar we het altijd over hebben, helemaal niet bestaat. Het zijn namelijk ook allemaal hele verschillende type mensen, met verschillende achtergronden en verschillende competenties en talenten."

Grenzeloos Talent, vanaf donderdag 22 augustus om 21.45 bij BNNVARA op NPO 3.